Deadlift ve Squat Yapmazsak Ne Olur?

arkadaşlar merhaba ben uzun bi süredir fitness yapıyorum ve hocam deadlift ve squatı yapmalısın dedi fakat yapmak istemiyorum yapmazsam ne gibi bi zararı olur bana yardım eder misiniz lütfen

"fitness" açısından bir sıkıntı olmaz,soft çalışma niyeti olan kimseye zorla bu hareketler yaptırılacak değil,kas gelişimi açısından yerleri doldurulabilir.ama genel güç açısından yeri doldurulması imkanlı hareketler değil.

"fitness" açısından bir sıkıntı olmaz,soft çalışma niyeti olan kimseye zorla bu hareketler yaptırılacak değil,kas gelişimi açısından yerleri doldurulabilir.ama genel güç açısından yeri doldurulması imkanlı hareketler değil.
Belimin sakatlanmasından korkuyorum ve üstelik bacakların genetikten kaynaklı kalın ve kaslı fitnessa ilk başladığımda bile 140 kilo bastım fakat hoca daha fazla gelişmek için mecbursun demekte. Sizlerin görüşlerinde ilerleyecegim tesekkur ederim

Belimin sakatlanmasından korkuyorum ve üstelik bacakların genetikten kaynaklı kalın ve kaslı fitnessa ilk başladığımda bile 140 kilo bastım fakat hoca daha fazla gelişmek için mecbursun demekte. Sizlerin görüşlerinde ilerleyecegim tesekkur ederim
Şimdi sen bize yaşını bu sporu ne zamandır yaptığını boyunu kilonu beslenmeni ve istediğin vücut tipini söyleyeceksinki bizde yardım edecez.

Abi isterse Bacağın 150 cm olsun bacak çalışın. Zaten buyutebileceginin belli bi sınırı var. Ayrıca kas kazandıkça görüntü de gayet güzel oluyor

Yapmamak tabi senin elinde ama karşına senden zayıf ama güçlü olup deadliftte veya squatta senden fazla ağır yaparsa aldırış etmemelisin,o olgunluktaysan sıkıntı yok, hedefine göre ilerle.

squat'ı makine varsa hack squat şeklinde yapabilirsin, deadlift yapman iyi olur ama yapmasan da bir sıkıntı çıkmaz sanırım. ben de deadlift ve squat yapmıyorum, squatı makinede yapıyorum şu ana kadar gelişimimde bir sıkıntı yok. deadlift içinse kendime güvenemiyorum açıkçası çünkü yaşanılacak bir sakatlığın geri dönüşü yok gibi. ileri düzel değilsen bence yapma yine de sen bilirsin.

Bacak vücudun Yarısı demektir ve en önemli en büyük kas grubudur bacak kası çalışmak diğer bölgelerin de gelişmesi demektir

Deadlift riskli olur güvenemıyorsan kendıne yapma sorun degil belini sakatlarsan ömür boyu çekersin çilesini
Squat yap fazla yüklenmeden hafif hafifte olsa iyidir

Mesela her gün farklı bölgeler çalışıyorum. Bunları çalışmadan önce ısınırken 1-2 ya da 3-4 set az ağırlık çok tekrar bacak hareketleri avantajlı oluır mu, mesela squat ve crunch? Bacaklarımla yüksek ağırlık kaldırabiliyorum ama kaslanıp kalınlaşmasını istemediğimden düşük ağırlık ve antreman öncesi, gireceğim bölge öncesi hormon artsın diye.

Ayrı gün bacak çalışmayayım diye. Yağlı değiim, bacaklarım kalın değil ve sıkı da denebilir.

Ulasmak istedigin noktaya kosma imkanin varken ellerin cebinde yuruyor olursun.hatta belki takilir duser hic ulasamazsin,(eger bu sporda Amacin gercekten bir yere gelmekse)

Deadlift'i doğru formda yaptıktan sonra sakatlanma riski çok çok azdır. Ayrıca omurga ve postür için gerekli bir hareket. Squat'ta çok sağlam bi hareket, bacak gelişimi için en etkili hareket. Fizyolojik yararları çok fazla bu hareketlerin. Önce postür diyorum her seferinde.

I believe in Fitness

Deadlift'i doğru formda yaptıktan sonra sakatlanma riski çok çok azdır. Ayrıca omurga ve postür için gerekli bir hareket. Squat'ta çok sağlam bi hareket, bacak gelişimi için en etkili hareket. Fizyolojik yararları çok fazla bu hareketlerin. Önce postür diyorum her seferinde.

I believe in Fitness
benim duruşumu düzeltmeye başladı bel çukurum azaldı sırtım daha dik artık 3 ayda oldu bu bende deadlift olmazsa olmaz diyorum ama doğru formda. üstelik de squat ın vuramadığı bazı iç bacak bölgelerine vuruyor gibi. bana öyle oluyor squat ile beraber bacaklar bayağı yoruluyor.

bu sporu sakatlanmak için mi yapıyorsunuz arkadaşlar. sen merkez bölgeni kuvvetlendirmezsen sakatlanırsın esas

Back
Yukarı