Diyet Listem Bakarmısınız?

Kilo Verebilirmiyim?

• Total voters
    4
Arkadaşlar bu diyet listesini kendim oluşturdum sizce kilo verdirirmi? Verdirirse kaç kilo verebilirim 1 ayda? cinsiyet erkek boy 1,83 cm kilo 115kg

Sabah
-----
1 adet haslanmis yumurta --74.5 kcal
2-3 adet siyah zeytin 124.2 kcal
1 fincan yesil çay 0 kcal
-------
öglen
-------
elma sirkeli salata 30 kcal
1 kase yogurt 55.8 kcal
----
aksam
---------
Tavuk gögsü 165 kcal

Arkadaşlar bu diyet listesini kendim oluşturdum sizce kilo verdirirmi? Verdirirse kaç kilo verebilirim 1 ayda? cinsiyet erkek boy 1,83 cm kilo 115kg

Sabah
-----
1 adet haslanmis yumurta --74.5 kcal
2-3 adet siyah zeytin 124.2 kcal
1 fincan yesil çay 0 kcal
-------
öglen
-------
elma sirkeli salata 30 kcal
1 kase yogurt 55.8 kcal
----
aksam
---------
Tavuk gögsü 165 kcal
Kalori bakımından çok az ve çok zararlı bence. Böyle 1-2 hafta kilo verirsin yalniz daha sonra durur ve sarkmalar çatlaklar oluşur. Antrenman ve low carb diyeti uygula derim

Dostum bu çok ama çok zararlı Senin günlük kalori ihtiyacın 3700 kalori senin 3000-3200 kalori arası alman lazım, sarkmalar olur derin sündükçe süner yapma

Evet bu liste sana kısa sürede kilo ile birlikte sağlığını da kaybettirir. Benim tavsiyem ki 6 ayda 40 kilo vermiş biriyim, önce yağ ve kas yüzdeni öğren. Bunu yapan profesyonel bir tartı sana günlük bazal metabolizma hızını (bmr) da verir. 1 kilo yağ yaklaşık 7000 kaloriye eş değer. Haftalık 1 kilo yağ yakacak, protein ağırlıklı, sağlıklı yağ (zeytinyağı, fıstık, ceviz vs) içeren, karbonhidrat seviyesi düşük bir liste hazırlaman. Verdiğim kiloyu duyup benden liste isteme çünkü herkesin vücudu farklı tepki verir. Bilinçsiz bir liste kopyalaması kötü sonuç doğurabilir.

Düzenleme: yazım yanlışı

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Düşük karbonhidratlı diyet uygula" diyen kişilerin bilgi seviyelerini bilmeden tavsiyelerini ciddiye almanı tavsiye etmem. Mesleği hekim, eczacı, diyetisyen, gıda mühendisi de olsa niteliğini ve savunduğu şeyi araştırmalısın. O yüzden herkese düşük karbonhidrat uygula diyenleri ciddiye almaman ilk tavsiyem.
Yukarıda arkadaşlar söylemişler kalorinin çok düşük olduğunu. Bu diyet şok diyete giriyor ve deri sarkmasından ziyade organ hasarına dahi neden olabilir. Yaşadığın yerde yakınlarında toplum sağlığı merkezi vardır diye düşünüyorum. Sana tavsiyem bir toplum sağlığı merkezinde diyetisyene başvurup vücut analizi yaptırıp kontrol altında kilo vermen. Toplum sağlığı merkezi yok ise yaşadğın şehirdeki en yakın devlet hastanesi/üniversite hastanesine de başvurabilirsin. Hem kan tahlillerin yapılır hem de kontrollü bir şekilde sağlıklı kilo verebilirsin.[DOUBLEPOST=1499508274][/DOUBLEPOST]İzokalorik(kalorileri eşit) düşük yağlı ve düşük karbonhidratlı diyetlerin uzun dönemdeki etkilerinin karşılaştırıldığı ilk çalışma olan Brinkworth ve arkadaşlarının çalışmasını buraya atmakta fayda var.
Çalışmada 33 katılımcı düşük karbonhidratlı diyet ile 36 katılımcı ise düşük yağlı diyet ile çalışmayı tamamlamış. 1 yılın sonunda her iki grubun da ağırlık kaybı benzer bulunmuş. Trigliserit, apolipoprotein B, Low density lipoproteinde farklılıklar var. Ancak konuyla alakalı kısım ağırlık kaybı. Bu sadece çalışmalardan biri. Sonuç: düşük karbonhidratlı diyetler uzun dönemde düşük yağlı diyetler ile benzer sonuç verir(ağırlık kaybında).

Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/19439458/

İlk periyotta düşük karbonhidrat daha fazla ağırlık kaybettirebilir. Bunun sebebi olarak diyetle karbonhidrat alımı azaldığı zaman glikojen depoları ve kaslardaki glikojen kullanılmaya başlanır. Glikojen kaslarda su ile birlikte depo edildiği için, glikojen kullanılmaya başlandığında su açıkta kalır ve atılır. Başlarda oluşan fazla ağırlık kaybı da suyun atılmasından oluşur.
Bunları unutan veya bilmeyen arkadaşlara hatırlatmak gerekiyor maalesef.

Son düzenleme:
Kilo verme aşamasında motivasyon çok önemlidir ve başlangıçta verilen kilolar buna çok büyük katkı sağlar. Bu motive edici etkisi sebebi ile düşük karbonhidratlı beslenme programları verilir. Kişiye liste uyguladığında başarılı olacağı dürtüsü kazandırılır.

Tabi ki "verilir" diyorum çünkü bu programları profesyonel kişilerin yazması ve doktor kontrolünün olması gerekir.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı