En İyi Dövüş sanatı hangisi?

Konusu 'Savunma ve Dövüş Sporları' forumundadır ve furkan1354 tarafından 29 Ocak 2011 başlatılmıştır.

En İyi Dövüş sanatı hangisi?

  1. Kick boks

    oy sayısı 162
    15,6%
  2. muay thai

    oy sayısı 154
    14,9%
  3. boks

    oy sayısı 131
    12,6%
  4. taekwondo

    oy sayısı 32
    3,1%
  5. karate

    oy sayısı 17
    1,6%
  6. aikido

    oy sayısı 25
    2,4%
  7. ju-jutsu

    oy sayısı 33
    3,2%
  8. judo

    oy sayısı 14
    1,4%
  9. kung-fu

    oy sayısı 46
    4,4%
  10. güreş

    oy sayısı 27
    2,6%
  11. Mma (mixed martial arts), free fight,ufc

    oy sayısı 185
    17,8%
  12. wing-chun (tsun)

    oy sayısı 129
    12,4%
  13. capoeıra

    oy sayısı 15
    1,4%
  14. jeet kune do

    oy sayısı 23
    2,2%
  15. sayokan

    oy sayısı 9
    0,9%
  16. hapkido

    oy sayısı 12
    1,2%
  17. diğer (belirtiniz)

    oy sayısı 23
    2,2%
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 157 üye.
  1. can7cang
    Offline

    can7cang Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    98
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Sadece karateyle çok şey yapması beklenmesi doğru değil evet kabul ediyorm.Ama bişeylerde katarak bişeyler yapabilir, haksızmıyım?
     
  2. furkan1354
    Offline

    furkan1354 Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    259
    Beğenileri:
    179
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    balıkesir
    o zaman bu dediğini diğer sanatlarda yapabilir zaten karete ile kickboksu birleştirdiğimizde muay thai ortaya çıkar konu sporların birleşmesi olsaydı en iyi sanat ju jutsu ile jeet kune do nun birleşimi olurdu fakat konu sporların birleşmesi değil
     
    emre2806 bunu beğendi.
  3. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    ..))

    günümüzde disiplinleri birleştirenler sadece ve sadece "pratisyen hekim olurlar" ...yani, hiçbir zaman "ihtisaslaşma "olmaz...)
     
  4. PointFlex
    Offline

    PointFlex Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2011
    Mesajlar:
    216
    Beğenileri:
    147
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Kocaeli
    Tamamen hızlı atağa ve çabuk iş bitirmeye yönelik olan jeet kune do.
     
  5. Rooter
    Offline

    Rooter Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2011
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    28
    Orta okul lise yıllarında Aikidoya gitmiştim 5-6 yıl uğraştım ama yinede aikido demem en iyi dövüş sanatı karma dövüş sanatıdır kafes dövüşlerinde uygulanan dövüş sanatı yani
     
  6. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    aikido ,kafes dövüşünde mi kullanıyormuş?!...((

    bi yanlışlık olmasın?..
     
  7. can7cang
    Offline

    can7cang Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    98
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Jeet kune do yu birleştirmene gerek yok o zaten karışık bi sanat :)
     
  8. furkan1354
    Offline

    furkan1354 Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    259
    Beğenileri:
    179
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    balıkesir
    jeet kune do nun felsefesi tamamen farklıdır ve karmalığı belirli bölümlere kadardır jeet kune do seninde dediğin gibi gerçek bir sanattır. jkd de her sanattan biraz vardır fakat bunların büyük bölümü bruce lee felsefesindedir yani savunmadan çok atak ve atak yaparken kalıcı zara vermeyacek fakat o an için kilitleyecek ve rakibin işini en kısa sürede bitirebilecek bir sanattır fakat ju jutsu da ise tamamen savunma vardır ve bana göre bu iki spor en fazla teknink içeren savunma ve saldırı sporlarıdır



    işte sana jeet kune do :
    Jeet Kune Do (JKD) (Türkçe durduran yumruğun yolu) Bedeni daha ziyade saldırarak müdafaa etme felsefesidir. 1967 yılında ilk Bruce Lee tarafından bu ifade kullanılmıştır ve aynı zamanda felsefi tasarımı kamuoyu bilgisine sunulmuştur.Dünyadaki en yeni ve en etkili dövüş sanatıdır.
    Bruce Lee bu ismin sistemi tam olarak ifade edemediğini düşünerek bundan hep sıkıntı duyduğunu belirtmiştir.

    Sistemin ana unsuru gereksiz tüm hareketlerden vazgeçmek, sadelik, bedenin tümünü (komple) kullanmaktır. Temel amacı en kısa zamanda dövüşü durdurmak, rakibini engellemek, sonuç almaktır. Bu sanat Bruce Lee tarafından bilinen bazı savunma sanatlarının bir birleşimidir. Örnek olarak bazı önemli bacak ve adım hareketleri eskrim sisteminden Bruce Lee tarafından alınmıştır. Tayland boksu, jiu jutsu, wing chun, kenpo, tekvando vs. M.Ali Clay'ın esnek gard ve dansından etkilenmiştir. Bruce Lee gerekli gördüğü teknik, taktik ve egzersizlerini JKD felsefesiyle pratize etmiştir. Bruce Lee "Jeet Kune Do"yu kitabı (Tao of Jeet Kune Do), verdiği özel dersler ve seminerlerle asistanları vasıtasıyla pekçok ülkeye aktarmıştır. Bruce Lee ünlü kişilere de dersler vermiştir.James Coburn, Steve McQueen ve Chuck Norris Kareem Abdul-Jabbar bunlardan bazılarıdır.

    Bruce Lee şöyle der: "...Jeet kune do şekilsizliği tercih eder, böylece tüm şekilleri alabilir ve jeet kune do’nun stili olmadığından bütün stillere uyabilir. Sonuç olarak jeet kune do tüm yolları kullanır ve hiç birine bağlı değildir ve bunun gibi sonuca yardım eden bütün teknik ve imkanları kullanır..."

    Yüksel Yılmaz kendi sistemi olan Kulelkavido'nun temelini oluşturan Jeet Kune Do felsefesini anlattığı kitabında, JKD'de çok önemli olan "Atağın 5 Yolu" nu şöyle açıklar:

    "Jeet Kune Do'nun beş temel stratejisi usta dövüşçüleri bile şaşırtarak tuzağa düşürebilecek kadar orijinal, tehlikeli ve yanıltıcıdır. Üstelik bu taktikler başarabilmek için ustalığı gerektirmeyecek kadar basittirler. Bu taktiklerde zihinsel boşluk bedensel yeterlilikten daha ön plandadır. Zira zihin boşlukta olduğu zaman bedenin yeterliliği işe yarar.

    1. Single Direct Attack: Tek bir hareketi (atağı) direkt olarak patlayıcı (blasting) bir şekilde hızla uygular, hasmı gardında yakalarsak bu stratejiyi gerçekleştirmiş oluruz. Hareketi belli etmeden-Bruce Lee'nin ifadesiyle, ‘telgraf çekmeden’ çıkabilmek için olabildiğinizce ani ve hızlı olmalısınız. Bu tek hareket ikinci bir hareketi gerektirmemeli, bunun için ise hassas bir noktayı hedeflemelidir. Bu stratejide ‘olmazsa olmazlar’dan bir diğeri elbette ki tekniğin direkt bir yol izlemiş olmasıdır. Dolaylı olanın yolu uzundur. Bu klasik sistemlerin kadim bir hastalığıdır. Böylece hasmın savunma imkânı da olmayacaktır. Ayrıca gücünüz de yolda harcanmamış ve hasma intikal ettirilmiş olur. Buradaki yumruk sıkı ve serttir. Hedefe varışın kestirme olması beraberinde zincirleme faydalar getirir. Bu usulde amaç, hasmın daha başlangıçta mağlup edilmesi ve ne olduğunu bile anlayamamasıdır.

    2. Attack by Combination: Saldırıda kombinasyon hasmın sizi takip edememesi içindir. Bu kombine hasmın işi iyice bitene kadar sürer. Fakat bu saldırıda kastedilen bayağı bir kombinasyon değildir. Bruce Lee'nin tavsiyesini yaptığı kombinede iki ilke söz konusudur:

    a) Hile ile başlaması,

    b) Kombinenin karma olması. Ani bir aldatma kesin sonuçtur! Fakat buna teşebbüs edildiğinde aniliğin ya da aldatmanın tek başına olması değil, birarada olması koşuldur. İşte altını çiziyorum:

    _Anilik! _Aldatma!

    Kombinasyon dört şekilde uygulanır:

    (1) Aynı uzvu aynı noktaya, (2) Aynı uzuvları ayrı noktalara, (3) Ayrı uzvu aynı noktaya, (4) Ayrı uzuvları ayrı noktalara.

    Burada bize uygun olan elbette ki dördüncü varyasyondur. Kombinasyonlarınızın farklı noktalara uygulanması hasmın size uyumunu engeller. Hep aynı noktaya darbe alan bir hasmın darbeye adaptasyonu bile söz konusu olabilir. Fakat noktaların değişmesi halinde bir makineli silahın mermilerine ya da bombardımana uğramış gibi olacak, nasıl korunacağının hesabını yapamayacaktır. Otomatik olarak hissedemeyecektir. Hiçbir noktasını kontrolü altına almayacak kadar dağılacaktır. Bu ‘kendini kaybedişin hareketsiz olanı’dır.

    3. Attack by İmmobilization: Bu stratejide amaç hasmı hareketsiz kılmak, kilitlemektir. Genelde direkt dövüş hattında uygulanan bir taktiktir. Hasmı hareketsiz kılmak için hasmın uzuvlarının (mesela ellerinin) hareketsiz kılınması gerekir. Uzuvlar silahlar demektir. Bu silahların imhası çeşitli şekillerde olabilir. Lop-sao uygulamak ya da kollara vurmak gibi daha pek çok şey yapılabilir. Hasım bacakları kısıtlanarak (diz engeli vs) ya da saçları yakalanarak da hareketsizleştirilebilir. Aiki'sel bir hareket de yapılabilir. Asıl olan cevabın seçmeden-otomatikman yapılmasıdır. Kilitli hasmın açık olan hattından herhangi bir patlayıcı giriş de yapılabilir.

    4. Progressive İndirect Attack: Sürekli-akışkan bir şekilde dolaylı atak yapmanız hasmın sizi takip edememesi için iyi bir yoldur. Özellikle hasmın çok güçlü olması durumunda ona hedef olunmamasının bir yolu da budur.

    a) Ani ve ilk vurmak, b) Vurduktan sonra vurmayı aralıksız olarak sürdürmek.

    Sizin hedef olmamanız elbette kâfi değildir. Hedefinizin binasını yıkmalısınız. Bu nedenle bu stratejinin şartlarından biri ‘hileyle başlaması’dır. Hile ile en güçlü hasımlar bile gücü kullanma imkânı bulamazlar. Kullanmaya yeltendiklerinde ise boşa harcarlar. Hileyi kullandığınızda bu hilenin işe yaraması için kaygıya kapılmadan gerçekleşmesi, gerçekleşmesi için ise fark edilmemesi, fark edilmemesi için ise;

    _ Ani ve çok hızlı bir şekilde,
    _ İleriye (hattın merkezine) yönelik olarak,
    _ Tek hareketle (ekonomik) uygulanması-icap eder.
    5. Attack by Drawing: Bu strateji de aldatma üzerine gerçekleşir. Burada hasmınıza onu size çekebilmek için ona cazip-cezbedici bir duruş yapmalısınız. Sizin bedeninizle açmış gibi gösterdiğiniz, oysaki zihninizin sizi total olarak kapadığı bir anda, açığınıza (!) hücum etmeye yeltenen hasma öyle bir patlamalısınız ki, aradığı açığa ve cazip noktaya hücum ederken hedefi bulamamalıdır-ki zaten patlayıcılığınız nedeniyle ulaşamayacaktır. Tuzağa konmuş olan yem tanelerinin aslında onu cezbetmek için konduğunu ve ona cömertlik yapılmadığını iş işten geçtikten sonra anlayacaktır."(Kaynak: Jeet Kune Do'nun Felsefesi, Yüksel Yılmaz, Yalın Yayıncılık, Aralık 2008)

    Türkiye'de Jeet Kune Do
    Türkiye'de Dr. Fehim Basaran, Bruce Lee'nin ölümünden sonraki yıllarda (1974-75) Amerika'da gördüğü seminer bilgilerini ve bu felsefeyi Türkiye'deki tek öğrencisi olan Yuksel Yilmaz kanalıyla 80'li yıllarda ülkemize taşımıştır. 1987'de üst düzey belgesini alan Sifu Yuksel Yilmaz halen asistanları vasıtasıyla tüm Türkiye'ye JKD felsefesini yaymaktadır. JKD bugün Lee'nin asistanlarının bir konsepti olarak üzerine yeni bir şeyler eklenerek yayılmaktadır. (Ayrıca kendisi Kulelkavido'nun (Chi Kung Tao / İçyol) kurucusu olup sistemini JKD felsefesi üzerine bina etmiş bir sijodur). İÇYOL sisteminin kurucusu olan Yüksel YILMAZ Haziran 2009 yılında Avrasya Jeet Kune Do Federasyonu'nun kurucu Genel Başkanı ve ilk olağan kongrede de Genel Başkanı olmuştur. Kısa adı AJKDF olan bu federasyona şimdilik 6 üye ülke bulunmaktadır: Brezilya, Pakistan, Mısır, İran, Avusturalya ve Suriye.

    facebook/mücadele sporları sayfasından alıntıdır...
     
    SiR_Arawn ve emre2806 bunu beğendi.
  9. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    sistem kurmak öyle kolay değildir...hele reel sistem kurmak,rüştünü ispat hiç kolay değil...öyle,"karateden", "muay thai "den, "güreşten" ensanteneler alıp ,bunları sentez yapmak ,yeni bi sisim altında sunmak ancak kitaplarda ,teoride ve filmlerde olur...

    bu iş bu kadar kolay olasydı ,"mma-karma dövüş sanatları" bu işi yapardı ...oysa, durum böyle değil,karma dövüş sanatları ayırımları,sınırları betimleyerek adını koymuş bir olay...ayrı ayrı çalışılan sistemleri bir araya getiren sistem...

    zaten, öyle olmadığını "krav maga, jeet kun do, kempo "gibi "eklektik ,modern konseptlerin" hiçbirini "reel kontakt sistemlerde" göremezsinzi..."karışık dövüş santlarında "bile adamlar çalışmalarını "muay thai, güreş, jiu justsu vb" olaylarına göre ayarlarlar...zaten, çıkanlarda backgroundlarında : "muay thai , ju justsu" veya "boks , güreş " gibi belirtirler...)


    ayrıca, "bruce lee " dese ne olur, demese ne olur...neticede ,ring dövüşcüleri ,reel kontakt sistemdeki sporcular,antrenörlerin kalkıp da bir film artistinden den feyz,teknik ,taktik alma yönünde ihtiyaçları yok ki ...)))
     
  10. Rooter
    Offline

    Rooter Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2011
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    28
    Aikodi kafes dövüşünde kullanılıyormu yazmışım yukardaki yorumumu bir daha okurmusunuz lütfen ? :)
     
    Son düzenleme: 25 Nisan 2011
  11. army1010
    Offline

    army1010 Üye

    Katılım:
    24 Mart 2006
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    izmir
    kafes dövüiü karışık değildir mi ya mma mixed martial arts
     
  12. furkan1354
    Offline

    furkan1354 Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    259
    Beğenileri:
    179
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    balıkesir
    evet karmadır tüm vuruşlar serbest muay thahi bjj vs vardır
     
  13. redk
    Offline

    redk Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    62
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Bir vg ci bir kum torbasini yumruklamaya baslasa 90 yumruk ta tikanir.Ama bir wing chun cu bi torbaya dakikada 100 yumruk ile yarim saat boyu yumruklayabilir(chain punch).su anda teknikte en iyi bruce lee dir.Ondan da iyisi hocasidir ip man.Wing chun bilen bir kisi 1 senelik calisma ile 3 kisiyi ayni anda dovebilir tabi dovusup dovusmemek sporcunun ahlakina bagli bir sey orasini bilemem...
     
  14. SiR_Arawn
    Offline

    SiR_Arawn Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    2.409
    Beğenileri:
    868
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir/Buca
    Jeet kune do burdaki insanların istediği mücadele sporudur yukarda arkadaşımız biraz bahsetmiş doğru yazmış.jeet kune do bir çok mücadele sanatının karışmasından ortaya çıkması sebebiyle bu forumdaki bu konu başlığındaki yorumları incelememe göre istediği cevaptır.Arkadaşların istediği heralde sokakta kavgada hangi mücadele sporu büyük fark yaratır.Ayrıca yazmak istemezdim ama üstte yazmış arkadaş onun yazısına cevap olarak yazayım bide 1 sene Jeet Kune Do'yu istekli , yetenekli ve iyi bir hoca eşliğinde çalışan Jeet Kune Do yapan kişi senin gene dediğim şartlar altında Muay Thai yapan 2 arkadaşını yanyana koyar birazcık döver birazcık sever...
     
  15. superman06
    Offline

    superman06 Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2010
    Mesajlar:
    43
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    8
    Benim Şahsi görüşüm arkadaşlar tabi herkesin kendine göre bi takım düşünceleri wardır

    Vücut Geliştirme Sporunu + Muay Thai Sporu ile birlestirmek bence en iyisi olur benim düşüncem böyle
    Tabi sporu ne amacla yaptıgınızda önemli .. müsabık olabilmek icin mi yoksa sokakta serserilere karşı dövüşmek icin mi .. niyetinizde önemli :) ama diyorsanız ki ben dışarda birine karşı kullanıcam o halde kafanızdaki sporu siz uygulamaya geçirin :)
    bana kalırsa vücut geliştirme ve muay thai derim :)
    İYİ FORUMLAR...:)

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:41 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:31 ----------

    Arkadaşım Verdiğin örnekler güzelde :) yalnız biraz gerçekci yaklasmak lazım benim ankarada tanıdıgım bir muay thai hocası gözümün önünde 6 kisinin icinden cıktı tek basına yumruk darbesi bile almadan ki bu bahsettiğim kisi hakkında bazı insanlardan duydugum birseyde vardı ki ne kadar dogru yanlıs bilmiyorum 20 kisiyle kavga etmis ve orada dövmüş 20 kisiyi :)
    Şimdi bi başka deyişle bir arkadasımda jetkunedo bilen birinin istanbul taksim meydanında bile kendisi söyledi 3 kisiyi yere sermiş aralarında çıkan kavgadan dolayı ki böyle seylerde dogaldır her sporun kendine has teknikleri , güc calısması , ince esneklikleri taktikleri vardır bu spordan spora değişir ...

    Fakat kavgada önemli olan : O an ki psikoloji güc kondüsyon dayanıklılık hızlı olmak teknik bilmek güven cesaret yani bi takım faktörler yani karate bilen biri boksörü döver boks bilen biri aynı anda 3 judocuyu döver gibi birseyde demek iyi gerçekci olmaz hersey bi anda bu bahsettiğim seylere bağlı ki benim sahsi düşüncem bu herkesin dusuncesine saygı duyarım
    iyi forumlar :)
     
  16. SiR_Arawn
    Offline

    SiR_Arawn Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    2.409
    Beğenileri:
    868
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir/Buca
    Dostum senin şahsi görüşün güzelde bu konuları biraz daha detaylı bilmek lazım bende herşeyi tam bilmiyorum ama şöyle diyim sana öncelikle body building çok büyük bir spor bunu nasıl yapacağıda önemli , mücadele sporlarında hız önemlidir ve tekniklerini iyi öğrenebilmek ama bodyde hacimlenmeyi biraz fazla yapmış biri için hamlaşmış zorlanır diyorlar...bu arada muay thai :) yapan kişiyle Jeet Kune Do'cuyu karşılaştırmak istemişsiniz heralde normal sokakta bu 2 kişi farklı insanlarla karşılaşacağı için ister 10 kişiyi dövsün ister 5 birbirleriyle karşılaşıp tekniklerini bir birlerine karşı yapmaları lazım aralarında fark için...
     
  17. superman06
    Offline

    superman06 Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2010
    Mesajlar:
    43
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    8
    tabi fark icin illa birbirleriyle karsılasmaları gerekir :)ayrıca senin görüşüne saygı duyarım ... ben muay thai ile jetkunedocuyu farklı alanlarda sokak icin bir örnekte bulundurmak istedim tabi dostum ben kendi görüşümü belirtmek istedim senin görüşün daha farklıdır :) ben vg ve muay thai derim sen vg'nin yanında başka bi spor dersin herkesin kendi görüşüdür :)
    Teşekkürler
     
  18. SiR_Arawn
    Offline

    SiR_Arawn Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    2.409
    Beğenileri:
    868
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir/Buca
    BB(Body Building) bir spordur ama muay thai ise mücadele sporu olarak geçer.bence BB spor yapmayı , vücuduna şekil vermeyi seven her insana istediği şeyi verir.Ama nasıl verir , bilinçli olarak BB yapmak var , bilinçsiz yapmak var , antrenör eşliğinde yapmak var .BB konusunda bilmediğim şeyler olmasına rahmen yorum yapıcam burda yanlış olabilir.Genellikle Muay Thai , Kick BOks bilassa Jeet Kune Do gibi dövüş sanatlarında hız çok önemlidir.BB yapan bir kişi belli yerden sonra hamlaşır deniyor ben bu konuda hala tam bir çözüm getiremedim ama BB yi kendini hamlaştırmıycak şekilde yapan bir kişi mücadele sporlarını seçerek ve o konularda kendini uzmanlaştırarak o mücadele sporları konusunda profesyonel olabilir , derece alabilir .Ama bu forumlarda genelde insanlar mücadele sporlarını sokağa yönelik vurur çünkü amaçları bellidir sokakta kim döver? kim kazanır ? Güreş ile ilgilenen biri kick boks yapan biri karşısında sokakta herangi bir kural olmaksızın dövüşte kazanma şansı düşüktür ama insanlar eşit seviyede profesyoneller ise böyledir.3 sene kick boks yapmış bir kişiyle 1 senelik Muay Thai'ciyi karşılaştırmak var vbz vbz.Ayrıca herzaman insanların hayata bakış açıları , dövüşe çok büyük etki eder.Hırslı birinin karşısında durmak çok zordur o ringte! Hırslı olun her zaman ring=sokak acıma duygusunu silin ki kazanabilesiniz...
     
  19. superman06
    Offline

    superman06 Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2010
    Mesajlar:
    43
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    8
    Dediqin gibi mücadele sporlarında hız cok önemlidir :) esneklik ceviklik hız cok cok önemlidir ....
    İnsanların mücadele sporlarını ne amacla yaptıgı da önemlidir kimisi sokakta dövüşmek icin kimisi ise yaptıgı sporda müsabık olabilmek icin
    Body building sporunun insanları hamlaştırdıgına dair şeyler genellikle hep söylenir bu konuda bilimsel bi acıklama da yok bende bi cözüm getiremedim fakat bazı arkadaslara
    Undisputed 2 filmindeki George Chambers ( Yani zenciye bakmalarını bi öneririm ) cünkü o cüsseli yapılı bir vücuda rağmen vücudu ne kadar esnek ne kadar cevik ve hızlı herkez şaid olabilir :)

    Sokakta ise elbette hırslı olan azimli olan her zaman kazanır o yüzden zaten kavga dövüş meselelerini asla tavsiye etmem asla kimse kavga etmesin iyi birsey değildir zaten :) ama sokakta ise acımasız olan psikolojisini o an icin bozmus olan kazanır yani daha doğrusu da ilk yumruğu vuranda kazanır derler onun icin zorda kalmadıkca asla kavga etmemeliyiz :)

    YURTTA SULH CİHANDA SULH - ATATÜRK
     
    Son düzenleme: 1 Haziran 2011
    SiR_Arawn bunu beğendi.
  20. SiR_Arawn
    Offline

    SiR_Arawn Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    2.409
    Beğenileri:
    868
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir/Buca
    BB'nin hıza etkisine baktımda aşırı hacimlenmeler vuruş tekniklerinde kısıtlama sağlıyabiliyormuş.Hiç bir zaman hacimlenmeyi aşırı derecede yapmıycam.Bu arada bencede barış iyidir ama bu devirde insan olmayanı insan etmek dayaktan geliyorsa başvurmak zorunda bırakılıyor iseniz yapmak zorundasınızdır.Yani şöyle örnek vereyim markettesiniz , dışarda bir arkadaşınız var sizi bekliyor ve bir kişi onu dövdü hemde herangi bir konuda arkadaşınız haklı olduğu halde ve insanca davrandığınız halde ve marketten dışarı çıktığınızda arkadaşınızın vücudunun heryerini kanlı halde gördüğünüzde onu döven adam başında duruyorken arkadaşınıza yardım edip hastaneye götürmek istediğinizde sizide dövmeye kalkması durumunda ne yaparsınız? lütfen bunu bi açıklıyalım polisi mi arıycaz her durumda adaleti getiremeyen polisi aramak doğrudur ama önce adaleti orda kesmek gerek.O adamı orda komaya sokun arkadaşınızıda ambulasnla hastaneye götürün.Örnek değil yazılmış bir senaryo olarak görün her zaman böyle şeylerle karşılaşıcaksınız.Beni yanlış bulan arkadaşlar lütfen yazsın alta sebepleriyle herşeyleriyle...
     

Sayfayı Paylaş