creatin enerji veriyor ama yağlarıda yakktığı için kolları falan genişletmesi hikaya bence daha çok küçültüyor denedim biliyorum kullanın ama bartmayın derim glutamin ise kas ağrılarına çok iyi geliyor süper bir şey bence bi dahaki antrenmana koşarak gitmek istyosan glutamin kullan derim.
bu tezini kanıtlayacak herhangi bir belgen var mı?)mı? olması mı gerekir?
Birader sana gelince , glutamini o kadar gereksiz gormussun ki , ve senin su arastirmalarinin sonucu ve bitmeyen sonuclari . Glutamine yanlizca post-workout degil ayni zamanda pre-workout amino asididir , bu gereksiz gordugun supplement senin kaslarindaki yipranmadan kas dokularini temizlemeye kadar bircok gorevi uslenmekde ve bircok kisinin dile getirdigi bir sure sonra kas kazanimim duruyor sorunu glutamine eksikligindendir , Glutamine vicut yeteri kadar yapar gereksizdir demissin , bu sozun senin ne kadar anladigini gosteriyor bodybuilding'den , vicudun urettigi glutamine bir bodybuilderci icin hicbirzaman gerekli olmaz , bir bodybuilder gunde en az 5gr Glutamine ihtiyac duyar , ve sunu da aklina koy Glutamini Creatini ve aklina ne gelirse gelsin herhangi bir supplementi insan kullanmadan etkisini bilemez , cunku her insanin metabolizmasi farklidir her insanin DNA'si farklidir , senin arastirmalarin her insan icin yapilmis arastirmalar degildir. Buyur gir linke bak bunlar benim supplementlerim ve bunlarin arasinda sen dahil kimse bana diyemezki bu supplementlerden sana su hicbir ise yaramaz cunku ben bu supplementlerin herbirinin etkisini goruyorum , hala burda multi vitamin eksigi bile var ama insanlarin 1 , 2 yilda yapamadigi vicudu ben 4 ayda bunlarla yapdim.1. Arsiles1980 değil Achilles1980
2. Çok bilmişlik yapıp bir konuda çok fazla bilgin olmadan burdaki insanlara caka satma.
3. Ayrıca kullandığın kelimelere dikkat et !! ( Forumdan çık, sporu bırak gibi)
Glutamine evet kullanım nedeni postwork içindir. Antremandan sonra vücudun glutamine seviyesinde büyük bir düşüş olur. Bu yüzden birçok sporcu glutamine kullanır. Bunada tamam. Fakat araştırmalar gösteriyor ki glutamine sadece ve sadece sokağa atılan paradır. Ayrıca aldığın glutaminin çoğu tuvalet yoluyla dışarı atılır.Nedeni bu konu hakkında yapılan araştırmalardır. 3 deney grubu oluşturulmuş. 1. gruba placebo, 2. gruba creatine, 3. gruba creatine+glutamine. Tahmin et DOĞU ne çıkmış. 2. grup ve 3. gruptaki sporcular aynı kas kütlesini kazanmışlar.
http://www.bodybuildingweb.net/blog/does-glutamine-work/
Daha kanıt istersen sabahtan akşama sana burdan kanıt gösteririm.
bencede creatine whey de bana yeticek kadar glutamine olduğuna inanıyorum
Hocam benim merak ettiğim konu şu ben kütle kazanmak istiyorum o yüzden supplement olarak ne kullanmalıyım?
Şuan Whey,Amino9000,Casein,balık yağı hapı kullanıyorum
Bunlar bitince yerine Whey,Creatine,Casein,Balık yağı hapı mı almalı mıyım yoksa Whey,bcaa,glutamine,casein,balık yağı hapı mı almalıyım ?
Casein yerine kırmızı et dememiş. Caseine vereceğin parayı ete ver demiş. Casein ihtiyacınıda gece light beyaz peynirle karşıla demiş. Senin dediğin farklı anlaşılıyor.hocam teşekkür ederim casein yerine kırmızı et demişsiniz şöyle bi istisna var ama;
ben caseini aldım sadece antreman yaptığım günlerin gecesi 1 ölçek kullanıyorum off günlerde ise kullanmıyorum o yüzden baya gidiyor casein tekrardan almayacağım yani onu;
6.ayımın başında creatine ve multivitamine başlayacağım.Ara öğünlerde kuruyemiş(ceviz fındık) ve meyve tüketiyorum zaten.
durum bu oldugundan 2 kombineyede casein ekledim yani açıklamak istedim.
Değerli Üyemiz;
Lütfen üyelere kullanıcı adları dışında kelimeler kullanarak hitap etmeyiniz. (kardeş, usta, abi, dostum vb. )
Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Glutamine ile hacim artışını nasıl sağlayacak? Böyle "alın" diye kesin cevap neye dayanarak veriyorsunuz?
Glutamine recovery veya GH artışı sağlamayan bir supplement'tir. Gereksiz. Bu sitede olup spor yapan arkadaşların neredeyse hiç biri Endurance tipi çalışma yapmıyor veya glutamine'in etki edebileceği bir strese maruz kalmıyor. Güzel beslenme yeterli...
Makale linki:
http://sportperformance.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/glutaminesupplementation.pdf
Oysa Creatine bir sürü araştırmada işe yaradığı ispatlanmış, bilimin en çok desteklediği supplement'tir...