Döner Zararlımı

her gün kırmızı et yemek ne mümkün ama 600 gram tavuk alacağıma 250 gram et 300 gram tavuk alıyorum. balık alıyorum alabalık ucuz ve bol bol protein var sanırım 22 gram. ayrıca omega 3 te cabası. lor tabikide. yumurtayı kestim fiyat açısından saçma ama şöyle yapmaya başlayacağım günde sadece 2 tam köy yumurtasını günün herhangi bir öğününde lorla karıştırıp omlet tarzı pişirerek yiyeceğim. .
Bitkilerdeki protein kas inşasında kullanılıyor mu kullanılamıyor mu? Yıllardır bir oradan bir buradan görüş var, siz ne düşünüyorsunuz?

http://nutritiondata.self.com/ bu siteyi iyi inceleyin. burda neredeyse her gıda ve ürünün detaylı içeriği ve aminosit kalitesi oranı vs herşey mevcut buna siz araştırma yaprak kendiniz karar verin.

örn: avakado, hayvansal bir protein kaynağı olmamasına karşı muzam bir aminoasit kaltesi var ama gel gelelim yanlış olmasın tabi hatırladığım kadarıyla protein oranı sadece %2 mi neydi yani 20 gram protein alman için 1 kilo nerdeyse avakado yemen lazım. bu gibi kıyaslamaları planları burdan bakarak yapın .[DOUBLEPOST=1409225082][/DOUBLEPOST]bir diğer muazam protein kaynağıda sakatatlardır özelikle ciğer kırmızı eten daha kaliteli protein içeriyor. ama kolestrolü uçuk. akat bu kolestrolün zararsız hata faydalı olduğunu söyleyen kalp doktorlarıda var.

istavrit ve sardalya iyidir her mevsim ucuzdur. hamsi de sezonuna göre.
arada mantar da yemek lazım. ama protein oranı çok düşük 100 grda 5 gr ortalama olarak.
kuruyemişlerde protein iyi durumda ama yağı fazla.
lor var o da tüketmesi sorun tek başına gitmiyor.

bu yüzden tavuktan başka alt az, o yüzden tavuğun iyisini bulmak lazım.

Kırmızı etin kilosu 55 - 60 tl olmuşken tavuğun ki 10 tl iken kırmızı et yiyen bir çevren varsa helal olsun vallahi. Ben öğrenciyim tek protein kaynağım tavuk, yumurta, süt, peynir. Her günde tavuk yiyorum başka yapabileceğim bişi yok.

Back
Yukarı