Dik durmak ve Sıkı bir Vücut

Arkadaşlar benim boyum 1.80 , kilom 65 . Yaşım 19 . 3 sene öncesine kadar ortaokuldan beri basketbol oynuyordum ve bıraktım . 6-7 sene oynadım heralde yani spor yapıyordum . 3 senedir adam akıllı spor yapmayışıma ragmen kilo almadım şişko olmadım . Ancak 6-7 senedir hergün bilgisayara baktığım ve 3 senedir spor yapmadığım için , kısaca bilgisayara aşırı baktığım için kambur oldum , otururken dik durmakta zorlanıyorum . 2 sene önce doktora gitmiştim hafif skrolyoz var demişti yüzmemi söyledi 6 ay ama ben yüzmedim :D Belki dahada ilerlemiştir bilmiyorum orasını . Şuan hem skrolyoz ve kamburum ama öyle ileri derece değil hafif . Size sormak istediğim ben evde hangi hareketlerle , ne kadar sürede omuzlarımı azda olsa genişletebilir , 3 sene spor yapmadığım için güçsüzüm tekrar güçlü olabilir ve dik durabilen biri olabilirim . Yani güç dediyim kaslarım sıkı olsun falan formda olıyım . Aslında güçlü olmasamda olur tek dik dursam bile olur :D Nasıl bir program yapmalıyım kendime yazarsanız sevinirim arkadaşlar baya uzattım heralde kusura bakmayın .

barfiks demirine asılı kalmanın faydalı olcağını düşünüyorum senin için bi dene istersen kemiklerinin daha dik durmasına yardımcı olur

barfiks demirine asılı kalmanın faydalı olcağını düşünüyorum senin için bi dene istersen kemiklerinin daha dik durmasına yardımcı olur
3 ay önce barfiks demiri aldım zaten . Televizyonda görmüştüm bir doktor 10 saniye asılın falan sırtınıza iyi gelir demişti . Bende 3 aydır her bilgisayardan kalktığımda evde antrede asılıyorum sırtımı falan çıtlatıyorum asılı kalarak geriyorum sırtımı dediyin gibi . Ama bana program lazım evde yapacağım düzenli hareketler lazım .

Dik durma konusunda ben de sıkıntı çekiyorum ki dik durmak üzerine konu açmak için uzun aradan sonra siteye giriş yaptım.

Sanırım ortaokul-lise döneminde fazla bilgisayar oynadığımdan omuzlar düşük ve biraz kambur durma durumu var. Dans öğreniyorum ve dansta dik durmak çok önemli. Vücut geliştirme sporuyla ilgilenmediğim için barfiks çekemem. O yüzden dik durma üzerine evde yapabileceğim basit egzersizler gerekiyor. Bir de dik durma aparatları var, onlar işe yarar mı ki?

dik durus korselerını onerırım zamanla alısırsınız
Doktora 2 sene önce gittiğim zaman bana korseyi önermemişti . Korseyle ilgili açıklamalar yapmıştı . Baya iyi bi doktora gitmiştim yani korse kötü yönde etkiliyor karslar tutmuyor heralde sonra falan . Doktor bana 6 ay yüzmemi söyledi ama yüzecek imkanım yok . Bu nedenle evde yapacağım bir program istiyorum . Yazın belki yüzmeye başlarım ama şuan için çok zor . Şimdilik bir program hazırlasam güzel olurdu.

Arkadaşlar benim boyum 1.80 , kilom 65 . Yaşım 19 . 3 sene öncesine kadar ortaokuldan beri basketbol oynuyordum ve bıraktım . 6-7 sene oynadım heralde yani spor yapıyordum . 3 senedir adam akıllı spor yapmayışıma ragmen kilo almadım şişko olmadım . Ancak 6-7 senedir hergün bilgisayara baktığım ve 3 senedir spor yapmadığım için , kısaca bilgisayara aşırı baktığım için kambur oldum , otururken dik durmakta zorlanıyorum . 2 sene önce doktora gitmiştim hafif skrolyoz var demişti yüzmemi söyledi 6 ay ama ben yüzmedim :D Belki dahada ilerlemiştir bilmiyorum orasını . Şuan hem skrolyoz ve kamburum ama öyle ileri derece değil hafif . Size sormak istediğim ben evde hangi hareketlerle , ne kadar sürede omuzlarımı azda olsa genişletebilir , 3 sene spor yapmadığım için güçsüzüm tekrar güçlü olabilir ve dik durabilen biri olabilirim . Yani güç dediyim kaslarım sıkı olsun falan formda olıyım . Aslında güçlü olmasamda olur tek dik dursam bile olur :D Nasıl bir program yapmalıyım kendime yazarsanız sevinirim arkadaşlar baya uzattım heralde kusura bakmayın .
Beyler bu arada omurgamdaki sorunun adını yanlış yazmışım . "Skrolyoz" degilde " Skolyoz " doğrusu . İleri derecede degil hafif .

Back
Yukarı