En Gereksiz Supplement Sizce Hangisi ?

En Gereksiz Supplement

• Total voters
    926
  • Poll closed .
zaten bu tarz urunler genelde en son çarelerdir. yani belli bir noktaya kadar yağ atılmış kilo verilmiştir. otesine gitmek için kullanılabilir belki. ama inanın çevremde bunların hiç birine itibar eden yok. whey , creatin , glutamin , bcaa lardan otesi yok bu sporda. bunlar haricinde gerekli hiçbirşey yok. bunların bazıları dahi her zaman gerekmiyebiliyor. iyi çalışmalar ...

bcaa ya gereksiz balon diyen arkadaşlara hayret ediorum doğrusu :)
tribulus da kesinlikle balon değil insan enerji yüklüyor
amino asit ve whey siz zaten bu spor olmaz die düsünüorm bnm oyumda gainer a

bcaa 2000 kullandım weiderin. balon diyenler için bi denemelerini tavsiye ederim. bakalım gorusleri ne denli değişecek. iyi çalışmalarç...

zaten bu tarz urunler genelde en son çarelerdir. yani belli bir noktaya kadar yağ atılmış kilo verilmiştir. otesine gitmek için kullanılabilir belki. ama inanın çevremde bunların hiç birine itibar eden yok. whey , creatin , glutamin , bcaa lardan otesi yok bu sporda. bunlar haricinde gerekli hiçbirşey yok. bunların bazıları dahi her zaman gerekmiyebiliyor. iyi çalışmalar ...

gerçekten bahsettiğiniz bu 4 temel supplement ve vitaminlerden başka preworkout, zayıflama vs tüm ürünler çok ciddi ticari amaçlarla insan sağlığını hiçe sayarak piyasaya sunulan ürünler, sonuçta 20 milyar küsür dolarlık bir sektör.
Bu temel supplementlarda da vücudumuza girecek toxic maddeleri minimuma indirmemizde fayda var. Glutamine,creatine gibi maddeler katkısız olabiliyor fakat whey lerde çok ciddi katkılar var. Şahsen optimum gold kullanıyorum fakat içtikten sonraki yapay aromanın verdiği metalik tattan iğreniyorum.

Büyük firmaların herbiri birçok gıda mühendisi ve profesyonel sporcularla çalışarak bu ürünleri geliştiriyor. BCAA ya bile gereksiz diyenler olmuş. Paranız yoksa elbette yapacak bir şey yok. Ama paranız varsa elbetteki suplementler iyidir. Örneğin ceketinizin cebinde taşıyacağınız bir whey barın hem kullanımı rahattır sindirimi yormaz, hem de kolay bir şekilde zararlı,gereksiz şeylerden arındırılmış saf protein verir. Gaineri de ben sadece antrenmandan hemen sonra glikojen depolarını doldurmak için alıyorum, faydasını da görüyorum. Multi vitamine gereksiz diyen zaten bıraksın bence bu sporu.

eğer günlük alman gereken protein ve karbonhidratı ( et , pilav , makarna , yulaf , yumurta vb ) almıyorsan bütün supplementler gereksizdir

bcaa 2000 kullandım weiderin. balon diyenler için bi denemelerini tavsiye ederim. bakalım gorusleri ne denli değişecek. iyi çalışmalarç...
bende oyumu bcaa ya verdim, sebebi bcaa yı gereksiz gördüğüm için değil. bu sporu yapanların çoğu whey pro kullanıyorlar, whey proteinin içinde de yaklaşık olarak 5gr civarında bcaa bulunuyor. ekstradan bcaa almak gereksiz olmuyormu sence? aynı durum glutamin içinde geçerli, ölçek başına 5gr glutamin whey proteinde mevcut.

Bu kişiden kişiye değişen bir soru.Çoğu kişi gainer demiş fakat hacim,kilo almak isteyen biri içinde gainer çok önemli.

merak ettıgım bazı konular var; genellıkle bazı maddelerın tek kullanımı ıle ılgılı.
mısal bazı makalelerde l leucine nın bcaa konusunda yeterlı oldugu soylenıyor. yanı tek basına alınması etkılı denıyor. e boylece servıs mıktarının malıyetı cıddı azalır.
yada Alpha-Ketoglutarate (AKG), Ester malate (CEEM), Beta Alanine yada Arginine maadelerının tek basına alımı. bazı markalar bu maddelerı ayrı satıyorlar ama ıse yararmıdır yoksa pazarlama taktıgımıdır bılmıyorum. yada hıc ugrasmayıp zaten ıcınde bu maddeler olan urunlere yeterlımıdır (gercı o tur urunler gereksız pahalı ve mıktarıda az).

saygılar...

Son düzenleyen: Moderatör:
beyler sonuçta hepsi işe yarıyor gainer kas olarak kilo almanıza yardımcı böyle birşey neden gereksiz olsun ki ? bcaa protein tozlarında bir miktar var ama günlük bcaa değerini karşılamaz enerji ürünleride daha iyi antrenman yapmak varken niye azda olsa kötüsünü yapalım enerji ürünleri genellikle damar açar buda gereksiz değildir sonuç olarak hepsi işe yarıyor

genelde amino,whey ya da normal besinle alınan bcaa ek suplement olarak alınan bcaa ile aynı sanılıyor. bu açıdan bakarsak an yüksek bcaa yoğurtta var. fakat iş o kadar basit değil. tam protein içerisindeki bcaa nın kana karışıp işleme girmesi çok zaman alır ve miktar olarak yetersizdir.üçlü bcaa almanın farklı sebebi var. leucine,isoleucine,valine üçlemesi olarak extradan alınan bcaa nın asıl etkisi kas yapmaktan ziyade kası korumaktır.

şiddetli antrenman yaparken vücudun kas dokusunu yıkarak enerji olarak kullanmak amacıyla kas proteinini yakması sıradan bir olaydır. her antrenmanda bir adım geriye gider kaslarımız. antrenman sonrasındaki toparlanma sürecinde iyi beslenmeyle negatif etkiden daha fazla protein sentezlemesiyle attığımız bir adım geriyi iki adım ileriye çeviririz.

peki bcaa ne yapar? antrenmandan önce alınan bcaa karaciğerde işlenmez direkt olarak kas içinde metabolize olur,çok hızlıdır sindirime gerek duymaz. ayrıca kanda yüksek miktarda bcaa varsa vücut yeterince kası harcayıp enerjiye çevirmiş olduğunu sanar. neticede vücudumuzun gözü yok kandaki durumu ölçerek karar veriyor ne yapacağına. kanda bcaa fazlaysa bunu ağızdan aldığımızı bilmiyor ve yüksek miktarı görünce kası enerji olarak kullanmak yerine alternatif enerjilere ağırlık veriyor(yağ gibithums:) bu sayede geri atacağımız adımı küçültüyoruz. bcaa nın anabolik artırıcı ve protein sentezlemeyi yükseltici etkisiyle de ileri adımımızı büyütüyoruz. leucine bu konuda en efektif parçadır. bu yüzden bcca da leucine fazladır. 70-80 kg arası sporcuya antrenman öncesi 5gr,antrenman sonrası 5gr bcaa yeterlidir.

ne kadar az kas metabolize edilip yakılırsa o kadar çabuk toparlanırız. yani bcaa nın antrenman sonrası toparlanmaya da etkisi vardır. ayrıca tryptophan ın beyne etkisini engelleyip yorulma sinyalini etkileme durumu da sözkonusu. bu da antrenman sonuna doğru aşırı yorulmayı engeller. seratonin üretimini geciktirerek pes edip dinlenmeye geçiş sürecini geciktirir.

bu işler paraya bakar ne yazıkki yurtdışında 17usd olan 400gr bcaa burda 100 tl olunca isyan bayrağı gecikmiş bile sayılır.kafa_kafa_kafa_

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:35 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:27 ----------

ben gereksiz suplementte oyumu amino dan yana kullandım. bcaa ne kar gerekliyse amino da o kadar gereksiz. çünkü normal amino nun içeriği whey ile nerdeyse eşdeğer. sindirim desen whey isolat ile aynı zamanda.

hem esansiyel hem esansiyel olmayan asitleri de içerdiği için değer olarak düşük ama fiyat olarak pahalı. 600gr net protein içeren amino 1,9kg whey fiyatına 1,9 kg whey de1,5 kilo net protein var. istisnası sadece bazı ürünler için geçerli. universal ın sadece esansiyel asitleri içeren amino'su örnektir buna. fakat fiyat olarak bakınca zaten normal aminodan pahalı olduğu için aynı kapıya çıkıyor iş.

benim fikirlerimdir sadece beni bağlar,başkası başka şekilde düşünür saygı duyarız.;)

Back
Yukarı