NEBUKADNEZAR
Üye
Bir ayda kolda 3 cm ölçü mü aldın ? Omuzda da 6.5cm ? Eğer bunları 1 ayda aldıysan sen bu adamların dediği Üstün genetiklisindir herhalde.1 ayda kolda 3 cm ölçü omuzda 6.5 7cm ölçü ne demek
ben ilk body idmanlarına başladığım günlerde 73 kiloydum ve 115kg squat basıyodum sizin hesabınıza göre bikaç günde orta seviye sporcu oldum ölemi. bu işler bu kadar basit değil malesef. orta seviye sporcu bu sporda belli bi tecrubeye sahip olmuş en az 1-2 müsabakaya katılmış belli bi antrenman tecrubesi yakalamış sporculara denir. demir hammallığı yapanlara denmez.orta yeni ileri derecede sporcular yıla göre değil kaldırdığı ağırlığa göre katogorilendirilir...70 kg bir insan squatta kilosundan az basıyorsa yeni başlamış 100 kg basıyorsa orta seviye 140 kg basıyorsa ileri seviye bir sporcudur yıllarla alakası yoktur...
Bunun 3 sebebi olabilir, birinci sebep ağırlık çalışmadan önceki 5 yıllık güreş geçmişiniz sayesinde kazandığınız güçlü olmanız. İkinci sebep, büyük ihtimalle yaptığınız yarım squattı, quadriceps yere paralel değildi. Diğer sebep de ilk ikisinin birlikte bulunması, bu daha olası.ben ilk body idmanlarına başladığım günlerde 73 kiloydum ve 115kg squat basıyodum sizin hesabınıza göre bikaç günde orta seviye sporcu oldum ölemi. bu işler bu kadar basit değil malesef. orta seviye sporcu bu sporda belli bi tecrubeye sahip olmuş en az 1-2 müsabakaya katılmış belli bi antrenman tecrubesi yakalamış sporculara denir. demir hammallığı yapanlara denmez.
trkçrl dediğin öyle saçma ki cevap bile veremeyeceğim kardeş.
Bu sporda seviye kaldırdığın kiloyla vs. ölcülmez. Body building'te seviye: kişinin antrenman tecrübesinin, beslenme ve supplementasyon bilgisinin, anatomi bilgisinin iyi olup olmadığına, sporcunun kendini bu bilgilere göre programlamasına ve bu sporu yaşam tarzı haline ne kadar getirdiğine göre ölçülür. günümüzde 4-5 ay salona giden kendini hoca ilan ettiği için millette o adamlara orta seviye sporcu gözüyle bakıyo. halbuki 2-3 tane anatomi ve supplementasyon sorusu sorsan apışır kalır tek kelime edemez. hesapta orta seviye sporcu işte bilgi tecrube yok, squatta kilo çarpı 2 basmış demir hammalı sadece...Bunun 3 sebebi olabilir, birinci sebep ağırlık çalışmadan önceki 5 yıllık güreş geçmişiniz sayesinde kazandığınız güçlü olmanız. İkinci sebep, büyük ihtimalle yaptığınız yarım squattı, quadriceps yere paralel değildi. Diğer sebep de ilk ikisinin birlikte bulunması, bu daha olası.
şimdi acaba kaç kg ile squat yapıyorsunuz zamanınız varsa video çekebilir misiniz??? bahsettiğim tam squattır paralele inmeden kalkan adam 50 kg rahat çalar...ben ilk body idmanlarına başladığım günlerde 73 kiloydum ve 115kg squat basıyodum sizin hesabınıza göre bikaç günde orta seviye sporcu oldum ölemi. bu işler bu kadar basit değil malesef. orta seviye sporcu bu sporda belli bi tecrubeye sahip olmuş en az 1-2 müsabakaya katılmış belli bi antrenman tecrubesi yakalamış sporculara denir. demir hammallığı yapanlara denmez.
Senin dediğin şey Weightlifting Performance Standards in türkçe hali bile agırlık kaldırma performans standartları.Yani performansa göre ileri seviye orta seviye diyor.Biz burada orta seviye sporcu ileri seviye SPORCU diyoruz.Performanstan bahsetmiyoruz.İleri seviye sporcu demek burada kimseye proğram sormayan kimseye beslenme bicimi sormayan kendisindeki hangi bölgenin eksik oldugunu bilip ona göre kendine proğram yazan(mesela arka kola 2 tane yan baş + 1 orta kısım egzersizi koyup sonra benim kollarım niye büyümüyor diyenlerden değil) (eksik kısmı uzun baş,iyi olan kısmı ise orta kısım ise 2 uzun baş 1 yan baş egzersizi ile kendisine bir arka kol programı oluşturabilecek seviyede olan),beslenmesindeki tuzu ne zaman kullanacagından tut,neyi ne zaman hangi gramlarda alması gerektiğini tam anlamıyla bilen,akşam saat 11 olunca yatıp sabahın 7 sinde kalkıp kahvaltısını eden adamdır.Buradaki gibi vay 150 kg kaldıran adam ileri derece sporcudur falan filan geçiniz bunları.Bizim salonda bir adam var 74kg sanayide elektrik ustası mesela senin dedigin gibi nizami 100kg bench press giriyor 52.5kg barbell curl giriyor ama adam daha dipsin gögüse vurduğunu bilmiyor,pullover'ın sırt hareketi olduğunu bilmiyor,bacak çalışmayı sevmiyorum diye çalışmıyor,beslenme konusunda daha makarnanın basit karbonhidrat olduğunu bilmiyor,günlük ne kadar protein lazım ne kadar karbo alacak bilmiyor.Sen şimdi buna orta seviye falan mı diyorsun ? Sadece kaldırdığı ağırlığa göre ? O zaman 3-4 sene sanayide amelelik yapan,manavda karpuz atan veya hamallık yapan,fındık zamanı 90-100kgluk içerisinde tane fındık olan çuvalları sırtına atıp 50-60 metre taşıyıp kamyonete yükleyen adamları getirelim direk orta seviye sporcu olarak başlasınlar spor salonunda.
yazdıklarımın tamamını okursanız bilgiyi bilen ve bunu hayatında uygulayan sporculardan bahsettim. sadece bilgiyi bilenlerden bahsetmedim.şimdi acaba kaç kg ile squat yapıyorsunuz zamanınız varsa video çekebilir misiniz??? bahsettiğim tam squattır paralele inmeden kalkan adam 50 kg rahat çalar...
NEBUKADNEZAR öncelikle düşünce özgürlüğüne saygı göstermeni beklerim senin dediğine göre ben kendi progarmımı ve herşeyimi yazabilecek seviyedeyim ama 180 e 60 kiloyum ben şimdi ileri seviye sporcumuyum allah rızası için insanın bilgisi ile ileri seviye sporcu olmaz antrenör olur ben size futboldan örnek veriyim messi mesela ileri bir seviye futbolcu ama bakın neleri yükseltmiş tekniğini ve hızını yani ileri bir seviye bodyci olmak için vucüt ağırlığının 2 katını squatta kaldırmanız lazım bu işler bilgi ile değil ağırlık ile olur siz kaldırdıktan sonra size yol gösterecek birilerini bulmanız kolaydır...ayrıyeten NEBUKADNEZAR verdiğinçiz linkte benim dediğimle elişen ne var anlamadım 114 kg bir adam 220 kg bench pres basarsa elit 70 kg adam 150 kg bench press basarsa çömez mi
siz antrenörlükle sporculuğu birbirine karıştırıyorsunuz ben yine size futboldan örnek vericemKardeşim ben ileri seviye sporculuktan bahsediyorum,ileri seviye hamallıktan değil.Verdiğim linki ben vermedim adamın mesajından alıntı yaptım orada link varmış.Squat ne alaka,benim dedigim adam squat yapmıyor zaten.Ben squatı 65kg ile tam paralele inerek yapıyorum.kilom 69.Diyetteyim şu anda.İleri seviye sporculuk kaldırılan ağırlıkla alakalı ise,definisiyon dönemi karbonhidratı kesen bir sporcu ile karşılaştınız,adam definisyon döneminde,yağ yakmak için karboyu çok düsük bir miktara çekiyor yağı da azaltıyor sadece yüksek protein besleniyor,karbo almadıgı için enerjisi düşük oldugu için normalde 100 kg bench giriyorsa düsüyor bu bench 60a 65e.Sen de adamı gördün adam 65kg bench basıyor,ya bu adam orta seviye mi diyorsun hemen agırlığa bakarak böyle saçma iş mi olur.O ağırlıklar anca bulk dönemi girilir,her sporcu definisyon döneminde kilolarını en az %25 %30 azaltır beslenmesinden dolayı.Benim görüsüme göre ileri derece sporcu olmak demek,spor hakkında hem bilginin olması,bu bilgileri hayatına uygulamak demektir.Yoksa ağırlığa gelirsek getir 70kglık hamalı koy başlasın 70kg benchle 3 aya 100-110kg.Al sana ileri seviye sporcu o zaman.Adam hiçbirşey bilmiyor beslenmeyi bilmez,ama sırf köylü gücü var adamda diye ileri seviye sporcu olsun.Ne güzel bir mantık ya.
sanırım siz benimkini okmumamışsınzı ben onları NEBUKADNEZAR yazmıştımyazdıklarımın tamamını okursanız bilgiyi bilen ve bunu hayatında uygulayan sporculardan bahsettim. sadece bilgiyi bilenlerden bahsetmedim.
yine nerlere gittinBana göre evet : ) Bana göre tam anlamıyla sporcu olmak yaptığı sporun tam anlamıyla bilincinde olmakla alakalıdır.Bunda seviye olarak ilerlemek ise kaldırdığın agırlıkla gelmez.Tecrübe ile bilgi ile ve bu bilgileri uygulamakla gelir.Kimse bu bilgileri uygulamadan ağırlığı arttıramaz.Bu şekilde ağırlıkları attırarak belirlenen bir seviye belki olabilir ama.Direk kiloya göre seviye hesabına göre birşeyler dersek.Başta dediğim gibi bizim fındık zamanı fındık tanelerini satıcının kamyonuna taşıyan adamlar var.1.65 boyunda 65kg adamlar 90-95kg çuvalları yerden alıp sırtına atıyorlar 50-60metre taşıyıp kamyona yüklüyorlar.Ve bunu 10-12 cuval boyunca yapıyorlar.Koy bu adamları bench press göster 100kg ile girer bench press direk.1 aya 120-130kg.Şimdi bu adam ileri seviye sporcu mu oldu? O ağırlık standartlarına göre ileri seviye oluyor ? Kaldırdıgı ağırlık olarak ileri seviye olabilir,ama "sporcu" olarak ileri seviye olamaz.
Basketbolcudan bahsetmişsin.Ne alakası var ? Basket atma sadece sahaya çıkıp bir topu bir çemberin içerisinden geçirmekten mi ibaret sanıyorsun sen ? O adamlar senin girmedigin squatlara giriyorlar,senin girmediğin benchlere giriyorlar.Onu geçtim beslenmeleri gramı gramına ayarlanıp aşçıları tarafından pişiriliyor.O adamların bir sürü belli zamanları var günü gününe.Saat kaçta antreman kaçtan kaça kadar-kaç saat şut çalışması-akşam ögününün saati,ara ögünün saati-yatma saati.
Nasıl ki iyi bir basketci olmak icin yetenegin yanına bu dediklerimin olması gerekiyorsa.
iyi bir vücut geliştirmeci olmak icin de doğal güc(agır kg ile baslayanlar) ın yanına basketcilerdeki gibi beslenme-uyku-bilgi birikimi lazım.Hiçbir spor göründügü gibi basit değildir.Ne basketbol bir topu bir çemberin içerisinden geçirmektir.Ne de vücut geliştirme 2 agırlıgı haltere takıp kaldırmaktır.
Tamam kardeş herşeyi siz biliyosunuz, haklısınız, büyüksünüz, bir numarasınız, mr olympia sınız, ultra megasınız... biz 13 senelik spor hayatımızda boşuna kürek çekmişiz... daha fazla polemiğe girmek istemiyorum bilgilerimi beni anlayan kişilere aktarmaya devam edicem. duvara karşı araba sürmeye gerek yok, biz burda 100 sene konuşsak bi sonuca varamayız.[DOUBLEPOST=1389817862][/DOUBLEPOST]
sanırım siz benimkini okmumamışsınzı ben onları NEBUKADNEZAR yazmıştımbence bu konuda fikirleriniz çok yanlış body çok ayrı bir spor olarak görüyorsunuz öbür branşlarla benzerlik gösterir örneğin hep kavga etmiş biri boksa yazılırsa ve hiç kavga etmemiş biri boksa yazılırsa hangisi daha çabuk yükselir buda aynı şekilde bazı sporcularda yeni balamış dönemi azdır bazıalrında fazla bir basketbolcuyu basketblu iyi oynadığı için iyi deriz ama bir bodyciye kilosunun 2 katını kaldırınca amale diyorsanız burada sizde sorun var demektir...
keşke spor yaptığınız kadar büyüe bilseydiniz şu mesajı 13 yaşındaki çocuk atmaz...Tamam kardeş herşeyi siz biliyosunuz, haklısınız, büyüksünüz, bir numarasınız, mr olympia sınız, ultra megasınız... biz 13 senelik spor hayatımızda boşuna kürek çekmişiz... daha fazla polemiğe girmek istemiyorum bilgilerimi beni anlayan kişilere aktarmaya devam edicem. duvara karşı araba sürmeye gerek yok, biz burda 100 sene konuşsak bi sonuca varamayız.