En Çok Hangi Et türünden Tüketiyoruz?...

En çok hangi et türünü tüketüyoruz, ey sporcular? (yani, ailecek değil!)

• Total voters
    819
Maddi açıdan et biraz sıkıntılı baya pahalı besin değerleri bakımından ve fiyat açısından tavuk göğüsü en ideali hala :)

40 günde yetişen tavuklardan aldığımız proteine pek güvenmemek lazım...

tavuk dışında da alternatif yok malesef. çok direndim yememek için ama ne yiyebilirz ki yerine? hindi etini aradım bulamadım. onun dışında organik tavuk alayım dedim. hem bulması zor. bulsak da kilosu 35 lira. kırmızı et de hem aşırı yemek zararlı hem o da pahalı. içime sinmiyor bu hormonlu tavukları yemek ama elimiz mahkum.

tawuk gögüs eti.. cok az yagda kırmızı biber ve kekikle marine edilmiş... yanında kepekli pirinç lapası.. tadından yenmez....
arada da değişiklik olsun diye diet ton balığı...

Devletimiz kırmızı eti altın değerinde tutmasaydı eskiden olduğu gibi insanlarımızın evlerine sürekli kırmızı et girerdi.

Günde 1 porsiyon tavuk illaki yerim. Ama bu hormon işi herkes gibi benimde kafamı karıştırıyor. Artık tavuktan protein alcağıma sanki protein tozundan almak daha sağlıklıymış gibi bir fikir bile oluşmaya başkadı bende.

Tabi en iyisi kırmızı et, balık ve yumurta bana göre.

Aslında vücudun hepsine ihtiyacı var, hepsinden tüketmeye çalışıyorum ama tavukların hormonlu olduğu söylentilerini ben de duydum. Ayrıca tat ve içerdiği kaliteli proteinlerden dolayı favorim tabii ki kırmızı et :)

Ben kirmizi ve beyaz eti kombine ediyorum. 150 gr - 150 gr gibi 1 ogunde ozellikle antreman sonrasi 30-40 gr lik bir karbonhidratla..

kımızı et yiyemiyorum yedıgımde dokunuyor herhalde ateş basıyor :D beyaz et ve balık başka seçenek yok.

soya kıyması kensınlıkle tercih edilmemeli işlenmiş ürün oldukça zararlı.
büyük balıkklarında ağır metal içerdiğini ve bununda vucutta toksik madde biriktirdiğini dokumuştum prof. dr. ahmet aydının yzısında. küçük balıklar biraz daha iyiymiş.

yine herkesin kendi tercihi :D

KEskinoğlu tavukları için gezinen tavuk diyorlar. Aldım denedim lezzeti diğerlerine göre farklı ve geç pişiyor.

Back
Yukarı