Arkadaşlar diyet yapmaya başladım.fakat canım çok meyve çekiyor.az karbonhidratlı bir meyve olarak ne önerirsiniz.yani yağ yakımıma engel olmayacak bişi
google a yazınca çıkmıyor mu sorun mu var google da şimdi ki nesil internetin anasını ağlatır diye düşüyordum ama hayalkırıklıgı yaratıyor valla,bu başlıgı açıp mesaj yazana kadar 10 kere sorunun cevabını bulur gider o meyveyi yıkar yerdin bile
bu kadarını yazacağına sadece cevap verseydin hem senin için hemde benim için çok daha yararlı olurdu thums:
avakado yiyebilirsin 0 a yakin karb var icinde meyve cekiyorsa canin dayanmalisin yada yerine sebze ye
ehehe. ekmek, su, meyve vermeyin buna . Şaka bir yana forumun anasayfasındaki arama bölümünü bir kullansanız. Şu tvde çıkan beslenme uzmanlarından daha zengin ve doğru bilgilere ulaşırsınız.
pfff herkes polemik peşinde. google'ya yazsan 1000 tane kaynak cıkardı yine ben vereyim http://tr.mydearbody.com/besin-degerleri-ve-kaloriler/meyveler.html
Besinlerin glisemik indeks tablosu Gİ değerleri besinin miktarıyla orantılı olarak değişmekle birlikte genel olarak aşağıdaki değerlere sahiptirler: Düşük Gİ: 55 veya daha az barbunya, nohut, kuru fasülye, mercimek, fındık, elma, portakal (çoğu meyve ve sebze), makarna, Kepekli (siyah) ekmek Vasat Gİ: 56 - 69 esmer pirinç, şeker kamışı, çavdar ekmeği, muz (ham), dondurma, fırında patates Yüksek Gİ: 70 veya daha yüksek patates, beyaz ekmek, beyaz pirinç, beyaz şeker, işlenmiş meyve suları, muz(olgun), karpuz, krakerler, mısır cipsi, mısır gevreği Düşük Gİ değerli besinler glükozun daha yavaş ve düzenli salınımı sağlayacak, yüksek Gİ'ye sahip besinler kandaki glükoz düzeylerini hızla yükseltecektir. Ancak glisemik indeks tabloları mutlak olarak görülmemesi gerektiği ifade edilmekte ve şu gerekçelerle eleştirilmektedirler: Gİ insülin yanıtı gibi glisemik yanıtları göz önüne almamaktadır. Besinlerin Gİ değerleri onların olgunluklarına, saklanma sürelerine, nasıl pişirildiklerine, farklı türlerine, nasıl işlemden geçirildiğine bağlı olarak değişmektedir. Besinlerin Gİ değerleri kandaki glikoz düzeylerine, insülin dayanıklılığına ve diğer faktörlere bağlı olarak kişiden kişiye hatta aynı kişi için günden güne değişebilmektedir. Karışık öğünlerdeki Gİ değerlerini tespit etmek güçtür. Örneğin yağ ve proteinler öğünün midede daha uzun kalmasını sağlayarak besinin Gİ değerlerini düşürebilmektedir. Gİ değerleri yalnızca 50 gramlık porsiyonlar için hesaplanmıştır Kaynak: Wikipedia Glycemic index maddesi Glisemik İndeks tablosu S- Muz kompleks karbonhidrat mıdır, basit karbonhidrat mıdır? Antremandan sonra tercih edilmesinin sebebi nedir? C- Muz , makarna pirinç gibi kompleks karb.lara göre daha kolay sindirilse de glikemik indexi düşük olduğundan kana geç karışır ve uzun süre enerji verir.Bu sebeple basit karbonhidrat olarak değerlendiremeyiz.Antremandan sonra alımının sebebi glikojen depolarını hızlıca doldurmak değil kas yıkımını önlemek amacıyla potasyum ihtiyacını karşılamaktır. https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en-ok-sorulan-sorular-ve-t11375.html