Coca Cola Zero Diyet'i Bozar mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mevsres
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
EFSA(Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi) 2013 Aralık ayında yayınladığı, şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı değerlendirme ile aspartamın güvenli olduğunu teyit etmiştir. 200 den fazla çalışma ile güvenli olduğu doğrulanmıştır.

Konu ile ilgili daha fazla bilgi için:
https://www.efsa.europa.eu/en/press/news/131210

Not: Aspartam ve asesülfam potasyum içeren ürünler fenilketonürisi olan bireylerde kullanılmamalıdır.

Arkadaşlar 17 yaşındayım kilom 64 boyum 1.72 hiçbir zaman şişman olmadım, suratım kollarım her şeyim gayet normal, ama kendimi bilmim bileli biraz da olsa göbeğim var ve onu da eritmek istiyorum.

Diyet sırasında bazıları zorlanırlar, ancak ben her şeyi göze aldım ve 1.5 haftadır hiçbir şekilde kaçamak yapmadan şu diyeti yaptım ve yapmaya devam edeceğim.

Sabah kalkıyorum elimi yüzümü yıkayıp dışarı çıkıp 1.5 saat yürüyorum eve gelip duş alıp kahvaltımı yapıyorum. Kahvaltıda genelde 1 yumurta ve 2 dilim kızarmış kahverengi ekmek veya yulaf ezmesi ve hemen ardından yarım saat sonra Dumbell ile bir kaç çalışma.

Daha sonra öğlen olunca pek bir şey yemiyorum sadece bir kaç atıştırmalık Elma veya çilek gibi, veya enerji versin diye 1 kaşık fıstık ezmesi.

Akşam saat 5 falan olunca tekrar dışarı çıkıyorum 1.5 saat tekrar yürüyorum, eve geliyorum akşam yemeği yiyorum saat 6 buçuk civarı.

Akşam yemeğinde çoğu zaman fırında tamamen yağsız kızarmış 1 adet balık 2 dilim siyah ekmek, veya bazen tavuk göğsü kıyması ile kendim yaptığım yağsız tavuk köftesi.

Şeker gibi şeyleri tamamen hayatımdan çıkardım, ancak bir tek akşam yemekleri şu Cola'sız hiç lezzetli olmuyor.

Daha sonra araştırdım Coca Cola Zero'nun içinde hiç şeker yok ve 1 kutu Coca Cola 150 kalori iken 1 kutu Coca Cola Zero 1 kalorinin bile altında. sa sabah aç karnına spor yapma vücut yağ yakımın yavaşlar eyer yağ yakacaksan kalorileri kıs bide bi parça bihter çikolata yağ yakımını nhızlandırır

Günde sadece akşamları 1 su bardağı Zero içmek diyeti bozar mı?

Asıl soru bu, fakat bir soru daha sormak istiyorum ikisini aynı anda cevaplarsınız. Sizce bu diyeti sürekli yaparsam ne kadar sürede gözle görülür bir fark olur kaç ayda mesela?

Teşekkürler.
Arkadaşlar 17 yaşındayım kilom 64 boyum 1.72 hiçbir zaman şişman olmadım, suratım kollarım her şeyim gayet normal, ama kendimi bilmim bileli biraz da olsa göbeğim var ve onu da eritmek istiyorum.

Diyet sırasında bazıları zorlanırlar, ancak ben her şeyi göze aldım ve 1.5 haftadır hiçbir şekilde kaçamak yapmadan şu diyeti yaptım ve yapmaya devam edeceğim.

Sabah kalkıyorum elimi yüzümü yıkayıp dışarı çıkıp 1.5 saat yürüyorum eve gelip duş alıp kahvaltımı yapıyorum. Kahvaltıda genelde 1 yumurta ve 2 dilim kızarmış kahverengi ekmek veya yulaf ezmesi ve hemen ardından yarım saat sonra Dumbell ile bir kaç çalışma.

Daha sonra öğlen olunca pek bir şey yemiyorum sadece bir kaç atıştırmalık Elma veya çilek gibi, veya enerji versin diye 1 kaşık fıstık ezmesi.

Akşam saat 5 falan olunca tekrar dışarı çıkıyorum 1.5 saat tekrar yürüyorum, eve geliyorum akşam yemeği yiyorum saat 6 buçuk civarı.

Akşam yemeğinde çoğu zaman fırında tamamen yağsız kızarmış 1 adet balık 2 dilim siyah ekmek, veya bazen tavuk göğsü kıyması ile kendim yaptığım yağsız tavuk köftesi.

Şeker gibi şeyleri tamamen hayatımdan çıkardım, ancak bir tek akşam yemekleri şu Cola'sız hiç lezzetli olmuyor.

Daha sonra araştırdım Coca Cola Zero'nun içinde hiç şeker yok ve 1 kutu Coca Cola 150 kalori iken 1 kutu Coca Cola Zero 1 kalorinin bile altında.

Günde sadece akşamları 1 su bardağı Zero içmek diyeti bozar mı?

Asıl soru bu, fakat bir soru daha sormak istiyorum ikisini aynı anda cevaplarsınız. Sizce bu diyeti sürekli yaparsam ne kadar sürede gözle görülür bir fark olur kaç ayda mesela?

Teşekkürler.
sabah aç karnına o kadar uzun spor yapma öğlen yemek ye bihter çikolata yiyebilirsin küçük bi parça zero kola çok zararlı fıstık ezmesi market ürünü ise şeker var meyvede şeker var sana tavsiyem sağlıklı beslen yağ kaliteli karb ve protein tüket sabh 20 dk aç karnına yürü yeşil çay iç 2 vy 3bardak

Her kalorinin aynı olmadığını gösteren belgesel tadında bilgi dolu bir film tavsiye ederim. Fragmanını paylaştım türkce alt yazılısını bulursunuz artik izlemek bilgilenmek isteyenler.

Antrenman sonrası bir bardak içiyorum şeker ihtiyacınada iyi geliyor
Coca Cola Zero, Sade Nescafe, Şekersiz Çay gibi kalorisiz içecekleri seviyorum :D[DOUBLEPOST=1481629729][/DOUBLEPOST]

Her kalorinin aynı olmadığını gösteren belgesel tadında bilgi dolu bir film tavsiye ederim. Fragmanını paylaştım türkce alt yazılısını bulursunuz artik izlemek bilgilenmek isteyenler.
Coco Cola Zero'da zaten kalori yok :D

Kardesim zero diyetinin bozmaz ama kaslarının erimesine neden olur ve seni güçten düşürür yani setlerindeki performansın düşer

Vücut sadece kalori hesabıyla çalışmaz. Her ürünün vücuda yaptığı etki farklıdır. Yemedikleriniz kadar yedikleriniz de çok önemlidir. Ve bir o kadarda ne miktarda tükettiğiniz önemlidir.

Ayrıca vücudumuz son birkaç yüzyıldır ortaya çıkan ambalajlı gıdalara, şekerlemelere ve genetiği oynanmış gıdalara (GDO) uyumlu değildir, bu tarz gıdaları tam olarak işleyememektedir. Bir örnekle açıklamak istersem meyveden alınan şeker (fruktoz) vücutta işlenebilirken ambalajlı şekelerli gıdalarda (glikoz) tam olarak işlenememekte ve iç organlar dahil vücuda zarar vermektedir (aynı oranlarda alınmış miktarlar için). Çünkü saydığım bu gıdalar doğal değildir.

Bu nedenle özellikle son 50 yılda metabolik hastalıklar başta olmak üzere bir çok hastalık ortaya çıkmaktadır.

Yani konuda bir çok arkadaşın da belirttiği gibi olay sadece kalori hesabı değildir.

Ayrıca diyet beslenme düşüncesi pek uygulanabilir olmamaktadır. Yani hedefe ulaşınca yada süresi bitince yanlış beslenmeye geçmek tekrar eski duruma dönmeye neden olmaktadır. Bu nedenle beslenme tarzımızı daha sağlıklı hale getirip ömür boyu sürecek bir alışkanlık yapmamız ve bunu da elinizden geldiğince sporla desteklemeliyiz. Bu durumda uzun vadede sonuçlar çok daha tatmin edici olacaktır.

Herşeyden yemeli ama doğru miktarlarda olursa vücut bunu tolere edebilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorumların %30'u bilimsel makalelerden, %70'i "bence"lerden oluşuyor. Yazık valla şu %70'lik kısmın yazılarını okuduğum zamana yazık.

Ben diyeti bozacağını kesinlikle düşünmüyorum. Her gün belki tüketilmez burda yazılanları gördükten sonra sende tüketmezsin eminim ki fakat kendine her şeyi yasaklayarak kendini diyetten soğutmamalısın. Bu forumda pul biber zararlı mıdır ? tarzında bir başlık bile gördüm.Tabiki pull biber ve Coca cola zero birbiriyle kıyaslanacak kategorilerde değiller fakat diyetininin sürdürülebilirliği açısından haftada 2-3 veya 3-4 tükeyebilirsin bence.

zaten bu tatlandırıcılar şekerden 200 kat daha tatlı olduğu için fazla konulduğunu düşünmüyorum 1 2 bardak tatlandırıcılı bi içecek zarar vermez gibi geliyor. ama kola gibi türevleri asitli olduğu için mide ve dişler için zararlı olabilir şekersiz limonata ice tea falan içilebilir

Back
Yukarı