En Az Karbonhidratlı Meyve

Arkadaşlar diyet yapmaya başladım.fakat canım çok meyve çekiyor.az karbonhidratlı bir meyve olarak ne önerirsiniz.yani yağ yakımıma engel olmayacak bişi
 
avakado yiyebilirsin 0 a yakin karb var icinde meyve cekiyorsa canin dayanmalisin yada yerine sebze ye
 
böyle üyelere cevap verilmemesi gerektiğini düşünüyorum..moonthy tamamiyle haklı..
 
Konu, hangi beslenme şeklinin en iyisi olduğu değil. Off-topic mesajları sildim. Tekrarı olmasın.
 
Besinlerin glisemik indeks tablosu


Gİ değerleri besinin miktarıyla orantılı olarak değişmekle birlikte genel olarak aşağıdaki değerlere sahiptirler:


Düşük Gİ: 55 veya daha az
barbunya, nohut, kuru fasülye, mercimek, fındık, elma, portakal (çoğu meyve ve sebze), makarna, Kepekli (siyah) ekmek


Vasat Gİ: 56 - 69
esmer pirinç, şeker kamışı, çavdar ekmeği, muz (ham), dondurma, fırında patates


Yüksek Gİ: 70 veya daha yüksek
patates, beyaz ekmek, beyaz pirinç, beyaz şeker, işlenmiş meyve suları, muz(olgun), karpuz, krakerler, mısır cipsi, mısır gevreği


Düşük Gİ değerli besinler glükozun daha yavaş ve düzenli salınımı sağlayacak, yüksek Gİ'ye sahip besinler kandaki glükoz düzeylerini hızla yükseltecektir.
Ancak glisemik indeks tabloları mutlak olarak görülmemesi gerektiği ifade edilmekte ve şu gerekçelerle eleştirilmektedirler:

  • insülin yanıtı gibi glisemik yanıtları göz önüne almamaktadır.
  • Besinlerin Gİ değerleri onların olgunluklarına, saklanma sürelerine, nasıl pişirildiklerine, farklı türlerine, nasıl işlemden geçirildiğine bağlı olarak değişmektedir.
  • Besinlerin Gİ değerleri kandaki glikoz düzeylerine, insülin dayanıklılığına ve diğer faktörlere bağlı olarak kişiden kişiye hatta aynı kişi için günden güne değişebilmektedir.
  • Karışık öğünlerdeki Gİ değerlerini tespit etmek güçtür. Örneğin yağ ve proteinler öğünün midede daha uzun kalmasını sağlayarak besinin Gİ değerlerini düşürebilmektedir.
  • Gİ değerleri yalnızca 50 gramlık porsiyonlar için hesaplanmıştır
Kaynak:



S- Muz kompleks karbonhidrat mıdır, basit karbonhidrat mıdır? Antremandan sonra tercih edilmesinin sebebi nedir?
C- Muz , makarna pirinç gibi kompleks karb.lara göre daha kolay sindirilse de glikemik indexi düşük olduğundan kana geç karışır ve uzun süre enerji verir.Bu sebeple basit karbonhidrat olarak değerlendiremeyiz.Antremandan sonra alımının sebebi glikojen depolarını hızlıca doldurmak değil kas yıkımını önlemek amacıyla potasyum ihtiyacını karşılamaktır.
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en-ok-sorulan-sorular-ve-t11375.html
 
Back
Yukarı