şöyle ki,bu spor geçmişine göre değişir.atıyorum ilk yılındaki bir sporcuyu düşünelim.60 kilo bu sporcu.8 ay bulk dönemi yaptı.clean bulkla aylık alacagı 1,5-2 kilo olsun.8 ayda bu yaklaşık 15 kilo yapsın.75 kiloya cıkan sporcu definisyondan sonra +%10 civarı yağ oranlarına 67-68 ile çıkabilmesi muhtemel.bu da alınan 6-7 kilo kas,belki ilk durumuna göre de 1-2 kilo yağ olarak düşünülebilir.fakat yıllar ilerledikçe örneğin 4-5 senelik bir sporcu için aynı yağ oranı için bulk+definisyon sonrası 1-2 kilo kas kazanabilmek bile başarı sayılabilir.tamamen spor geçmişi,o geçmişi nasıl yaşadığımız ve şüphesiz anatomi/genetik yatkınlığa bağlı.
kendimden bir örnek vereyim,street workout/parkour geçmişim vardı,ağırlık kaldırmaya başladıgımda 50-52 kilo civarlarındaydım,suan 72 kilo geliyorum.1 senemi doldurmama da daha birkaç ay var.yağ oranım da başladıgımda %10 civarlarındaysa suan 13-15 civarlarında anca.
ayrıca şunu söylemeliyim,bence doğal sporcuların kesinlikle keskin definisyon dönemleri olmamalı.yani %10 altına,özellikle %7-8 altına inmeyi denememeliyiz.aylar boyu bulkla gıdım gıdım yapacagımız kazanımın büyük kısmını kısmen hardcore bir definisyon dönemi sonunda kaybetme ihtimalimiz yüksek.[/quot
İşin açıkçası bulk döneminde kolum antreman hariç hiç damar göremiyorum kollarım geçen sene bulk döneminde 41 cmdi fakat hiç bir damar yoktu bu sene noxplode kullanmayı düşünüyorum artık parçalı bir kol istiyorum işin açıkcası yukarıdaki konuya gelecek olursak alınam kiloya göre zaten hacimlenme olabiliyo fakat benim anlamadıgım mesela 110 kiloya çıkıp da 90 kgya define girmeklle 95 kgye çıkıp 80 kiloya define girmek arasında bence bir fark olmalı yani 95 kg define birisi bence 43 cm bicepse ulaşılabilir bir rakam fakat anlaşamadıgımız tek nokta benim defineden bahsettiğim %10 yağ oranı mesela daha altını zaten düşünmüyorum bile bu yağ oranı %12 ye kadar çıkabilir öyleyse bu durumda %12 yağ oranlı 2 kişiden 80 kg olan mı daha hacimlidir yoksa 95 kg olan mı ?