Deadlift mücizesi, Duruş bozukluğu olanlara programımı yazdım

2pacist

Üye
Selamlar arkadaşlar, bildiğiniz üzere deadlift çok sağlam bir egzersiz, tüm vücudu maksimum performansta çalıştırır, sinir sistemimizi en hızlı şekilde aktif edip güçlenmemizi sağlar. Özellikle duruş bozukluğu olan kişilerin kurtarıcısıdır Deadlift. Zamanla çalışmayı unutan sırt kaslarımız sürekli esneme halinde olduğu için haddinden fazla uzar ve omurgamızı dik tutamaz, gergin göğüs kaslarımızda bizi öne çeker ve kambur durmamıza sebebiyet verir. Ben yaklaşık 5 ay boyunca bu duruşu düzeltmek için çabaladım ve başarılı oldum. Durumun ciddiyetini anlamak için fizyoterapiste başvurabilirsiniz.

%100--80 yoğunluk yani neredeyse kaldırabildiğiniz maksimum ağırlık. Ama ilk 4 idman haftası boş bar ile sinir sistemine hareketi en nizami sekilde öğretmenizde fayda var, yanlış formda yaparsanız sakatlık meydana gelebilir.

1.Gün

Deadlift 5x5
Bent Over Row 5x5
Dumbbell Row 5x5

2. Gün

Squat 5x5
Goodmorning 5x5
Lunge 5x5

3. Gün

Tummy vacum 60 sn 5 Rep.
Leg raises Max. Rep.
Crunch Max. Rep.

"Göğüs eklemedim, amacım en hızlı şekilde omurgamı düzeltmek olduğu için ki zaten, göğüs kaslarım aşırı aktifti, nizami şekilde çalıştırabilmem için esnetmeliydim. Bacak ve kalçaları maksimum performansta çalıştım, Lordozumu düzeltmek için. (kalçanın dışarı taşıp göbekliymiş gibi durma) aynı zamanda karın kaslarınızıda aktif etmelisiniz. Bu programı kendim yazıp uyguladım herhangi bir siteden almadım, egzersizlerin anatomilerini araştırdım ve buna karar kıldım"

Hersabah uyandığınızda "Göğüs, Bel, hipflexor kaslarını 30 dakika esnetin.

Kolay gelsin :cool:

GT-S5360 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

yeni halimi çekebilirim, ama ilk gun çekmeyi akıl edemedim.

Selamlar arkadaşlar, bildiğiniz üzere deadlift çok sağlam bir egzersiz, tüm vücudu maksimum performansta çalıştırır, sinir sistemimizi en hızlı şekilde aktif edip güçlenmemizi sağlar. Özellikle duruş bozukluğu olan kişilerin kurtarıcısıdır Deadlift. Zamanla çalışmayı unutan sırt kaslarımız sürekli esneme halinde olduğu için haddinden fazla uzar ve omurgamızı dik tutamaz, gergin göğüs kaslarımızda bizi öne çeker ve kambur durmamıza sebebiyet verir. Ben yaklaşık 5 ay boyunca bu duruşu düzeltmek için çabaladım ve başarılı oldum. Durumun ciddiyetini anlamak için fizyoterapiste başvurabilirsiniz.

%100--80 yoğunluk yani neredeyse kaldırabildiğiniz maksimum ağırlık. Ama ilk 4 idman haftası boş bar ile sinir sistemine hareketi en nizami sekilde öğretmenizde fayda var, yanlış formda yaparsanız sakatlık meydana gelebilir.

1.Gün

Deadlift 5x5
Bent Over Row 5x5
Dumbbell Row 5x5

2. Gün

Squat 5x5
Goodmorning 5x5
Lunge 5x5

3. Gün

Tummy vacum 60 sn 5 Rep.
Leg raises Max. Rep.
Crunch Max. Rep.

"Göğüs eklemedim, amacım en hızlı şekilde omurgamı düzeltmek olduğu için ki zaten, göğüs kaslarım aşırı aktifti, nizami şekilde çalıştırabilmem için esnetmeliydim. Bacak ve kalçaları maksimum performansta çalıştım, Lordozumu düzeltmek için. (kalçanın dışarı taşıp göbekliymiş gibi durma) aynı zamanda karın kaslarınızıda aktif etmelisiniz. Bu programı kendim yazıp uyguladım herhangi bir siteden almadım, egzersizlerin anatomilerini araştırdım ve buna karar kıldım"

Hocam peki sadece karin kasi çalışsak lordoz icin bi faydasi olur mu

Bende lordoz değilde, yani göbekli görünmüyorum ama kalçanin dışarı çıkış olayı var. O yüzden genellikle hafif çalışırim bacak ve kalcayi. Sizce durum nasıl olmalı? Ne yapmaliyim

Bende lordoz değilde, yani göbekli görünmüyorum ama kalçanin dışarı çıkış olayı var. O yüzden genellikle hafif çalışırim bacak ve kalcayi. Sizce durum nasıl olmalı? Ne yapmaliyim
Hip flexor kasları ve bel kaslarini esnet.

I believe in Fitness

Hip flexor=Kalça esnetici yani kalçayı öne arkaya hareket ettirmeye yarar fazla gerginse kalça Pascal nouma gibi arkaya taşar, aktif değil ise kalça öne gider. Burada hipflexor sebep olabilir.

I believe in Fitness

Hipflexor esnet derken, bulamadım internette nasıl gerginlikten kurtaracagimi. Yoksa bildiimiz esneme tarzı mi ?

Hipflexor esnet derken, bulamadım internette nasıl gerginlikten kurtaracagimi. Yoksa bildiimiz esneme tarzı mi ?

Lunge pozisyonunda kalcayı öne ittiğimiz bi hareket var mutlaka görmüşsündür o esnetme hareketini iste onu yap. Google'a "Hip flexor Stretches" yazarsan bulursun.

I believe in Fitness

Peki anlamlı bir düzelme oldu mu bu programı uyguladıkları sonra 2pacist
Sırtım düzeldi bel çukurum kalmadı yani evet düzeldi. Film çektirdim geçen hafta doktor düzelmiş suan omurgan sağlıklı gözüküyor geçmiş olsun dedi.

I believe in Fitness

Sırtım düzeldi bel çukurum kalmadı yani evet düzeldi. Film çektirdim geçen hafta doktor düzelmiş suan omurgan sağlıklı gözüküyor geçmiş olsun dedi.

I believe in Fitness
Peki bu üç günlük programı nasıl uygulamayi oneriyorsun haftada uc gun mu yoksa devamli periyodik bir sekilde mi bir de sadece bunları mi yapmamızı onerirsin aynı zamanda salonda diğer calismalarimiza devam edelim mi 2pacist

Peki bu üç günlük programı nasıl uygulamayi oneriyorsun haftada uc gun mu yoksa devamli periyodik bir sekilde mi bir de sadece bunları mi yapmamızı onerirsin aynı zamanda salonda diğer calismalarimiza devam edelim mi 2pacist
Ben haftada 3 gun calistim hergun esnetme yaptim. Bi sabah bi uyandim baktim kaburum yok sırtım ağırmadan dik durabiliyorum, sonra 1 ay daha bu idmanlara devam ettim, bir daha posturel sikinti yasamadim

I believe in Fitness

Deadlift= Bel fıtığı mucizesi bence gereksiz bir hareket 3 yıldır yapmıyorum

Düzgün formda yapmazsan sakatlanırsın. bilmiyorsan konuşmayacaksın milletide yanlış bilgilendirmeyeceksin. Futbolcusundan Koşucusuna kadar her sporcu deadlifti yapar. Bu sporun en temel en sağlam hareketi deadlift'tir.

I believe in Fitness

Bende ki esas problem lordoz kalca kilo fazlam olmamasına rağmen geride duruyor salona başladıktan sonra iyice dikkatimi çekmeye ve rahatsız etmeye başladı antrenmanlara kendimi veremiyorum önerdiğin programı deneyeceğim esnetme hareketlerini nasıl yapıyorsun 2pacist

1.Gün

Deadlift 5x5
Bent Over Row 5x5
Dumbbell Row 5x5

2. Gün

Squat 5x5
Goodmorning 5x5
Lunge 5x5

3. Gün

Tummy vacum 60 sn 5 Rep.
Leg raises Max. Rep.
Crunch Max. Rep.

Resim var mi öncesi sonrası

Back
Yukarı