Azazel
Üye
kolay kilo alan dolayısıyla kolay yağlanan biri isen(benim gibi),günlük harcadıgın kalori miktarının üzerine +200 kalori ile beslen.Ben 3-4gün +400le beslendim 4günde 1.2kg aldım.halbuki almam gereken 4 günde 500gram falan olmalıydı o yüzden günlük harcadıgım +200e düsürecegim.Kalorinin %20si proteinden gelsin,%45i karbolardan gelsin %35i de yağlardan gelsin.(1gr yağ=9 kalori,1gr pro = 1gr karbo = 4 kalori.) Sen de eğer kolay yağlanan biri isen bu şekilde yap. Eğer zor kilo alan bir kişi isen başlangıçta günlük harcadıgın kalori + 400-450kalori ile başla.Oranlar aynı olsun çıkarabilirsen proteini %25 e cıkar karboyu %40 a düsür. Proteinleri(yoğurt-tavuk-et-yumurta-süt-lor peyniri-barbunya-kuru fasülye-bezelye-mercimek-nohut ve diğer yediklerinden de gelecektir bunlardan gelsin) (karbonhidratlar : bulgur-esmer pirinç-kepekli makarna-yulaf ezmesi-süt-yoğurt-nohut-barbunya-bezelye haşlanmış patates,leblebi,meyva olarak elmadan gelsin) (yağlar ise:yemeklerdeki yağlar + çiğ ceviz + çiğ badem + çiğ yer fıstığı + çiğ fındık + yumurta sarısı + tavuktaki,bulgurdaki,yoğurttaki,sütteki,diğerseyler(bu üstteki karbolarda saydıgım ürünlerdeki azda olsa bulunan yağlardan yağlardan gelecek) ).
Bu şekilde kilo alırsın.
Spor yapan birinin günlük kalori tablosunda 20%'lik oran protein iken 35%'lik oranın yağ olması çok düşündürücü. Karbonhidrat oranını düşürürken yağ oranını sabit tutmak ise bana göre çok yanlış. 35'lik yağ oranı zaten başlı başına çok yüksek. Bence tekrardan düşünün bu durumu.
meyve suyu içmezsen daha iyi olur.Kutulardakilerde şeker var glikoz.insülin salgılatır ve çok çabuk açıkırsın.Senin spora gidip,kaliteli karbonhidrat-kaliteli yağ ve protein alman lazım.Ve sana yetecek kadar alman lazım.öğünleri dagıtman lazım.şeker yememen lazım.spor sayesinde aldıgın kiloların vücuduna esit dagılmasını sağlamalısın.Ve alacağın kiloları az az almalısın.
Basit şeker kahvaltı ve spor sonrası çok önemlidir. Özellikle antrenman sonrası insülini tetiklemek gerekir. Onun dışında gün içerisinde tüketimini ben de pek uygun görmüyorum.
Teşekkür ederim. Beslenme konusuna girip şimdi kendime uygun bir diyet hazırlamaya çalışacağım. Sporu evde yapmak taraftarıyım ben açıkçası. Yani en azından bir süreliğine. Antrenman sonrası özellikle protein karbonhidrat ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum.. tabi sağlıklı olarak Kızartma vs abanmıyorumsabah kahvaltısında mutlaka bal ceviz yumurta yiyorum istrmesem bile. Yoğurt ve meyve gün içinde tüketiyorum. Evde olmadığım zamanlar bu programdan şaşıbinca öğün atlayınca oluyo sıkıntı zaten. Şu an günlük ihtiyaç duyduğum kaloriye +400 cal gibi ekleme yapmaya çalışıcam.
Evde olmadığınız zamanlar öğünleri takip edemiyorsanız gainer alacaksınız. Supplementler kas gelişimi için kullanıldığı kadar eksik veya kaçırılan öğünleri telafi etmek için de kullanılabilirler.
Açıkçası henüz çok yeniyim tam terimlere hakim bile değilim. Evde kendi imkanımla her gün yarım saat çalışıyorum. Ağırlıklı olarak squat yapıyorum. 2şer set tekrar ile bacak kol ve karın kası hareketleri yapıyorum. Düzenli bir programım yok ve terimlere hakim değilim mazur görün. Evde video izleyerek çalışıyorum.. nasıl olacak bu il![]()
Kadınlarda kas gelişimini sağlamak daha zordur. Dolayısıyla verimli antrenmanlar çıkarmanız ve özellikle bu antrenmanları belirli bir programı takip ederek uygulamanız lazım. Sebebini de şöyle açıklayayım ben size. Ektomorf yapıda olduğunuz için vücudunuz yağ tutmaya ve kas gelişimine pek açık değil. Bunu sağlamanız için düzenli bir şekilde antrenman yaparak büyüme hormonunu tetiklemeniz gerekiyor. Tetiklenen büyüme hormonu sayesinde vücudunuz kas kütlesinde artış göstereceği gibi yağlanmaya da başlar. Dolayısıyla iyi bir spor düzeniniz olmazsa o yediğiniz bal ve cevizler havada kalır öncesinde de nasıl kalıyorsa. Evde spor yapıyorsanız en azından bir ağırlık sehpanız, dumbell setiniz, barfiks sopanız, halteriniz olmalı. Sonrasında haftada 3-4 gün (programa göre) spor yapmalısınız. Böylece metabolizmanız düzene girecek ve yedikleriniz tabire caizse size yaramaya başlayacaktır. Özellikle hacimlenmek istiyor ve kilonuzu toparlamayı planlıyorsanız hedef kas kütleleriniz kol ve karın değil; omuz, göğüs, sırt ve bacak kasları olmalıdır. Bu bölgeleri çalıştırmadan kol, karın çalışmak size kütle kazandırmaz. Çünkü büyük kas kütlelerini çalıştırmak büyüme hormonunda artış sağlayan temel kaslardır. Sırt ve bacak kasları bunların başında gelir.
1-2 hafta boyunca biraz araştırma yapınız, en azından temel bilgileri edindikten sonra burada tekrardan yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. Antrenman sonra mutlaka meyve suyu tüketin, bu zaman diliminde insülini tetiklemek çok önemlidir. Aynı şekilde kahvaltıda alacağınız 300ml meyve suyu da boşalan glikojen depolarını doldurmak için önem arz eder.[DOUBLEPOST=1391549494][/DOUBLEPOST]
Evet alan benim :d bütün ölceği bi anda atmamak gerek sanırım ilk denemede öyle hata yaptım hiç karısmadı nerdeyse az atıp topaklanmadan karıstırıp tekrar diğer kısmınıda atıp denicem bidahaki sefere bakalım shakerle karıstırıyodum tad olarak Hardline kadar şekerli deyil bayıyodu hardline bu o kadarda sekerli gelmedi iyi içilebilir tiksinmeden en azından benim için
Dymatize 100% kompleks karbonhidarttan oluşur, içeriğinde bir ölçek 167 grama tekabül eder. Ölçeğin üzerinde değerler var, ona göre oranlayıp tek seferde 100 gram alacak şekilde kullanabilirsiniz. Ancak ilk başta bu oran da yüksek gelirse 50-50 almaya başlayın. Verimli bir spor düzeniniz varsa günde 150-200 gram civarı kullanmak sizin kilonuzdaki bir bayan için bana göre yeterlidir. Fazlasını alırsanız doğal beslenmeniz aksayabilir.
Son düzenleme: