Achilles1980
Üye
Bulk dönem yavaş yavaş kimimiz için başladı kimimiz için ise başlayacak. Bu konuda bildiğim 2-3 şeyi paylaşmak istiyorum. Bilindiği gibi bulk dönemde karbonhidratlar yüksek derecede alındığı için vücut daha fazla su tutar. Vücuttaki bu su tutma olayı yüzünden çoğu sporcu gerçekten çok fazla kaslandığını düşünüp işleri ağırdan almaya ya da definasyon dönemine geçmeye karar verir. Karbonhidratlar düşürüldüğünde vücuttan su atılır ve gerçek ortaya çıkar. Aslında düşünüldüğü gibi kaslanılmamış sadece vücut su tuttuğu için yalancı irilik oluşmuştur. Bunu önlemek için peki neler yapmalıyız ?
1) Sodyum alımınızı azaltın
2) Su alımınızı yükseltin
3) Doğal düriyetikler kullanın abartmadan ( mısır püskülü )
4) Diyet lifler ne kadar yararlı biliriz fakat yüksek miktar diyet lif tüketmeyin.
5) Tatlandırıcılardan uzak durun.
6) Potasyumu yüksek besinler tüketin ( Muz, ıspanak, domates,yoğurt balık )
7) Kalsiyum alımınızı arttırın.
8) Soda kullanmayın.
Bunların sadece belki biri size şişleğe neden olabilir. Bu yüzden size neyin iyi geldiğini siz yine kendiniz bulacaksınız. Bunlara rağmen hala karbonhidratlar nedeniyel şişlik devam ediyorsa
a) Laktoza karşı hassasiyetiniz olabilir. Bu yüzden laktozsuz ürünleri tercih ediniz.
b) Buğdaylı ürünlere karşı hassasiyetiniz olabilir. Diyetinizden buğday içeren ürünleri belli bir müddet çıkarark anlayabilirsiniz.
c) Glutene karşı hassasiyetiniz olabilir bu yüzden glutensiz ürünleri tercih etmeniz mantıklı olacaktır.
Dünyada birçok sporcu buğdaylı ürünlere karşı hassasiyeti olduğunu farketmiş ve diyetlerini ona göre hazırlamıştır. Kişisel fikrim ilk olarak buğdaylı ( wheat ) ürünler gözden geçirilmelidir. Buğday içermeyen karbonhidratlar nelerdir diye yazacak olursak muz, patates ve pirinç bunlardan bazılarıdır diyebiliriz. Glutensiz bir diyet buğdaylı bir beslenmeye göre daha zor olsada hemen hemen aynı yiyecekler tüketilir.
Bunların hepsi dikkate alındığında sporcu hala şişlikten şikayet ediyorsa gaz sancısı çekiyor ve ya vücudu su tutuyorsa kesinlikle doktora gidip sindirim sistemini kontrol etmelidir.
Aşşağıdaki linkte neleri tüketip neleri tüketmeyeceğimiz anlatılmış. Faydalı olabilir.
http://www.wheat-free.org/a.html
Herkese şişsiz bulklar dilerim
1) Sodyum alımınızı azaltın
2) Su alımınızı yükseltin
3) Doğal düriyetikler kullanın abartmadan ( mısır püskülü )
4) Diyet lifler ne kadar yararlı biliriz fakat yüksek miktar diyet lif tüketmeyin.
5) Tatlandırıcılardan uzak durun.
6) Potasyumu yüksek besinler tüketin ( Muz, ıspanak, domates,yoğurt balık )
7) Kalsiyum alımınızı arttırın.
8) Soda kullanmayın.
Bunların sadece belki biri size şişleğe neden olabilir. Bu yüzden size neyin iyi geldiğini siz yine kendiniz bulacaksınız. Bunlara rağmen hala karbonhidratlar nedeniyel şişlik devam ediyorsa
a) Laktoza karşı hassasiyetiniz olabilir. Bu yüzden laktozsuz ürünleri tercih ediniz.
b) Buğdaylı ürünlere karşı hassasiyetiniz olabilir. Diyetinizden buğday içeren ürünleri belli bir müddet çıkarark anlayabilirsiniz.
c) Glutene karşı hassasiyetiniz olabilir bu yüzden glutensiz ürünleri tercih etmeniz mantıklı olacaktır.
Dünyada birçok sporcu buğdaylı ürünlere karşı hassasiyeti olduğunu farketmiş ve diyetlerini ona göre hazırlamıştır. Kişisel fikrim ilk olarak buğdaylı ( wheat ) ürünler gözden geçirilmelidir. Buğday içermeyen karbonhidratlar nelerdir diye yazacak olursak muz, patates ve pirinç bunlardan bazılarıdır diyebiliriz. Glutensiz bir diyet buğdaylı bir beslenmeye göre daha zor olsada hemen hemen aynı yiyecekler tüketilir.
Bunların hepsi dikkate alındığında sporcu hala şişlikten şikayet ediyorsa gaz sancısı çekiyor ve ya vücudu su tutuyorsa kesinlikle doktora gidip sindirim sistemini kontrol etmelidir.
Aşşağıdaki linkte neleri tüketip neleri tüketmeyeceğimiz anlatılmış. Faydalı olabilir.
http://www.wheat-free.org/a.html
Herkese şişsiz bulklar dilerim