Drop set ile ilgili bir soru

Öncelikle şunu söyleyeyim forumdaki drop setlerle ilgili tüm konulara baktım hiçbirinde tam anlamıyla açık bir anlatım yok o nedenle bu konuyu açmaya karar verdim. Ben drop setleri omuz programımda kullanacağım program şu şekilde :

Behind-the-Head Barbell Press 4 set 12 tekrar

Seated Dumbbell Overhead Press*** 3 set 10 tekrar

Cable Lateral Raise 4 set 12 tekrar

Overhead Lateral Raise*** 3 set 10 tekrar

***Son sette ağırlığı 3 kez düşürecek şekilde drop set yapılacak.

Şimdi şöyle mi olacak yani ilk 2 set normal. Son seti de aynı ağırlıkla bitiricem ardından hiç durmadan 3 kere ağırlık düşürerek her birinde 10ar tekrar yapıcam. Bu şekilde mi olacak ? Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Normal tekrarını yaparken gücünün tükendiği noktada ağırlığı düşürüp tekrar,gücün tükenene kadar devam etmektir drop setin mantığı.

Örnek vermek gerekirse : 10 kg ile başladın lateral raise yapmaya,10 tekrar yaptın gücün tükendi.Hemen 5 kgları alıp 6 tekrar daha yaptın,yine gücün tükendi.Hemen 2.5kg'ları alıp gücün tükenene kadar yapıp bitirdin.

Normal tekrarını yaparken gücünün tükendiği noktada ağırlığı düşürüp tekrar,gücün tükenene kadar devam etmektir drop setin mantığı.

Örnek vermek gerekirse : 10 kg ile başladın lateral raise yapmaya,10 tekrar yaptın gücün tükendi.Hemen 5 kgları alıp 6 tekrar daha yaptın,yine gücün tükendi.Hemen 2.5kg'ları alıp gücün tükenene kadar yapıp bitirdin.

peki hacim kazanma açısından bu sekilde düserek gitmekmi iyi olur yoksa normal 10kg ile hareketi tamamlayıp bırakmakmı iyi olur ?

yani aslında sormak istedigim neyi hedefliyoruz burda

Drop setin mantığını Lethe552 yazmış anladım bende peki yukardaki üyeninde dediği gibi drop set neye kazanç sağlar ? hacim değil herhal ağırlık düştüğü için kas sıkılaşmasına mı?

Back
Yukarı