Deadlift mücizesi, Duruş bozukluğu olanlara programımı yazdım

Google'a yazin Bel ve hipflexor esnetme diye çıkar. Lordoz'da Bel kasları, hipflexor aşırı aktif, boyu kısalmıştır, kalça ve karın kaslarıda in aktiftir fazla esnemiş boyu çok uzamıştır. Bu durumda kalça dışarı çıkar. Yapmamız gereken, güçsüzü güçlendir, kısa olanı esnet boyu uzasın. Esnetmeyi herzaman yapabilirsiniz, sabah akşam farketmez.

I believe in Fitness

Düzgün formda yapmazsan sakatlanırsın. bilmiyorsan konuşmayacaksın milletide yanlış bilgilendirmeyeceksin. Futbolcusundan Koşucusuna kadar her sporcu deadlifti yapar. Bu sporun en temel en sağlam hareketi deadlift'tir.

I believe in Fitness
Sen bukadar biliyorsan bir resim koy bakalım neyin varda konuşuyorsun

Alt sirt ve arka bacaklara olan etkisi de yadsinamaz deadliftin bana kalirsa. 12 14 tekrar yapilabilecek bir agirlikla form 1 ya gibi bir surede ogrenilebilir bana kalirsa. Dogru formla da tam tersi sakatlanma riskini azaltiyor :)
Aynen, hareketi oğrenmek önemli. Kaldırmak değilde doğru kaldırmak önemli. Yapmasıda çok eğlenceli.

I believe in Fitness

ben kesinlikle serbest ağırlıkla yapılan herhangi bir hareketin sakatlayıcı olarak görülmesini mantıklı bulmuyorum.deadlift,squat,overhead press,barbell row vsvs.formunu oturttugumuz taktirde emin olun bir çok muadilinin yanında sakatlık açısından çok masumlar.smith machinede omuz press yapacagıma,ne bileyim bir tarafı sabit t-barda row yapacagıma,hack squat/smith machine squat yapacagıma serbest ağırlıkla yaparım arkadaş.formunu doğru oturtuyorsam vücudum hareketin devamını kendisi ayarlayacak zaten,hareketin her kısmında kendi anatomime esnekliğime göre açıları vücudum ayarlayacak,istesem de aşırı ağır giremeyeceğim,eklemlerimi makinelerin baskıladığı şekilde hareket ettirmek zorunda kalmayacağım...siz siz olun formu aşağı yukarı oturttuysanız makinelere hiiç bakmayın.

Selamlar arkadaşlar, bildiğiniz üzere deadlift çok sağlam bir egzersiz, tüm vücudu maksimum performansta çalıştırır, sinir sistemimizi en hızlı şekilde aktif edip güçlenmemizi sağlar. Özellikle duruş bozukluğu olan kişilerin kurtarıcısıdır Deadlift. Zamanla çalışmayı unutan sırt kaslarımız sürekli esneme halinde olduğu için haddinden fazla uzar ve omurgamızı dik tutamaz, gergin göğüs kaslarımızda bizi öne çeker ve kambur durmamıza sebebiyet verir. Ben yaklaşık 5 ay boyunca bu duruşu düzeltmek için çabaladım ve başarılı oldum. Durumun ciddiyetini anlamak için fizyoterapiste başvurabilirsiniz.

%100--80 yoğunluk yani neredeyse kaldırabildiğiniz maksimum ağırlık. Ama ilk 4 idman haftası boş bar ile sinir sistemine hareketi en nizami sekilde öğretmenizde fayda var, yanlış formda yaparsanız sakatlık meydana gelebilir.

1.Gün

Deadlift 5x5
Bent Over Row 5x5
Dumbbell Row 5x5

2. Gün

Squat 5x5
Goodmorning 5x5
Lunge 5x5

3. Gün

Tummy vacum 60 sn 5 Rep.
Leg raises Max. Rep.
Crunch Max. Rep.

"Göğüs eklemedim, amacım en hızlı şekilde omurgamı düzeltmek olduğu için ki zaten, göğüs kaslarım aşırı aktifti, nizami şekilde çalıştırabilmem için esnetmeliydim. Bacak ve kalçaları maksimum performansta çalıştım, Lordozumu düzeltmek için. (kalçanın dışarı taşıp göbekliymiş gibi durma) aynı zamanda karın kaslarınızıda aktif etmelisiniz. Bu programı kendim yazıp uyguladım herhangi bir siteden almadım, egzersizlerin anatomilerini araştırdım ve buna karar kıldım"

Hersabah uyandığınızda "Göğüs, Bel, hipflexor kaslarını 30 dakika esnetin.

Kolay gelsin :cool:

GT-S5360 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
2pacist heryere baktım ama hipflexor ve bel esnetmeyle ilgili ayrıntılı hiç hareket bulamadım. Bütün sitelerde aynı 1 2 temel hareketler var. Rica etsem kendi yaptiklarinin örneğini içeren link atabilir misin

Ben bir sey merak ediyorum apt yi duzelttikten sonra esnetmelere devam etmezsek kivrim eskisi haline geri doner mi yoksa duzelmis haliyle mi kalir ?

Ben bir sey merak ediyorum apt yi duzelttikten sonra esnetmelere devam etmezsek kivrim eskisi haline geri doner mi yoksa duzelmis haliyle mi kalir ?
Bunu bende merak edip, fizyoterapist'e sormuştum. Tamamen geri gelebilir, gelmeyebilirde duruma göre değişir, ama spora devam edenlerde geri gelme ihtimali çok az hatta yok gibi dedi.

Tengri biz menen.

Back
Yukarı