boksa takıntım falan yok...)alakası da yok...sadece ,konu en etkili ,reel dövüş sistemi "nedir diye gördüğümden dolayı değinmek istedim...bizdeki boks camiası bi alemdir...)))son derece "snob, kibir,aymazlık" ile vakit geçirirlerdi...hala da öyle sanıyorum...
şu örnekleri kolayca verebilirim:
-bir adamın 17 yıl başta kalması...federasyon başkanı olarak...gerçi, bu türkiye de fazla da abzürt bi olay değil, süleyman demirel ile mukayese edildiğinde?!...)))
-bundan 3 sene evvel, burhan felek'e gittiğimde bi sürü "kb ci" arkadaşı 2nci kademe boks antrenörlük kursunda gördüm...atletlerin halter salonunda ağırlıklar altında inliyorlar...))
ne oluyor yahu diye hocaların, kurs antrenörlerinin programa bi baktığımda şaırmadan edemedim...zira, ellerindeki program "hardcore power lifting programı" ...setler,ağırlıklar, tekraralar vb..."bu programı nerden edindiniz ?" diye sorduğumuzda , bu prototip programın "sesam " tarafından verildiğini söyediler...meğerse , farklı branşlara da aynı program veriliyormuş!!!...yahu, bu boks ,spesifik ihtiyaçları olan ,programların ona göre verilmesi gereken bi dal olduğunu dahi düşünmeden "prototip program "vermek nasıl olur dendiğinde hocalar "yapacak bi şey yok ",bize bu verildi derler...
bilmem , sporun ne durumda olduğuna ilişkin bazı noktalar açık oldu mu?...))
-----------------------------------
konuya dönersek , türkiye dışına da çıktığımızda "boksun " yine "serbesti yetileri "verilen müsabakalarda çok fazla bi katmadeğeri olmaz...nedeni ,basittir ayak oyunlarının hiçbir şe yaramamsından ,tutun boksörün almış olduğu "stamina, güç,kondüsyon "vb hiçbir şey yeterli olmayacaktır...çünkü, kazandığı kabiliyetler sporun spesifik ihtiyaçları ile sınırlandırılmıştır, ve bu alan çok sınırlıdır...
sözü şu şekilde sonlandırayım:
"k-1 " a bi sürü ünlü "boksör " iyi para dolayısıyla, şanslarını denemek için girdi...ama sonuç ,hüsran ile bitti...
konu kısaca, yurtiçi ve yurtdışı hiçbir farkı olmayan durum arzeder...boks ,serbesti içeren alanlarda yetersizdir...))