bulking up...

Selamlar arkadaşlar,
cuma ve cumartesi neler yaşandı biraz bunlardan bahsedelim...
cuma kol günüydü, biceps&triceps supersetlendi, idman sonrası pump oldukça iyiydi...
kol idmanları koları harcanımı diğer günlere göre daha düşük olduğu için karb alımını 120 gramda tuttum...
cumartesi günü diyet bozma günü ve sportif bir aktivite yok
diyeti sadece 1 öğünde bozdum, 1.5 iskender yedim, gerçekten müthiş iyi geldi, sanki yıllardır yememişim gibi...
cumartesi sabah aç karna tartıldım 83 kg gösterdi tartı...
yarın pazar günü ve cardio yapacağım bir de halı saha maçım var, biz halı sahaları 2 saat yapıyoruz,elimden geldiğince çok kcal harcamaya çalışıcam, iyi oynamışım kötü oynamışım önemli değil bu sefer futbol oynamaya değil cardio'ya gidiyorum :)
Karanlık tünelde ilerlemeye devam ediyorum, ışık henüz oldukça uzakta ama onun için koşuyorum, kolay olmayacak biliyorum, ama ben de kolay pes edecek biri değilim...

karboyu baya azaltmışsın kilona göre baya az,

ağırlıklarda düşüş varmı?

futbol iyi seçim. zaten oynarken cardio yapmak aklına gelmiyor benim gibi savaşçı ruhuna sahipsen koşar durursun orada burda. dün basketteydim bende 2,5 saat maç yaptım eve zarzor geldim ve hala bacaklarım ağrıyor.

selamlar speedtouch,

günde tek bölge, dolayısıyla haftada her bölgeyi birer defa çalışmaktan memnun musun? yeterli olduğunu düşünüyor musun? bu konudaki görüşlerini alabilir miyim? henüz başlangıç ve orta seviye arasındaki sınırlarda dolaşan bir sporcu için her gün tek bölge çalışmasını, hacim kazanmak isteyen birine önerir misin?

soru sayısı fazla gibi göründü fakat temelde aynı şeyi sormaya çabalamıştım aslında. :)

karboyu baya azaltmışsın kilona göre baya az,

ağırlıklarda düşüş varmı?

futbol iyi seçim. zaten oynarken cardio yapmak aklına gelmiyor benim gibi savaşçı ruhuna sahipsen koşar durursun orada burda. dün basketteydim bende 2,5 saat maç yaptım eve zarzor geldim ve hala bacaklarım ağrıyor.

ağırlıklarda düşüş elbette var, fakat beni rahatsız edecek ölçüde değil, zaten diyete bir anda girmedim, 2 hafta diyete ön hazırlık yaptım bu çok önemli bir nokta, kalori düşürme işini bir anda hurra diye yapmamak lazım...

açıkçası ben hayatımda hiçbir zaman koşu bandında koşmayı sevmedim şu anda mecburiyetten koşuyorum, halı saha haftada 2 gün yaparım futbolu çok ama çoook seviyorum,yine basket de çok keyifli bir spora ama ben pek başarılı değilim daha çok savunma yaparım.
spor yapan herkezde bir şekilde savaşçı ruh oluyor zaten :)
Bugün kü maçta da aynen senin dediğin gibi bir ileri bir geri koştum durdum, güzel gollerde attım hani :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:55 ----------

selamlar speedtouch,

günde tek bölge, dolayısıyla haftada her bölgeyi birer defa çalışmaktan memnun musun? yeterli olduğunu düşünüyor musun? bu konudaki görüşlerini alabilir miyim? henüz başlangıç ve orta seviye arasındaki sınırlarda dolaşan bir sporcu için her gün tek bölge çalışmasını, hacim kazanmak isteyen birine önerir misin?

soru sayısı fazla gibi göründü fakat temelde aynı şeyi sormaya çabalamıştım aslında. :)

şöyle söyliyim ben memlunum ama spora yeni başlayan birisi için kesinlikle uygun olmadığını düşünüyorum bence bu spora yeni başlayan birisi 2 ay boyuca flexorun 1.programınu uygulamalı, 2 ay boyunca da 2.yi bu şekilde sağlam alt yapı kurulur, aksi taktirde alt yapıyı sağlam atmadan sabır göstermeden direk haftada tek gün tek bölge tarzı çalışan adamlar pek fazla verim kaydedemiyor...
Bu sporda alt yapı oluşturmadan, hacim kazanma dönemi diye birşeyden bahsetmek mümkün olmaz.

ve evet 2 adet foto var elimizde, henüz aman aman bir değişim yok malum foto kalitemiz de üşük fakat yinede içimden 2 adet foto eklemek geldi :)
toplamda 4. hafta, %100 diyette 2.hafta henüz öyle mucizevi bir değişim beklemek manasız olur fakat üst süspansyonda hafif bir çözülme gözlemliyorum her ne kadar fotolara pek yansımasada :)

Eklentiler

• Fotoğraf0197.jpg
    Fotoğraf0197.jpg
    67,7 KB · Görüntüleme: 640
  • Fotoğraf0199.jpg
    Fotoğraf0199.jpg
    67,8 KB · Görüntüleme: 648
ve evet 2 adet foto var elimizde, henüz aman aman bir değişim yok malum foto kalitemiz de üşük fakat yinede içimden 2 adet foto eklemek geldi :)
toplamda 4. hafta, %100 diyette 2.hafta henüz öyle mucizevi bir değişim beklemek manasız olur fakat üst süspansyonda hafif bir çözülme gözlemliyorum her ne kadar fotolara pek yansımasada :)

ilk fotoda soldaki arkadas da bizim Dogan:)

benim sorum es mi geçildi acaba? bilgilenmek için soruyorum, umarım yanıt alabilirim. :)

hayır es geçilmedi ama sen okurken verdiğim cevabı es geçmişsin :) sayfayı tekrar okursan cevabı görürsün.

afedersin, benim sorumdan önce başka bir postta editlenerek yanıtlanmış sanırım. çünkü sorumdan önceki bir sayfada yer alıyor, görmemişim. :)

sporda henüz beşinci ayım, beş ay, tek günde tek bölge hacim çalışması için yeterli bir süre herhalde, ne dersin?. zira flexor'un verdiği programlarla bugüne geldim ben de, salonumda bilgili bir hoca bulunmadığı için. :)

afedersin, benim sorumdan önce başka bir postta editlenerek yanıtlanmış sanırım. çünkü sorumdan önceki bir sayfada yer alıyor, görmemişim. :)

sporda henüz beşinci ayım, beş ay, tek günde tek bölge hacim çalışması için yeterli bir süre herhalde, ne dersin?. zira flexor'un verdiği programlarla bugüne geldim ben de, salonumda bilgili bir hoca bulunmadığı için. :)

tabi eğer 3-4 ay Flexor'un dediği şekilde çalıştıysan, tek gün tek bölge denemeye başlayabilirsin.

speedtouch, sanirim sen de tartilmaktansa aynayla isini gorenlerdensin. Ayna en iyi tartidir diyenler var ama ben sahsen motive edici oldugu icin haftada bir ac karnina sabahlari tartiliyorum. Belki tarti sana daha detayli sonuclar verebilir diye nacizane bir oneride bulunmak istedim.

Definisyonda ilk ayin hayirli olsun ben de onumuzdeki hafta ilk ayi deviriyorum bakalim, diyetinde ve antrenmanlarinda basarilar..

speedtouch, sanirim sen de tartilmaktansa aynayla isini gorenlerdensin. Ayna en iyi tartidir diyenler var ama ben sahsen motive edici oldugu icin haftada bir ac karnina sabahlari tartiliyorum. Belki tarti sana daha detayli sonuclar verebilir diye nacizane bir oneride bulunmak istedim.

Definisyonda ilk ayin hayirli olsun ben de onumuzdeki hafta ilk ayi deviriyorum bakalim, diyetinde ve antrenmanlarinda basarilar..

aslında tartılıyorum ben, tartı şu anda 83.5 kg gösteriyor, yola başladığımda 89 kg idim, aslında %100 diyet ile 2.haftadayım şu anda, ilk 2 hafta diyete giriş süreciydi,senin de definasyonun hayırlı olsun.

Omuzlar çok çok iyi. Sırtın hem kalınlığı hem de genişliği var definisyon sonrası hazine gibi ortaya çıkacak belli. Kollan biraz sönük kalmış ama orantısal olarak. ya da fotolara mı aldanıyorum?
Bu arada omuz-gögüs hacmin biraz daha fazla trapez kaldırır şahsi fikrim.

Omuzlar çok çok iyi. Sırtın hem kalınlığı hem de genişliği var definisyon sonrası hazine gibi ortaya çıkacak belli. Kollan biraz sönük kalmış ama orantısal olarak. ya da fotolara mı aldanıyorum?
Bu arada omuz-gögüs hacmin biraz daha fazla trapez kaldırır şahsi fikrim.

değerli yorumlar için teşekkür ederim, kollar hakkında nokta atışı gibi bir yorum yapmışsınız kollar malesef vücuda göre aşırı geri durumdalar, şöyle söyliyim ciddi bir orantısızlık var malesef, kollarım hiçbir idmanıma tepki vermedi, 3-4 ay özellikle çok iyi beslendiğim dönemlerde bile verim alamadım, malesef genetik olarak böyle, bileklerim falan da aşırı incedir benim keza forearm hayatında hiç body yapmamış adamlardan bile daha ince :(
Açıkçası önümüzdeki sezon trapezlerin üstüne biraz daha gitmeyi ben de düşünüyorum, tekrar teşekkürler.

tekrarları kaç saniyede yapıyorsunuz kaldırırış indiriş havada tutuş olarak?

öyle saniye falan sayma durumum yok ama negatif tekrarlarda özellikle hissederek daha yavaş bir şekilde indiriyorum ağırlığı

selamlar tekrar speedtouch,

programın sanırım ki deadlift içermiyor ya da sayfaların fazlalığı sebebiyle benim gözümden kaçmış. deadlift hakkındaki görüşlerin nelerdir?

iyi antrenmanlar. :)

selamlar tekrar speedtouch,

programın sanırım ki deadlift içermiyor ya da sayfaların fazlalığı sebebiyle benim gözümden kaçmış. deadlift hakkındaki görüşlerin nelerdir?

iyi antrenmanlar. :)

deadlift son derece faydalı bir hareket , fakat ben şu anki kondisyonumunla deadlifti hareketini kaldırabileceğini düşünmüyorum bunun yanında salı günü sırt giriyorum eğer ki deadlift yaparsam, çarşamba günü squat yapamıyorum, programda yer bulamadım deadlifti koyacak, önmüzdeki sezon bakacağız artık.

neler yaptığımdan bahsedeyim biraz,
haftaya göğüs ile başladım gene geçen haftanın programını uyguladım,salı sırt girdim program yine aynı, çarşamba bacak 170 kg squat denemek istiyordum fakat mümkün olmadı,açıkçası yemedi...
bugün de omuz girdim, güzel bir idman oldu programı değiştirdim
dumbell press 7-7-7-7 set her sette 12.5 kg ile drop set(drop setler ayakta)
clean press 8-8-8-8,set araları 45 sn dinlenme, clean pressi ilk defa deniyorum dehşet terletti,çok sevdim...
lateral rise 12-12-12-12 her setten sonra sırayla sağ ve sol kol ayrı ayrı giriyorum, set araları 40 sn dinlenme...
reverse peck deck, front rise superset 4 set 10-12 tekrar

gayet memlun kaldım bu programdan...

şu sıralar özellikle yorgunluk benim için büyük problem oluyor, vücudumu mutlu edecek yiyecekleri yiyemiyorum haliyle ve karb miktarı da son derece düşük günlük 150 gramın üstüne çıkmıyorum, bazı günler 120 gramda kalıyorum, uykusuzlukta var tabi, gece 1 den önce yatamıyorum sabahları ise mecburen 7 de kalkıyorum...

Back
Yukarı