Merhaba arkadaşlar,
Spora 5-6 ay evvel başladım ancak ilk 3 ay kadar cardio`ya ağırlık verdim.
(1 saat kadar cardio sonrası ağırlık antrenmanı şeklinde)
2-3 ay kadardır ağır çalışmaya ve ardından cardio (20 dk) yapmaya çalışıyorum.
Yaş 30, boy 182, kilo 92 kg (101 kg den düştüm), bel 102 cm (113 cm den düştüm), kol 40 cm (başladığımda da aynıydı
, ama sanırım kilo vermeme rağmen incelmediğine göre doğru yoldayım. biraz şekillendi)
Asıl konuya geleyim
Forumdan öğrendiğim kadarıyla deadlift ve squat bu sporun olmazsa olmazları. (Utanarak söylüyorum ki bacak çalışmaya yeni başladım)
Ben de bu bilgiler ışığında özellikle bu iki hareketi yapmaya karar verdim.
Ancak benim hamstringler aşırı kısa olduğundan deadlift hareketinde eğilirken sırtımı düz tutamıyorum (belin çukur kalması gerekiyor diye biliyorum) ve dolayısıyla belim hafiften bükülüyor.
2 gün önce bu hareketi yapmaya çalıştım ve yaparken de belim biraz ağrıdı.
Şu anda (Allahtan) sadece hamstringlerim ağrıyor, hatta öyle ağrıyor ki çok komik yürüyorum
Bu hamstringleri uzatmanın yöntemi var mı?
Sanırım kaslarımı uzatmadan bu hareketi yapmam bir sakatlığa sebep olacak.
Squat yaparken de, belim bükülmesin diye çok fazla eğilmiyorum.
Şimdilik baldırlarımı mümkü olduğu kadar yere paralel hale getirmeye çalışıyorum ve hafif ağırlıklarla çalışıyorum (smith machine)
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Spora 5-6 ay evvel başladım ancak ilk 3 ay kadar cardio`ya ağırlık verdim.
(1 saat kadar cardio sonrası ağırlık antrenmanı şeklinde)
2-3 ay kadardır ağır çalışmaya ve ardından cardio (20 dk) yapmaya çalışıyorum.
Yaş 30, boy 182, kilo 92 kg (101 kg den düştüm), bel 102 cm (113 cm den düştüm), kol 40 cm (başladığımda da aynıydı

Asıl konuya geleyim
Forumdan öğrendiğim kadarıyla deadlift ve squat bu sporun olmazsa olmazları. (Utanarak söylüyorum ki bacak çalışmaya yeni başladım)
Ben de bu bilgiler ışığında özellikle bu iki hareketi yapmaya karar verdim.
Ancak benim hamstringler aşırı kısa olduğundan deadlift hareketinde eğilirken sırtımı düz tutamıyorum (belin çukur kalması gerekiyor diye biliyorum) ve dolayısıyla belim hafiften bükülüyor.
2 gün önce bu hareketi yapmaya çalıştım ve yaparken de belim biraz ağrıdı.
Şu anda (Allahtan) sadece hamstringlerim ağrıyor, hatta öyle ağrıyor ki çok komik yürüyorum

Bu hamstringleri uzatmanın yöntemi var mı?
Sanırım kaslarımı uzatmadan bu hareketi yapmam bir sakatlığa sebep olacak.
Squat yaparken de, belim bükülmesin diye çok fazla eğilmiyorum.
Şimdilik baldırlarımı mümkü olduğu kadar yere paralel hale getirmeye çalışıyorum ve hafif ağırlıklarla çalışıyorum (smith machine)
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?