Deadlift

Deadlift Bacak antremanındamı Sırt antremanındamı çalışılmalı ?

• Total voters
    50
  • Poll closed .

Reverse

Üye
Arkadaslar deadlift bacak antremanına mı sırt antremanınamı koyulmalı ve set sayıları nasıl olmalı ??

deadlif tam yapılıyorsa ilk etapta sırt hareketidir her nekadar muazzam bacak çalıştırsada sırt hareketlerinde yer alır
ama benim için sıkıntı yok çünkü bacak ve sırt beraber giriyorum

bence bu hareketin bilmediğimiz riskleri olabilir , ama alternatifi de yok orası ayrı. tercihen sırt ve bacağı aynı günde yapmak derim ben :)

freestyler'in dediği gibi stiff leg hamstring,deadlift lower backtir.tabi normal deadliftte de bacaktan kuvvet alırsınız ama stiff daha izoledir.deadlift,squat gibi hareketler bölge hareketlerinin olmasının yanı sıra yapılmasının bir diğer sebebi de bütün vücudu şoka uğratan compound hareketler olması.yani yaptığında deli gibi testesteron basıyorsun emin ol.bütün vücudun çalışıyor çünkü.

bilmediğimiz riskleri yok,riskleri biliyoruz.her hareketin yanlış yapıldığında çeşitli riskleri var ve deadlift yanlış yapmaya en müsait hareketlerden biri olduğu için tabiki sakatlığa açık.

sonuç olarak freestyler'in dediği gibi.stiff hamstringe,normal deadlift lower back.fakat normal deadlift dahi bir miktar bacağa vurur.bacak ve sırtıda aynı gün nasıl giriyorsunuz ben anlayabilmiş değilim.sadece bacak antremanı 1-1.30 saat sürüyor zaten hadi süper set olsun 45 dakika e kortizol diye bir gerçek var.üstüne bacaktan veya kanattan sonra vücut kaldırmaz yani verim pek olacağını sanmıyorum önermiyorum ben.

ben sırt günlerinde 3x15,12,10 yapıyorum bazen de 4 set yapıyorum ne kadar yorulduğuma bağlı olarak

deadlift hareketini sırt gününe almıştım bir türlü istediğim duruma getiremediğim sırt bölgesini bu hareket sayesinde getirmiştim tabi bacak kaslarındada verim sağlamıştı ancak kişiye göre değişen bir durum var kimide bacak bölgesinde sırt bölgesine göre çok daha başarı sağlar örneğin dumbbell pullover hareketi göğüs için bir hareket olarak bilinirken kimileri sırt günü pullover yapar

bacagınızın formuna göre değişiklik gösterir.bacaklarınızı tamamen kırıp agırlıgın tamamını sırt ve belinize verirseniz sırt hareketi , çok hafif kırıp arka bacaklarınızın geriliminizi saglarsanız arka bacak hareketi olur. tabi dolaylı yoldan bu harekette bölgeler birbiriniz etkileyecektir.

Stiff-Legged Dumbbell ile deadlifti karıştırmamak lazım. Bazıları deadlifti stiff-Legged Dumbbell gibi yapıyorlar buda bacak idmanı gibi oluyor.

Tam bir deadlift sırtı genişletmek ve beli kuvvetlendirmek için yapıyor.

Back
Yukarı