DİYET PROGRAMIMIN EKSİK VEYA FAZLASI VARSA LÜTFEN YAZIN

Herkes kendine rahat geleni yapsın, belli bir miktar protein alındıktan sonra gerisini çok da takmayalım ama okula gitmediğim günler benim kahvaltımda da yumurtalar daha ağırlıkta (Buraya yazdığım programa oranla). Bu kadar da kafa yormaya gerek yok zaten, benim başta önerdiğim program ve türevleri gayet yeterli.

Blitz'e katılıyorum. İyi kaynaklardan günlük gramajı tutturduktan sonra çok da takmamak lazım bu işi kafaya.

arkadaslar bi bakin ozaman 200 gr peynirde nekadar yag var.yumurta beyazinde ne yag var.bu cok onemli bir nokta...ayrica istrar ediyorum ki sabahlari peynir yumurtanin onune gecemez... :D
hoscakalin...

yaw sunu da belirteyim imkan yoksa tabiiki peynir yenebilir belli bi sure...ama imkan ve zaman varsa yani daha iyisini istiyosak yumurtaya yonelmek gerek.eger yumurta yoksa diger alternatiflere yonelmek gerek.ben boyle dusunuyorum

venom_LORD dedi:
arkadaslar bi bakin ozaman 200 gr peynirde nekadar yag var.yumurta beyazinde ne yag var.bu cok onemli bir nokta...ayrica istrar ediyorum ki sabahlari peynir yumurtanin onune gecemez... :D
hoscakalin...

200 gr. lor peynirinde 3-4 gr. yağ var; 77kg. bir insanın diyet sırasında da olsa günde 50-60 gr. civarı yağ alması lazım yani 3-4gr. yağ olumsuz değil hatta gerekli görülmeli.
Ayrıca daha evvel belirttiğin gibi 2 veya 3 tam yumurtayla birlikte yenecekse yağ miktarı 10gr. ın üzerine çıkıyor. Zaten 1 yumurtanın sarısı konduğu anda 4gr. yağ değeri aşılıyor ve de omlet yapılacaksa ayrıca konulacak yağı saymıyorum bile.

Sonuçta yağlardan da korkmayalım, hormonlarımızın üretimi için yağ şart ve lor peyniri çok az yağlı (tam istediğimiz gibi) bir kaynak.

blitzin de dediği gibi bunlara çok takılmamk gerekir..yani yatmadan önce whey mi alsak yumurtamı,antremandan sonra wheyi sütlemi içsek suylamı..bunlar ince ayrıntılar..tabiki uygulanması daha doğru olabilir.ama çok kastırıpta ,kendimizi baskı ve stres altında tutmamız bundan çok daha olumsuz sonuçlar doğurabilir..olayları birazda akışına bırakmak lazım..diet döneminde sabah kahvaltısı örneğine gelelim...lor peynirimi ,yumurtamı konusu tamamen görecelidir bence..kişi hangisini istiyorsa onu almalıdır.bu durum ister ekonomik isterse keyfi bakımdan olsun farketmez..yumurta lor dan daha iyidir,sabah yumurta yenilmesi doğrudur demek ne kadar doğru tartışılır..öğünlerde mümkün olduğunca farklı çeşit proteinler alınmalıdır..bu durum gün içindede bu şekilde olmalıdır.nedeni ise her hayvansal kaynak içerdiği amınoasit profili bakımından birbirlerinden farklı olacağından,vücut içerisinde protein sentezide çok daha olumlu bir şekilde etkileyecektir..çünkü ne kadar çeşit aminoasit okadar çeşit kas proteini....neyse konuyu fazla dağıtmayalım..ayrıca bu iş peynirle falan olmaz diye belirtilmiş..çoğu vücutçunun diet programlarında,özelliklede sabah kahvaltısında cottage cheese bulunur.cottage cheese ,lor peyniridir...bu ayrıca düşük kalorili dietlerde tercih edilen çok yaygın bir besindir.nedeni ise yağ ve tuz oranı çok çok düşük seviyede olmasındandır..cottage cheese ,yukarıda belirtilenin aksine normal peynirlerden çok farklıdır ve blitzinde belitmiş olduğu gibi peynir altı suyunun süzülmesinden elde edilir..normal peynirler tuz ve yağ bakımından çok zengin iken,cottage cheese ise oldukça fakirdir..yağ ve tuz bakımından eksik olmasıda bu peynir çeşidini diğerlerine oranla bir hayli ucuz kılar...yağsız,tuzsuz olduğundan tadı kişiye çok kötü gelebilir..eğer tadı seviliyorsa ,kesinlikle ekonomik açıdan ve protein kalitesi bakımından tercih edilmesi gereken bir besindir.yatmadan önce alınması gereken protein içeceği konusunda ise illaki yumurta+süt +whey üçlüsü alınması gerekmiyor.zaten ülkemiz piyasasında bu kadar çeşit protein tozunu bulmak edinmek zor..2 su bardağı süte yarım ölçek whey karştırıldırğı takdirde..bu karşım 25 gr protein içerir, ve bu proteinin yarısı sütten yarısıda whey gelecektir..yatmadan öncede alınabilecek güzel bir protein bileşimi olacaktır..

bende bir fikir beyan edeyim, sunu unutmamak lazim, yumurta ile ekmek yedigimiz zaman, yumurtanin mükemmel amino asit profili, ekmegin iyi olmayan amino asit yapisinida zenginlestiriyor, yani aralarinda bir cesit sinerji olusuyor.
Bununla ilgili güzel makaleler vardi, mesela, bezelye ile pilav yersek, aminoasit yapilari cok zenginlesir, kurufasulye pilavda ayni sekilde.
Bir anda, protein değeri, 58'den, atiyorum 82'ye cikabiliyor.
Aslinda bunlari bilip yemek yesek, bir cok sıkıntıdan kurtulacağız, zira protein alacam diye kendimizi harap ediyoruz, ama bir mercimek ile pirinc karisimindanda cok verimli protein elde edilebiliyor, ya da patates ile et karisimindan, bunlari bir arastirmam lazim!!!

EDİT: DÜZELTİLDİ (DAFFY)

yaaa, yukarda, amino asit yazdigim ilk yerde, "dogru konus" yazisi cikti, ne iş????????
aminoyu, başka birşey anladı program sanirim!!!
Bu daha öncede olmustu, ama simdi jeton düştü, amino, baska birsey oldu, otomatik sansür, onu doğru konuş diye değiştiriyor.
Yanılıyor muyum???

tahsildaroglu lor peynirinin uzerindeki besin degerlerine göre 100 gram lorda 19 gram protein ve 107 kalori var..
orta boy yumurta beyazında 3 gram protein ve 15 kalori oldugunu varsayarsak 6 yumurta 100 gram lora tekabul ediyor ki bu da 90 kalori eder..
yani asagı yukarı 15 kalori fark var aralarında.. bu açıdan bakıldıgında lor peynirinden bahsettiğimizde peynir yaglıdır önyargısından sıyrılmamız gerekir..
yumurtanın önemini içerdiği vitaminler bakımından tartışmam bile ancak protein alternatifi olarak lor peynirini azımsamamak gerekiyor bence..

bonatschi dedi:
tahsildaroglu lor peynirinin uzerindeki besin degerlerine göre 100 gram lorda 19 gram protein ve 107 kalori var..
orta boy yumurta beyazında 3 gram protein ve 15 kalori oldugunu varsayarsak 6 yumurta 100 gram lora tekabul ediyor ki bu da 90 kalori eder..
yani asagı yukarı 15 kalori fark var aralarında.. bu açıdan bakıldıgında lor peynirinden bahsettiğimizde peynir yaglıdır önyargısından sıyrılmamız gerekir..
yumurtanın önemini içerdiği vitaminler bakımından tartışmam bile ancak protein alternatifi olarak lor peynirini azımsamamak gerekiyor bence..

Sendeki Tahsildaroğlu Lor sahte üretim galiba :). Sonuçta 107kcal. da olsa 94kcal. da olsa mükemmel bir ürün olduğu kesin.

Karasan "yumurtanin mükemmel dogru konus asit profili" ibaresi koparttı akşam akşam nasıl başardıysan böyle birşey yazdırmayı :).

venom_LORD;

önce Blitz'in yazdığı diyet için az protein var dedin, sonra peynirdeki protein çeşidine casein dedin, daha sonra lor peynirinin yağlı olduğunu ima ettin... görüldüğü gibi yanlış bilgin çok lütfen yazarken daha emin ol yada yazdıkların soru şeklinde olsun ki eğer yanlışlarını düzelten arkadaşlarımız (Barış, Karasan, Blitz) yada diğer arkadaşlarımız yazdıklarını görmezse bilgisi olmayan arkadaşlarımız yazdıklarını doğru sanmasın.

ben yazdiklarimdan ve bilgimden eminim.okadar siradan biriside diilim :) kime sorulursa sorulursun hangi cesil peynir olursa olsun bir yumurtanin yerini tutamaz.bunu hangi profesyonel e gormus gecirmis kisiye sorarsaniz oyle diyecektir,diet olarak zaaten tum yumurta yi diilde sadece beyazindan bahsediyorum zaaten.bu mevzu icinde son olarak bir urundeki proteninin kalitesi orani biyolajik degeri yumurtadan baz alinarak yapilmaktadir.sebebini siz dusunun artik....
kendinze cok iyi baksin...hoscakalin..saygilar

venom_LORD dedi:
ben yazdiklarimdan ve bilgimden eminim.okadar siradan biriside diilim :) kime sorulursa sorulursun hangi cesil peynir olursa olsun bir yumurtanin yerini tutamaz.bunu hangi profesyonel e gormus gecirmis kisiye sorarsaniz oyle diyecektir,diet olarak zaaten tum yumurta yi diilde sadece beyazindan bahsediyorum zaaten.bu mevzu icinde son olarak bir urundeki proteninin kalitesi orani biyolajik degeri yumurtadan baz alinarak yapilmaktadir.sebebini siz dusunun artik....
kendinze cok iyi baksin...hoscakalin..saygilar

Yazdıklarından o kadar eminsen nasıl olur da 250gr. a yakın protein içeren bir diyete 77kg. için yetersiz protein içeriyor dedin? Lor peyniri proteinine nasıl casein dedin? Peki bu peynir nasıl çok yağlı dedin? Bunların hata olduğunu hala daha kabul etmemen sıradan birisi olmadığının kanıtı gerçekten. Bu kadar insan söylediklerinin yanlış olduğunu defalarca kanıtlamışken sen artık bilimsel ispatları bırakıp işin raconu bu değildir tarzı bir yaklaşım sergiliyorsun. Lütfen başka bir yaklaşım yap, mesela lor peyniri lezzetsiz falan de ki biraz haklılık payın olsun (Gerçi saf saf yumurta akı kat kat daha lezzetsiz o da ayrı).
Son dediklerini de şimdi çürütüyorum artık lütfen ciddi bir makale veya siteden kaynak almadan üste çıkmaya çalışma.
Çoğu protein tozu peynir altı suyundan yapıldığına göre bu iş lor peyniriyle gayet daha iyi de olabilir.
Bahsettiğin biyolojik değer tablosu yumurtadan baz alınıyor evet. Bunun sebebi de bu tablonun yapıldığı zamanlarda bilinen en yüksek biyolojik değerin yumurtaya ait olması. BV(Biological Value) olarak geçen bu değer; Yumurta için 100, Whey (yani peynir altı suyu) için ise 104, Lor peyniri de peynir altı suyundan yapıldığına göre daha fazla diyecek birşey bulamıyorum ben. Yeter artık sıkıldım düzeltmekten.
Kaynak: http://www.bodybuilding.com/fun/anthony8.htm + BV hakkında bilgi veren yüzlerce site ve makale

venom lord;
ben yazdıklarımı seninkilere karşılık olarak değilde sadece bilgi paylaşımı olarak yazmıştım..çünkü ortada bir yanlış var ,ve bu yanlışı okuyan birisi doğruyu bulmakta zorlanacaktır..senin düşüncelerin ve doğruların benimkilerden farklı olabilir..önemli olan bu değil...önemli olan , yanlışlarını gerçekten doğruymuş gibi lanse ederek insanları yanlış yönlendirmen..bu olay bu şekildede olabilir yada en azından ben bu şekilde düşünüyorum demiş olsan neyse..en son yazındada hangi vücutçuya sorsanız size böyle böyle der diye belirtmişsin..tamam ozaman ,tecrübeli vücutçulara tek tek soralım bakalım senin düşüncelerini..

1-lor peyniri yağlı bir peynirdir..casein den ibarettir.
2-yumurta sadece biolojik açıdan değil,kalite açısıdanda whey proteinden üstündür.
3-örnek olarak verilen diet ,protein bakımından eksiktir..

eğer bu söylediklerinin arkasındaysan ,bunların doğruluğunu gösteren gerekçelerde sun..eğer bizimkiler yanlış ,seninkiler doğruysa ,hem biz hemde forum üyeleri işin doğrusunu öğrenmiş oluruz..yok eğer bizim doğrularımızın aksinide ıspatlayamıyorsan '',bu iş böyle olur'',''istediğiniz vücutçuya gidi sorun'' vs. gibi hiç bir ispata dayanmayan sözlerle düşüncelerini kabul ettirmeye çalışma..kaldıki zaten kimse lor peyniri yumurtadan daha kalitelidir dememiş..sadece sabahları veya herhangi bir öğünde yumurtaya alternatif olabilecek kaliteli bir protein çeşididir denmiş..ama sen sanki biz boyle demişiz gibi olayıda farklı bir noktaya çekmeye çalışıyorsun...bzim böyle bir söylemimiz yok ama yukarıdaki söylemlerin hepsi sana ait.eğer bir soruya yanıt vermek istiyorsan,yazımın başında sormuş olduğumm sorular yanıt ver..

benim amacım sana üstünlük taslamak veya senin yanlışlarını özellikle senin yüzüne vurmak değil..sadece ,okadar kişinin söylemesine ve kanıt göstermesine rağmen sen hala düşüncelerini kesin doğruymuş gibi göstermeye çalışıyorsun..

arkadaslar bi durun yavas bi nefes alin.aslinda siz yannis anliyorsunuz benim dediklerimi.ben bahsederken zaaten lor penirinden bahsetmiyordum normal peynirden bahsediyordumhernesyse yannis anlasilma var yada ben biraz yannis anlattim.kabul ediyorum :) ama lor mus bilmemneymis aslinda olayi zorlastiran sizsiniz biraz galiba.yumurta diyorum .budur yani.yaw ustune bi protein yok arkadaslar... lor falan fisman aslim bunlar ilginc.ben taa en basindan itibaren beslenmenin yumurta temelli olmasini savunuyorum.peynir yemek lor yemek yannistir zaaten demedim diyemem...belki lor peynirinin biyolojik degeri yumurtakiyle aynidir belki biraz daha fazladir ama bu daha kaliteli oldugunu gostermez.sadece kullanim hizi daha fazladir emilimi kolaydir bunu anlarim ben.ama amino asit dizilimine bakarsaniz yumurtadir tabiiki.yaw arkadaslar millet gunde 30 a yakin yumurta yerken ben sadece bir diette hele hele kilo verme amacli ise yumurtanin beyazi uzerine kurulmasindan yanayim.kimseyede ``sen yannis soyuluyosun ``demiyorum.inanin kimseyide yannis yonlendirmiyorum.acik ve oz ``yumurta`` budur arkadaslar.tabii ki beslenme aliskaligi tek guze olmamali ama agirlik olarak yumurta diyorum..,:D
tesekkur edrim .saygilar.

arkadaşlar olayın bukadar uzamasına şaşırdım.Ama bir yandan da uzadığına sevindim herkez kendi bilgilerini ortaya atmış ve doğru olan bulunmaya çalışılmış.valla herkeze teşekkürler beni fazlası ile aydınlattınız.. ;)

Konu eski ama yine de en iyisi burada sormak sanırım. Soracağım soru tartışılmış ama tam bir karşılaştırma ortaya konmamış. Yatmadan önce, yumurta akı pişirip yemek sizce whey almaya göre daha iyi bir alternatif mi? Forumda da konu olmuş whey(ucuz protein) yüksek laktaz oranıyla, gece için uygun mu? Forumda şu başlıkta laktozun GH üzerinde negatif etkisinden bahsedilmiş. Laktoz-laktaz ilişkisi ne şekilde bilmiyorum. Ymurtayı yağda pişireceğimizi düşünürsek, yağın yine gece GH salgısına özel negatif bir etkisi var mı? Ben uzun zamandır peynir+yumurta yiyorum yatmadan 1 saat önce. Caseinimizin olmadığını farzedersek en iyi çözüm bu mudur?

lorlu omlet:)

yahu arkadaşalar sayfalarca tartışmışsınız be...
onun yerine bu tartışılmaz iki mükemmel protein kaynağını beraber kullansanıza...
lorlu omlet yapın...en iyisi budur.

Back
Yukarı