Creatin mi glutamin mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sir_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
öncelikle tabii ki creatin. fakat bu glutamini hiçe sayacaz manasına gelmez. ben ikisini de kullanıyorum. elma-armut gibi. elmanın yeri başka, armutun başka. çok deli örnek verdim yalnız :D

creatin enerji veriyor ama yağlarıda yakktığı için kolları falan genişletmesi hikaya bence daha çok küçültüyor denedim biliyorum kullanın ama bartmayın derim glutamin ise kas ağrılarına çok iyi geliyor süper bir şey bence bi dahaki antrenmana koşarak gitmek istyosan glutamin kullan derim.

creatin enerji veriyor ama yağlarıda yakktığı için kolları falan genişletmesi hikaya bence daha çok küçültüyor denedim biliyorum kullanın ama bartmayın derim glutamin ise kas ağrılarına çok iyi geliyor süper bir şey bence bi dahaki antrenmana koşarak gitmek istyosan glutamin kullan derim.

kreatin yağ mı yakıyor!kullanınca kollar mı inceliyor!:D
bu tezini kanıtlayacak herhangi bir belgen var mı?

universal ve hardline in creapure ürünlerini kullandım.aralarında hiç ama hiçbir fark görmedim.
Creapure patentine sahip,en ucuz fiyata sahip istediğiniz markanın kreatinini kullanabilirsiniz bana kalırsa.Türkiyede'de en ucuz hardline olduğu için,hardline'ı sevmememe rağmen bazı ürünlerinin başarılı olduğu kanaatindeyim.TKM,KGT ve creapure ürünleri fiyat/perf olarak başarılı.Ama eğer param var benim derseniz weider,ultimate,universal,optimum da deneyebilirsiniz.

Ikisi beraber alindiginda cok daha ise yarar ama bana sorarsaniz ben secim yapamam cunku glutamine de gerekli creatin de ki eger creatine kullaniyorsaniz glutamin cok daha gerekli , cunku creatinin asil gorevi olan kaslara su tasimasinda bir sure sonra sorun yasayabiliyor bu sorunda kaslarin yeterli kadar kendini temizleyememesi ve burda glutamine devreye giriyor , vicudumuz kendi glutaimin uretir ancak bir sporcu icin bu yeterli degildir. O yuzden beraber alinmasi cok iyi olur.
1. Arsiles1980 değil Achilles1980
2. Çok bilmişlik yapıp bir konuda çok fazla bilgin olmadan burdaki insanlara caka satma.
3. Ayrıca kullandığın kelimelere dikkat et !! ( Forumdan çık, sporu bırak gibi)

Glutamine evet kullanım nedeni postwork içindir. Antremandan sonra vücudun glutamine seviyesinde büyük bir düşüş olur. Bu yüzden birçok sporcu glutamine kullanır. Bunada tamam. Fakat araştırmalar gösteriyor ki glutamine sadece ve sadece sokağa atılan paradır. Ayrıca aldığın glutaminin çoğu tuvalet yoluyla dışarı atılır.Nedeni bu konu hakkında yapılan araştırmalardır. 3 deney grubu oluşturulmuş. 1. gruba placebo, 2. gruba creatine, 3. gruba creatine+glutamine. Tahmin et DOĞU ne çıkmış. 2. grup ve 3. gruptaki sporcular aynı kas kütlesini kazanmışlar.
http://www.bodybuildingweb.net/blog/does-glutamine-work/

Daha kanıt istersen sabahtan akşama sana burdan kanıt gösteririm.
Birader sana gelince , glutamini o kadar gereksiz gormussun ki , ve senin su arastirmalarinin sonucu ve bitmeyen sonuclari . Glutamine yanlizca post-workout degil ayni zamanda pre-workout amino asididir , bu gereksiz gordugun supplement senin kaslarindaki yipranmadan kas dokularini temizlemeye kadar bircok gorevi uslenmekde ve bircok kisinin dile getirdigi bir sure sonra kas kazanimim duruyor sorunu glutamine eksikligindendir , Glutamine vicut yeteri kadar yapar gereksizdir demissin , bu sozun senin ne kadar anladigini gosteriyor bodybuilding'den , vicudun urettigi glutamine bir bodybuilderci icin hicbirzaman gerekli olmaz , bir bodybuilder gunde en az 5gr Glutamine ihtiyac duyar , ve sunu da aklina koy Glutamini Creatini ve aklina ne gelirse gelsin herhangi bir supplementi insan kullanmadan etkisini bilemez , cunku her insanin metabolizmasi farklidir her insanin DNA'si farklidir , senin arastirmalarin her insan icin yapilmis arastirmalar degildir. Buyur gir linke bak bunlar benim supplementlerim ve bunlarin arasinda sen dahil kimse bana diyemezki bu supplementlerden sana su hicbir ise yaramaz cunku ben bu supplementlerin herbirinin etkisini goruyorum , hala burda multi vitamin eksigi bile var ama insanlarin 1 , 2 yilda yapamadigi vicudu ben 4 ayda bunlarla yapdim.

http://imageshack.us/photo/my-images/820/img0245kw.jpg/

bencede creatine whey de bana yeticek kadar glutamine olduğuna inanıyorum

Whey proteinlerde bulunan Glutamine L-Glutamine degildir , Ayni gorevi gormez ve ayni etkisiyi yaratmaz , bunu arastirirsaniz interdette neden oldugunu bulabilirsiniz hatta bu forumda bir kisinin de Proteinlerdeki glutamine diye bir baslik altinda cok guzel bir sekilde acikladigini gormusdum , bu yuzden creatine icin mutlaka glutaminin ek olarak alinmasini siddetle oneriyorum.

Hocam benim merak ettiğim konu şu ben kütle kazanmak istiyorum o yüzden supplement olarak ne kullanmalıyım?
Şuan Whey,Amino9000,Casein,balık yağı hapı kullanıyorum
Bunlar bitince yerine Whey,Creatine,Casein,Balık yağı hapı mı almalı mıyım yoksa Whey,bcaa,glutamine,casein,balık yağı hapı mı almalıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam benim merak ettiğim konu şu ben kütle kazanmak istiyorum o yüzden supplement olarak ne kullanmalıyım?
Şuan Whey,Amino9000,Casein,balık yağı hapı kullanıyorum
Bunlar bitince yerine Whey,Creatine,Casein,Balık yağı hapı mı almalı mıyım yoksa Whey,bcaa,glutamine,casein,balık yağı hapı mı almalıyım ?

hacim artışı istiyorsanız, glutamin alın.

Glutamine ile hacim artışını nasıl sağlayacak? Böyle "alın" diye kesin cevap neye dayanarak veriyorsunuz?

Glutamine recovery veya GH artışı sağlamayan bir supplement'tir. Gereksiz. Bu sitede olup spor yapan arkadaşların neredeyse hiç biri Endurance tipi çalışma yapmıyor veya glutamine'in etki edebileceği bir strese maruz kalmıyor. Güzel beslenme yeterli...

Makale linki:
http://sportperformance.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/glutaminesupplementation.pdf

Oysa Creatine bir sürü araştırmada işe yaradığı ispatlanmış, bilimin en çok desteklediği supplement'tir...

Son düzenleme:
yani hocam Whey+Creatine+Balık yağı+Casein daha doğru bi seçim olucaktır diyorsunuz ?

Caseine yerine multivitamin alıp, yiyecek olarak et alımını arttırmanız bence daha iyi etki eder. Caseine süt ve süt ürünleri ile karşılanabiliyor. 100gr Light beyaz peynir ile 1 ölçek kazein arasında çok fark yok. Hatta diğerinde daha yüksek kalsiyum olmalı.

Bence kalan bütçe ile kırmızı et alımı (mümkünse kuzu) arttırılırsa oradan gelecek faydalı yağlar ve kolestrol de etkili olabilir. (hatta olur)

Şahsen güzel bir beslenme ile whey, creatine, mutli, omega3 alımını en düzgün supplement stack olarak görüyorum. Ama buna destek olarak zeytinyağı ve kuruyemişler ile de omega 3-6-9 hepsinin yeterli miktarda alınması doğru olur. Multi kalan tüm vitamin ve mineral eksiklerini kapar. Creatine kaslarda satürasyon ile güç artışı yapıp büyümeyi destekler, whey hedeflenen proteini almakta yardımcı olur.

Yapılan araştırmalara göre aldığımız protein çeşidi (whey veya caseine olması) çok büyük etkilere sahip değil. En önemli şey günlük protein ihtiyacınız olan rakamı tutturmak. Düzenli ve uzun süre, bu rakamı tutturmak en büyük hedefiniz olmalı. (bu diğer karb ve yağ gramajları için de geçerli aslında. Günlük planlanan kaloriyi tutturmak en önemli şey) Uzun vadeli olarak pozitif nitrojen balansını sağlamanız kas büyümesini sağlayacaktır.

hocam teşekkür ederim casein yerine kırmızı et demişsiniz şöyle bi istisna var ama;
ben caseini aldım sadece antreman yaptığım günlerin gecesi 1 ölçek kullanıyorum off günlerde ise kullanmıyorum o yüzden baya gidiyor casein tekrardan almayacağım yani onu;
6.ayımın başında creatine ve multivitamine başlayacağım.Ara öğünlerde kuruyemiş(ceviz fındık) ve meyve tüketiyorum zaten.
durum bu oldugundan 2 kombineyede casein ekledim yani açıklamak istedim.

Değerli Üyemiz;
Lütfen üyelere kullanıcı adları dışında kelimeler kullanarak hitap etmeyiniz. (kardeş, usta, abi, dostum vb. )
Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

hocam teşekkür ederim casein yerine kırmızı et demişsiniz şöyle bi istisna var ama;
ben caseini aldım sadece antreman yaptığım günlerin gecesi 1 ölçek kullanıyorum off günlerde ise kullanmıyorum o yüzden baya gidiyor casein tekrardan almayacağım yani onu;
6.ayımın başında creatine ve multivitamine başlayacağım.Ara öğünlerde kuruyemiş(ceviz fındık) ve meyve tüketiyorum zaten.
durum bu oldugundan 2 kombineyede casein ekledim yani açıklamak istedim.

Değerli Üyemiz;
Lütfen üyelere kullanıcı adları dışında kelimeler kullanarak hitap etmeyiniz. (kardeş, usta, abi, dostum vb. )
Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Casein yerine kırmızı et dememiş. Caseine vereceğin parayı ete ver demiş. Casein ihtiyacınıda gece light beyaz peynirle karşıla demiş. Senin dediğin farklı anlaşılıyor.

haklısın yanlış anlamışım kusura bakmayın ama demek istediğim şuydu casein zaten uzun bir süre gidicek bana kırmızı ete daha fazla önem veririm bundan sonra teşekkürler genede :)

Glutamine ile hacim artışını nasıl sağlayacak? Böyle "alın" diye kesin cevap neye dayanarak veriyorsunuz?

Glutamine recovery veya GH artışı sağlamayan bir supplement'tir. Gereksiz. Bu sitede olup spor yapan arkadaşların neredeyse hiç biri Endurance tipi çalışma yapmıyor veya glutamine'in etki edebileceği bir strese maruz kalmıyor. Güzel beslenme yeterli...

Makale linki:
http://sportperformance.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/glutaminesupplementation.pdf

Oysa Creatine bir sürü araştırmada işe yaradığı ispatlanmış, bilimin en çok desteklediği supplement'tir...

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/glutamine-nedir-t2629.html

"Adaledeki glutamine düzeyi düstügü zaman, hücre hacminin düsmesi söz konusudur."

Back
Yukarı