konu dışı boş mesajlar yazma heldic 62 kg vermiş hehe alay eder gibi saygın olsun karşındakine
kemik kırılmasının ekmekle ilişkisi nedir kalsiyum ile alakalı
ayağımın tarak kemiği çatladı 3 mt yukarıdan ayağımın üzerine düştüm ve düşerken ayağım sivri masanın köşesine geldi o ivmeyle bu kadarı bile iyi
ekmek ymek sağlıksız beslenme sayılıyorsa tüm sporcular yanlış yolda makarna yıyorlar o daha kötü beyaz undan yapılıyor
Kepek ekmeğinin faydaları:
* Kepekli ekmek bağırsakları çalıştırma özelliğinden dolayı, Bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini yüzde 50 oranında azaltıyor.
* Safra kesesinde taş oluşması ihtimalini de azaltıyor. Çünkü, kepek ekmeği; beyaz ekmek, çavdar ekmeği ve mısır ekmeği gibi diğer ekmek türlerinde bulunan bütün vitamin ve mineralleri içerir.
* Kabızlığı önleyen, kepekli ekmek; iştahı keser kilo vermeye yardımcı olur. Kolay hazmedilir.
* Metabolizmanın çalışmasını hızlandırdığı için, sindirimle ilgili rahatsızlıklara ve kabızlığa da birebir çözümdür. Bağırsakların çalışmasını sağladığı gibi, bağırsak kanserini ve hemoroit oluşumunu da engeller.
* Kepek ekmeği; östrojenin ( kadınlık hormonu ) dolaşımını da azaltır. Bu da kadınlarda, göğüs ve rahim kanserini önleyen bir faktör oluşturur.
* Şeker hastalarının ve kilo problemi olan kişilerin rejim listelerinin başında olmalıdır.
* Kalp ve dolaşım hastalıklarına iyi gelir. Besin değeri yüksek, ekonomik bir gıdadır.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin
“Genelde kepeği ayrılmış beyaz undan yapılan ekmek tercih ediliyor. Halbuki, kepekli ekmek hem bol miktarda vitamin içeriyor hem de sindirim yollarını rahatlatıyor. Kepekli ekmek, sadece kilo sorunu veya şeker hastalığı gibi rahatsızlıkları olanlar için değil, bir sağlık sorunu olmayan tüm insanlar için faydalıdır. Buğday, sağlık açısından yararlı olan B2 ve B6 vitaminleri ile niyasin, folik asit, demir ve çinko içeriyor. Bu nedenle kansızlık yapmaz. Bu maddelerin daha çok yoğunlaştığı kısım olan buğdayın dış kabuğu, un yapımı sırasında ayrıştırılıyor ve bu yüzden ekmeğin besin değeri düşüyor. Bu nedenle, beyaz ekmek yerine kepekli ekmeğin tercih edilmesi daha sağlıklıdır.”
heldic mesajına cevap yazmıycam sonra konu gereksiz uzuyor ve konu dağılıyor soran arkadaş doğrusunu anlar ümidiyle.
Son düzenleme: 11 Aralık 2011