Doğal vücut geliştirmeciler topiği -Full Motivasyon

Yaklasik 3.5 ayda, fit ama spor yaptigi belli olan, kasli ama buram buram kasli durmayan birisi, davut heykeli gibi kollari yarisi kadar daha kalinlasmis, tum vucut ona nazaran irilesmis, sunnetten sonra buyuyen cocuk gibi :) yaz doneminde bu sekilde ilerleme kaydedilebilir mi?
IMG-20131130-WA0000-1-1.jpg
[DOUBLEPOST=1412140579][/DOUBLEPOST]
Tam 3 aylik vucut..subatin sonlari

Sanirim biraz genetik var.baslamadan kollar 35di omuzlarimda genisti...simdi kollar 39 10aylik vg ciyim..tek dikkat ettigim kas agirligimin 2 kati protein aliyorum..onun disinda beslenmeyi vucudumun durununa gore ihtiyacina gore ne bulursam yiyiyorum..

Ne güzel işte, herkes şanssız başlayacak diye bir durum yok, vücut tipi mezomorf, üzerine de bilinçle gidilirse elbette sonuç alınır. Yıllardır aralıklarla antrenman yapıp, günde 50 60 gr protein alıp yerinde sayan ve önerilere kulak asmayan insanlar tanıyorum. Genetiğimiz elbette şans, ama gerisi araştırma ve uygulamadan ibaret, tebrik ederim aynen devam edin.

Dedigine katiliyorum calistigim salonda 2yildir gelen insanlar var sonuc kocaman bir sifir..bakiyorum ya haraketler yanlis yada beslenme yok..10kisiden 5i bilincsiz desem yanilmam..adam geliyor abi sen nasil oldun boyle ignemi vuruluyorsun diyor..bende niye bir sey olmuyor diyor...benim olmayan senin olmasin hesabi camur atiyor...nasil besleniyorsun dedigimde abi dürüm yiyok diyor:) ..sabah yumurta yok aksam corba vs vs..bu sporda beslenme spor dinlenmenin yanina bilinçlenme ve egitim sart...saygilar.

Doğal vücutçulara örnek veremem :) maşallah hemen hepimiz birbirimize laf demişiz :)

Bilinen doğal vücut geliştirmecilere örnek vermek istiyorum.
HİÇ KİMSE!
Çünkü doğal yolla yarışma kazanamaz, bilinen bir sporcu olamayız. Evet hacim yapılabilir, arkadaş çevremizde rambo, canavar vs lakaplar edinebiliriz, iri bir vücutçu olabiliriz ama sınır belli, bir yerden sonra ne yaparsak yapalım ne yersek yiyelim vücut kas eklemiyor yağ depolamaya başlıyor. En önemlisi ise yağ oranını düşürebilmek. vücut ne yaparsak yapalım yağ oranını belirli bir rakamın altına düşürmüyor. Çünkü vücut yaşamsal faaliyetleri için yağı saklıyor. Oranı daha da düşürmek istediğimizde bu sefer kas kayıpları başlıyor. Steroid burada devreye giriyor, protein sentezimizi arttırıyor, hormonları coşturuyor, böylece daha iyi antrenman daha iyi toparlanma gerçekleşiyor. Vücut daha kolay yağ yakıyor ve kas kayıpları yaşanmıyor tam tersi yağ kaybedilirken kaslarımız büyüyor. 8 yıl önce bende Mr. Olympia olacağım diyordum :) çünkü işi bilmiyordum. Salona gitmekle, doğru beslenmekle Ronnie gibi olabileceğimi zannediyordum. Ama tecrübe kazandıkça tüm bunlar komik hatıralar olarak kaldı. Benim tavsiyem bu sporu hobi olarak beslenme+ek besinlerle yapmak. İlla steroid kullanacağım diyorsanız saygı duyarım ama şunu unutmayın Abd'deki Phil Heath'le biz bir değiliz, bunun sebebi genetik değil, bilim!

O da steroidli ama arnolda bir bakin, bir de simdikilere bakin. Biri estetik digerleri canavar. Bu mu olmak istediginiz, ozendiginiz. Bu spor insani var olan ust sinirina ulastirmak icin var. Tutun ki dev oldunuz oyle, gelin normal bi yasama hadi bakalim siz mi biz mi daha iyi adapte olacagiz, senin o dag gibi kaslarin et ye diye aglayacak yediklerin yetmeyecek kuculup benim kadar olacaksin. Bense o kadara ragmen buyuyecegim. Ben buyudugum icin mutlu sen kuculdugun icin mutsuz olacaksin. Estetik diyorum canlarim :)

daha önce yazdım mı bilmiyorum naturel vücuda belkide en iyi ve en doğru örnek jason stathamdır onun gibi olmak için steroide ihtiyaç yoktur

Bence Meter gibi olmak için steroid almak gerekmez. Doğalda Meter gibi vücut yapılabilir. Cenk Hocanında dediği gibi bu işler biraz genetics işi.

Meter gibi kütle - hacim yapılabilir katılıyorum, ancak 50 cm' e dayanmış bir kol ölçüsü + % 7 - 8' in altına inmiş yağ oranı oldukça zor, muazzam bir genetik lazım.

Konu Naturallikse favorim Marc Fitt Yanlız anlam veremediğim tek konu sene boyunca yağ oranı çok az değişim gösteriyo

Eklentiler

• Marc-Fitt-Fitness-Model.jpg
    Marc-Fitt-Fitness-Model.jpg
    96 KB · Görüntüleme: 518
Vucut yapisina cok bagli ornegin benim 1 arkadasimda sigara , alkol , duzensiz beslenmeye ragmen yilin herzamani dusuk yag oraniyla gezer eightpackleri daima gozukur tabi 6 yasindan beridir sporun icinde buda bir faktordur belki

Vucut yapisina cok bagli ornegin benim 1 arkadasimda sigara , alkol , duzensiz beslenmeye ragmen yilin herzamani dusuk yag oraniyla gezer eightpackleri daima gozukur tabi 6 yasindan beridir sporun icinde buda bir faktordur belki
Herhalde senin arkadaşında bunun gibi 80 kg define bir vücuda sahip fitness model :) demek istediğim adam o kütleyle nasıl kotuyor fiziğini

Back
Yukarı