kendimle alakalı konuşayım, benim boy 1.77 şu an kilo 85. kilo vermek çok basit bişey bana göre. ama nedense ne zaman diyetle kardiyo ile kilo verdiysem, hep kollardan omuzlardan sırttan gitti, tipim bozuldu. o yüzden giden kilolarımın bir kısmının da kaslardan olduğunu düşünüyorum. 8 ay önce ağırlık ve diyetle kilo vermeye karar verdim. 92 den 82 ye düştüm. baktım ki 82 de yakışmadı. tekrar yemeğe yüklendim, 85e çıktım. biraz göbek ve bel bölgemde yağ var ama, sadece onlara odaklanıp yağ yakacağım diye kas kaybı da yaşamak istemiyorum. o yüzden kilomu 85te tutup, kaldırabileceğim en ağır kilolarla ağırlık çalışıyorum. uzun vadede yağı azaltıp kas miktarını arttırmak istiyorum. kısacası, benim için ideal kilonun boyumdan 8 kilo fazlası olduğuna kanaat getirdim çevremdekilerin tepkilerine bakarak.
bundan 3 yıl evvel de 93 kiloyu görmüştüm. sabahları 3 yumurta peynir süt, 3 dilim ekmek, öğlen akşam tavuk salata , günlük 1 saat bisiklet 1 saat yürüyüş ile 2.5 ayda 16 kilo verip 77 ye düşmüştüm. ama tip bozuluyor. kendimden hareketle tavsiyem, çok ağır diyetler yapma hocam, tip bozuluyor özellikle bazı erkeklerde. çünkü her ne kadar yağların öncelikle göbekten gittiği söylense de, ben gibilerde üst vücuttan gidiyor. kalori miktarını sınırlı tutup ağırlık idamanı yapmak daha mantıklı gibi görünüyor.
ama tabi ben kendime bakarak konuşuyorum. belki senin tipine o kilo çok yakışabilir. bunu çevrenden gelen tepkiler açıklayabilir sadece.