En cok efor sarfetiren spor

En cok efor sarfedilen spor

• Basketbol ( tek pota 1 e 1 mesela )

Votes: 14 13,5%
  • Futbol ( tek kale 1 e 1 )

Votes: 12 11,5%
  • Yüzme ( serbest yüzme havuza gittiniz mesela)

Votes: 43 41,3%
  • Hentbol ( normal bir maç)

Votes: 1 1,0%
  • Diğer ( belirtiniz lütfen )

Votes: 34 32,7%

• Total voters
    104
En çok efor sarfettiren spor diye bişey olduğunu zannetmiyorum.Herkesin vücudu kendi sistemine göre değişiklik gösterebilir. Herkes ihtiyacı olan sporu yapar.

Crossfit bence:)
Snowboard da tavsiye ederim. Bol karda dusup kalırsanız cıkana kadar cok efor harcanıyor.

bence yuzme derim ben 3 4 senedir yuzuyorum eger yag yakmak istiyorsan gunde en az 2 km yuzmeni tavsiye ederim dene 1 yil sonra istesende kilo alamicaksin serbest still yuzme tabikide 500 metrede bir nefes molasi vererek daha aktif olacagina inaniyorum

Forumdaki bazı kişilerin sporlar hakkında çok geniş bir kültüre sahip olmadığını gördüm bu başlıkla beraber.

En yorucu spor TRIATLON dur.

3,8 km yüzme
180 km bisiklet
42,2 km koşu

Bilmeyenler için 3.8 km yüzmenin ardından hiç durmadan 180 km bisiklete binerek, yine ara vermeden 42.2 km koşu
17 saat içinde bitirme zorunluluğu var.

ve bunca mesafeyi 1. bitirenlerin süresi inanılmaz 8 saat 18 dakika da biri bitirmiş.

Bisikletin üstünde 180 km hızlı tempoda, yer yer %10 luk rampalarda durmadan yol yapın sonra bu konuyu konuşalım.
Yada yakınınızda varsa 5-10 km lik bir rampa çıkmayı deneyin görün efor ne imiş.
NOT: triatlon sporcuları insan olarak kabul edilmez onlar tam bir makinalar.
Kalp atışları dinlenme anında 30-50 arası.
Sol ventrikül hacmini varın siz düşünün.
21 günde sadece 2 gün toplam dinlenme günü 3500-4000-4500 km bisiklet üzerindesiniz.
Bir çok kişinin saydığı sporlar maksimum 90 dakikada bitiyor.
Bisiklet yarışları ortalama 4-5 saat bitiyor.
7 saate yakın yarışlar oluyor.

Forumdaki bazı kişilerin sporlar hakkında çok geniş bir kültüre sahip olmadığını gördüm bu başlıkla beraber.

En yorucu spor TRIATLON dur.

3,8 km yüzme
180 km bisiklet
42,2 km koşu

Bilmeyenler için 3.8 km yüzmenin ardından hiç durmadan 180 km bisiklete binerek, yine ara vermeden 42.2 km koşu
17 saat içinde bitirme zorunluluğu var.

ve bunca mesafeyi 1. bitirenlerin süresi inanılmaz 8 saat 18 dakika da biri bitirmiş.

Bisikletin üstünde 180 km hızlı tempoda, yer yer %10 luk rampalarda durmadan yol yapın sonra bu konuyu konuşalım.
Yada yakınınızda varsa 5-10 km lik bir rampa çıkmayı deneyin görün efor ne imiş.
NOT: triatlon sporcuları insan olarak kabul edilmez onlar tam bir makinalar.
Kalp atışları dinlenme anında 30-50 arası.
Sol ventrikül hacmini varın siz düşünün.
21 günde sadece 2 gün toplam dinlenme günü 3500-4000-4500 km bisiklet üzerindesiniz.
Bir çok kişinin saydığı sporlar maksimum 90 dakikada bitiyor.
Bisiklet yarışları ortalama 4-5 saat bitiyor.
7 saate yakın yarışlar oluyor.

Merhaba
Oncelikle buradaki akradaslar ve ben bilgisizlikten degil kendimize gore en cok efour sarf ettiren kandi yapabilceğimiz spor dalları icersinde hangisi oldugunu yazıyoruz. yani futbol tenis basketbol gibi ana branslar.
Senin verdiğin bilgiler olimpik triatlon icin degil ironman denilen brans icin .olimpik traitlon mesafeleri daha kısadır. Triatlon olimpik olarak iki ana mesafede yapılır. Senin yazdıgın bilgiler olimpik olan degil ironman denilen bransın bilgisidir.
Madem bilgi vereceğiz dogru verelim madem spor kuturumuz bazı arkadaslarımızın berbat kafa_ duh O zaman verdiğimiz bilgiyide tam verelim. Bu cok efor sarf ettiren bir spordallarında biridir. ama kayakla yurume de cok efor sarf ettiren bir spor olmalı aklıma geldi.

Spor kulturu bilgi gibi konulara girmeden sadece bildiğimiz ve fikrimizi yazarsak forumdan hem bilgi hemzevk alırız.

yaptigim sporlar arasinda buz hokeyi baya bi efor sarfettirmisti.
zaten kisa periyodlarda takimi degistirerek oynaniyor.

Yokya valla hayatımda hiç bir zaman halı saha maçlarında yorulduğum kadar yorulmuyorum geçen gün yine yaptık sahada büyük kemiklerim tutmuyor ertesi gün :D

yaklaşık 1 sene ciddi anlamda muay thai yaptım hali hazırda haftada en az 2 kere tam saha basketbol oynuyorum spor salonunda, kardiyo antrenmanlarında da hiit programı ile yarım saatte ortalama 6.5 km koşuyorum.

Bunların hiçbirinde bir crossfit antrenmanı kadar yorulmadım..

basket futbol bb boks kickboks yüzme dağcılık vs yaptım ancak
en çok zorlayan dağcılık oldu
efor dersen futbol oldu
en yıpratıcı dersen bb

internette şöyle bir değer tablosuda buldum
ORTA DERECELİ AKTİVİTELER - 150-300 Kalori/saat

Oryantal Oynamak 340
Dans Etmek 210
Bisiklete Binmek 170
Bowling Oynamak 160
Kürek 170
Bahçe İşleri 270
Golf Oynamak (araba ile) 180
Golf Oynamak (arabasız) 320
Pazar Alışverişi 180
Ata Binmek 250
Ev Temizliği 250
Pinpon Oynamak 270
Yüzmek 290
Tenis (çiftler) 310
Evde Elektrikli Süpürge 220
Voleybol 260
Yürüyüş 200
Yürüyüş (acele) 240
Yürüyüş (hızlı) 300
Aikido 300
Tai chi 236,

AĞIR AKTİVİTELER - 350'den çok Kalori/saat

Step/Ayrobik 440
Sırtçantalı Gezinti (5 kg'luk) 540
Badminton 450
Basketbol (maç) 660
Basketbol (atışlar) 390
Bisiklet (5 km hızla) 375
Bisiklet (7 km hızla) 600
Kayak Yapmak 460
Dağa Tırmanmak 460
Buz Pateni Yapmak 384
Koşmak 550
Koşmak (hızlı) 690
Duvar Tenisi 620
Rollerblade Kaymak 384
Kürek Makinesinde Çalışmak 540
Koşmak (çok hızlı) 900
Dalmak 570
Kar Temizlemek 580
Futbol Oynamak 580
Spinning 650
Merdiven Çıkmak 480
Yüzmek (hızlı) 680
Su Ayrobiği 400
Su Kayağı 480
Ağırılık Çalışmak (setler arası 30 sn.) 760
Ağırılık Çalışmak (setler arası 60 sn.) 570

ancak bunlar saatlik veriler 1 saat boyunca çok hızlı koşamazsınız veya 5-6 saat bb yapamazsınız
ancak saatlerce bisiklet sürebilirsiniz
aynı şeklidede dağ tırmanışıda saatler sürer duruma bu açıdanda bakmak lazım

Beyler saçmalamayın yüzme demiş herkes, suyun kaldırma kuvveti vardır karada yapılan birçok spordan daha az yorucudur! Ben muay thai, kickboks yada boks türü sporlar diyorum

yazdıklarımda yanlışlık göremedim...idrak edemedin sanırım ?

Merhaba ben idrak ettim de yazdım. Eksik bilgi vermissiniz tamamladım. Sizin yazınızdan triatlonun sadece bir katagori oldugu ve sadece bu birimlerle yapıldığını sanılabilir. kulturusuz bir toplum olmayalım diye duhduhduh bilgiyi düzeltmek istedim
Burada herkesin spor kültürü iyi yada kötü var. Birsey yazarken yerme değil sadece bilgimizi paylaşalım.
Linke bakarsanız daha rahat anlasılacaktır.

Triatlon - Vikipedi

Back
Yukarı