Bilek çalışmaları pazu antrenmanında ve en son çalışılırsa yerinde olur. İç kaslar için, wrist curl egzersizini 2 set ve 20 tekrar çalışabilirsiniz, uygun ve zorlayan bir ağırlık olmalı, dış kaslar için de ters wrist curl yapabilirsiniz, ancak ağırlık iç kaslara göre daha düşük olacaktır. Karın ve göğüs arasında da kas bulunmuyor.
Haftanın son çalışma günüyse sorun değil, sadece triceps çalışıp ertesi gün göğüs - omuz çalışmak doğru olmaz, ben olsam pas geçerdim ama motivasyonunuzu bozmayın çalışın gitsin.
Estağfurullah ne sıkması, yoğun bir antrenman döneminden sonra 1 hafta kadar ara vermek vücuda iyi geliyor, ama dumbbell programıyla o denli yoğun çalışabildiğinizi sanmıyorum, motivasyonunuzu bozmayın, devam edin gitsin.
Öncelikle z bar lazım olacak. Programı motive olarak sürdürebiliyorsanız ve verim aldığınızı hissediyorsanız devam etmelisiniz, aksini düşünüyorsanız değişim şart elbette. Ağırlık ve vücut ağırlığı da göreceli, mesela 100 kg ile bench press seti çıkarabilen birinin vücut ağırlığıyla o kütleyi koruması zor. Sporsuz geçen dönemlerde vücut ihtiyacının yine bir nebze üzerinde protein alımı yapmak lazım, tabi karbonhidrat ve yağlara dikkat şart.