zarara zararla karşılık verilmez kendine gel. büyüğe hürmet gösterir saygılı oluruz,el kaldırmayız. yoldan geçen bir adam bana vursa asla ona karşılık vermem.ufak ortaokul çocuğu dahi vursa,dövebileceğimi bilsem de asla karşılık vermem.neden vurduğunu sorarım.geçerli bir sebebi olsun olmasın onu affederim.2.kez vurmaya kalkarsa o zaman kendimi savunurum ama vurmam,yapma derim.3.kez vurmaya kalkarsa o zaman karşılık veririm ama bunda da doğru yapmış olur muyum bilmiyorum. Sövene dilsiz,dövene elsiz gerek demiş Derviş Yunus Emre. zalim olmaktansa mazlum olmak iyidir. o anki sabrımız,öfkemizi yenişimiz belki karşımızdakinin tövbe etmesine vesile olabilir ve dost olabiliriz onla. şiddet hiçbirşeyin çözümü değil
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:53 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:49 ----------
koca adamı dövünce eline ne geçicek? şan şöhret,ilgi çekmek peşindeysen bunların hepsi nefsin afetidir,kalbin hastalığıdır,dünya sevgisinden kaynaklanmaktadır ve tedavi edilmesi gerekmektedir. konuyla ilgisi yok ta yazmak istiyorum şu sözü;
Dünya sevgisi(mal mülk,mevki makam şöhret hırsı,oyun eğlence,haramların sevgisi) insanı şaraptan DAHA SARHOŞ EDER ve ateşe girmeye CESARET VERİR... - Mahmud Efendi Hazretleri