Bunları yemiyorum başıma bi şey gelir mi?

Hazir yogurt ile neyi kastediyorsunuz anlamadim, siz kendiniz evde mi yapiyorsunuz yogurt, onu mu yiyorsunuz?

arkadaşlar 2 ay dan beri artık bu ürünleri tüketmemeye karar verdim.. Bundan sonra bunların eksikliği vücuduma bir şey yapar mı_?

1) gazlı içecekler
2) hazır meyvesuları
3) cips
4) patetes kızartması (dayanması en zor şey)
5) hazır yoğurt
6) her türlü ekmek (börek vb hariç ,yapılırsa)

Oldukça sağlıklı bir seçim olur yanlız özellikle böyle sınırlamalar getirildiğinde lifli gıda tüketimini eksik etmeyin; bulgur pilavı, yulaf ezmesi gibi yoksa kabızlık baş gösterir ki hiç istenmeyen durumdur.. (arada sırada da vücudu şaşırtın, ödüllendirmekten çekinmeyin)

heldic senın o 62 kg verırken beyındende bı kaybın olmus glb sen bunu bı makalelerde arastır bakalım ne dıyo? ayrıca sen cok saglıklı beslenıyosun ya 5 kattan atla bakım kırılıyor mu gorursun kemıklerın . Insanlara hakaret etmek dısında bı ıse yara ...

Birçok beslenme kitabında tam ekmeğin iyi bir vitamin, mineral ve lif kaynağı olduğu yazılı? Ekmek yemesek bunlardan yoksun kalmayacağız mı?

Taş devri diyetine karşı çıkanların önemli argümanlarından biri de bu. Buradan sanki ette, sebze ve meyvelerde bahsedilen besi öğelerinin az olduğu izlenimi yaratılmaya çalışılıyor ki, bu çok yanlış.
Mesela sebze ve meyvelerde aynı hacimdeki ekmeğe oranla 2-3 kat daha fazla lif var. Üstelik bu lifler ekmekte olduğu gibi erimeyen lifler değil, daha sağlıklı olan eriyen lifler. Tam ekmek aynı kalorideki sebze ve meyvelerden 15 kat daha az kalsiyum, 3 kat daha az magnezyum, 12 kat daha az potasyum, 6 kat daha az demir ve 2 kat daha az bakır içerir. Tam ekmeğin başka bir zararı da içerdiği fitatnedeni ile kalsiyum, demir ve çinko gibi elementlerin emilimini azaltması. Ette bulunan mineraller ise çok iyi emiliyor. Birazda anlatacağımız ekşi hamurdan yapılan ekmeğin fitat problemi daha az.
Sebze ve meyvelerde aynı kalorideki tam ekmeğe oranla 20 kat daha fazla, folik asit, 5 kat daha fazla B6 vitamini, 6 kat daha fazla B2 vitamini, 2 kat daha fazla B1 vitamini bulunuyor. Üstelik ekmekte C vitamini yok denecek kadar az.
Bir başka konu da şu. Tüketilen ekmeğin dörtte üçünden fazlası beyaz ekmek ki bunların vitamin ve mineral içeriği tam ekmeğe göre çok daha düşük. Mesela 100gram tam ekmekte 4 miligram demir varken, aynı miktardaki beyaz ekmekte bu rakam 0.5 miligram.
Ekmek yemeyen birisinin hic bir besinden eksik kalmaz hatta mineraller daha iyi emilecegi icin yememek daha faydalı

Başka bir sorun da ekmeklerin beyazlatılması. Kalitesiz sarımsı buğdaydan beyaz un elde etmek için benzoil peroksit (E928) ve potasyum bromat (E924) gibi zararlı maddeler kullanılmakta. Bu maddeler kanser yapıyorlar.

Beyaz ekmeğin zararları anlaşıldıkça insanlar kepek ekmeği yemeğe başladı. Piyasa koyu renkli ekmeklerle doldu. Bunları da yüksek bir fiyata satıyorlar. Koyu renkli bu ekmekler ne kadar doğal?

Diyet yapanların en koyu renkli ekmeği tercih etmesi bir yanılgı. Çünkü kepekli ekmeklerde, ekmek yapabilmek için kepeğin sınırlı kullanımı söz konusu. Kepeğin çok fazla olması durumda ekmek tutmaz. Tutsa bile bağırsaklarda minerallerin emilmesine zarar verir.
Bu ekmeklerin rengi bazılarının o kadar koyu ki resmen kahverengi. Halbuki “normal” buğday unu hiçbir zaman kahverengi değil, biraz esmer o kadar. Bu durum “doğalmış” görünümü vermek için “abartılan” ve ne kadar kahverengi olursa o kadar doğal! olan ekmeklerin piyasayı doldurmasına sebep oldu. Bu renk veren madde başlangıçta pekmezdi, pek zararı yoktu. Ama daha sonra daha ucuz ve daha koyu yapan renk verici kimyasalları kullandılar.
Tam tahıllar potasyum, fosfor, magnezyum, demir ve çinko gibi mineraller açısından önemli bir kaynak. Ancak içerdiği fitik asit nedeniyle bu minerallerin bağırsaktan kana geçmeleri büyük ölçüde engelliyor.

Hazir yogurt ile neyi kastediyorsunuz anlamadim, siz kendiniz evde mi yapiyorsunuz yogurt, onu mu yiyorsunuz?

marketlerde satılan yogurtlar yogurda benzeyen birsey

süt ayran yogurt dısarda kaldıgı zaman eksimeli sulanmalı

marketlerdeki sulanıp eksimiyor sanki beyaz esya 1 ay dayanıyor ve eksiyecegi yerde küfleniyor.

Ufak mandıraların yaptıgı yogurtları tercih etmeliyiz eger yoksa kefir tuketmeliyiz

Son düzenleme:
donkisot hazir yoğurtlar bana süt tozundan yapılmış gibi geliyorduh ,,, onun yerine ev yapımı yoğurt yiyorum ... köylü komşular var sağolsunlar yoğurt portakal soğan biber doğal olarak satın alıyoruz...thums:

benim de annem günlük sütten yoğurt yapıyordu evde mayalandırıyordu sütü çok ama çok güzel ekşi ve sulu oluyor onu yedikten sonra marketten yoğurt yiyemiyor insan.

tavsiye ederim maliyetide çok düşük sadece süt alıcaksınız mayalandırıcaksınız bu kadar gece yapıyorsun sabah yoğurt oluyor

Back
Yukarı