Terleme olayı birazda bence genetikle alakalı küçükken hatırlıyorum güneşin altında maç yapardık biz sırılsıklam ter içinde kalırdık bazı arkadaşlar bizim gibi koşmalarına rağmen bir gram ter akmazdı hepde sinir olurdum saçım bozulurdu onlarınki bozulmazdı![]()
Bide bazı kişilerin daha fazla kalori yakmak için kalın , kapalı giyindiklerini duymuştum . Nefes alıp vermenin çok etkisi olduğunu düşünmüyorum bu sadece çabuk yorulmamaya engel oluyor . Bence olay kalp ritminde elinde varsa nabız ölçer vs kullan . Veya ben şöyle yapardım definasyon döneminde antrenmandan sonra hemen elimi kalbime götürürdüm birsüre sonra alışırdım ve belli bir ritimden düşmemeye çalışırdım düşersem gene o ritme çıkarırdım bu bile ne derece iyi bir antrenman yaptığı gösterebiliyor .ben gayet fazla terliyorum mesela 5dk 10km hıza ayarda koşsam ter içinde kalırım ama bisiklette tık yok. eliptiktede terliyorum
Bide bazı kişilerin daha fazla kalori yakmak için kalın , kapalı giyindiklerini duymuştum . Nefes alıp vermenin çok etkisi olduğunu düşünmüyorum bu sadece çabuk yorulmamaya engel oluyor . Bence olay kalp ritminde elinde varsa nabız ölçer vs kullan . Veya ben şöyle yapardım definasyon döneminde antrenmandan sonra hemen elimi kalbime götürürdüm birsüre sonra alışırdım ve belli bir ritimden düşmemeye çalışırdım düşersem gene o ritme çıkarırdım bu bile ne derece iyi bir antrenman yaptığı gösterebiliyor .
Formül : Hedef Nabız Aralığı=(Maksimum Nabız – Dinlenme Nabzı) x Hesaplama Yüzdesi + Dinlenme Nabzıeliptikte kalp ritmini ölçen bişe var. 120-130 arasında yapıyordum sizce yeterlimi artık ne kadar doğru ölçüyor bilmiyorum
Hocam HIIT çalışması yap ve bunu ağırlık çalışmasıyla birleştir. Ayarlanmış bir diyet de kullanırsan kısa surede cut seviyeye gelirsin