Bulk amaçlı beslenme programım nasıl?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

svmszcck

Üye
Bir süredir bu programı uyguluyorum. Karın bölgesinde yağlanma olmaya başladı. Aslında kalori aşımım da o kadar çok değil. Sizce azaltmalı mıyım kaloriyi?

Sabah:
-6 dilim(küçük dilimler) tam buğday ekmek
-yarım dilim beyaz peynir
-6 zeytin
-2 yumurta(Birinin beyazı biri bütün)
- 1 bardak süt

Ara Öğün:
-15 adet badem ya da fındık
-6 dilim(küçük dilimler) tam buğday ekmeği

Öğle:
-1 porsiyon(100 Gr) bulgur pilavı
-1 porsiyon(180 gr.) kuru fasülye
-Yoğurt(150 gr)
-1 porsiyon salata
-4 dilim(küçük dilimler) tam buğday ekmeği

----Antrenman----
(Antrenmandan hemen sonra 1 ölçek whey)

Ara öğün(Antrenmandan yarım saat sonra):
-1 muz
- 1 yeşil elma

Akşam:
- Yarım porsiyon(50 gr.) Tavuk Göğsü
-1 porsiyon(180 gr.) kuru fasülye
-3 dilim(küçük dilimler) tam buğday ekmeği
-1 porsiyon salata

Total:
Karbo: 340 gr
Protein: 130 gr
Yağ: 90 gr
Kalori: 2800 cal
Kilomu korumam için gereken kalori: 2600 cal

Önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler.

hesapları tekrar hesaplamanı öneririm yanlışlık var gibi.

@Exacting51 Kalori bilgilerini direk diyetkolik sitesinden aldım. Sanırım "fiber" dediğimiz lifleri de hesaba katınca 2800 oluyor. Fakat sadece karbo,yağ ve proteine göre hesaplarsak 2690 yapıyor.

@sezer1994 Neden yetersiz hocam? 130 gr protein yeterli değil mi? Neredeyse kilomun iki katı. Kilom 70. Boy: 1.82 Ayrıca ektamorf değilim. Mezomorf-endomorf arasıyım.[DOUBLEPOST=1415552813][/DOUBLEPOST]Bu arada arada öğle yemeğinde köfte falan da yiyorum yani kırmızı et yemiyor değilim hiç

"Kilonun 1.5 2 katı protein alman gerekir " diye bir yazı okumuşundur. Burdaki protein hayvansal protein. Sen nerdeyse tamamını bitkisel alıyorsun . Bitkisel de alınmalı ama eksik amino baglarını da tamamlamıyorsun ki. Nerde kuru üzüm ? Kalorin kesinlikle fazla beslenmeni gözden geçirmelisin

2 yumurta,süt,yoğurt,yarım porsiyon tavuk,arada kırmızı et ve whey.
Gene de değerlendirdiğiniz için teşekkürler.

Tabiki de yardım istiyorum. Yardım istemesem yazmam zaten foruma. Sadece demek istediğim şey şu toplamda 130 gr protein var, 50 grama yakını hayvansal protein. Ayrıca bir öğünde 40 gr.dan fazla protein alırsam yağa dönüştürüleceğini de düşünürsek nasıl olur da bu 130 gr protein bana yetmez? Bunun cevabını istiyorum. Teşekkürler

Tabiki de yardım istiyorum. Yardım istemesem yazmam zaten foruma. Sadece demek istediğim şey şu toplamda 130 gr protein var, 50 grama yakını hayvansal protein. Ayrıca bir öğünde 40 gr.dan fazla protein alırsam yağa dönüştürüleceğini de düşünürsek nasıl olur da bu 130 gr protein bana yetmez? Bunun cevabını istiyorum. Teşekkürler

Kurufasulyenin, ekmegin vb icindeki proteinleri dikkate alma demek istiyoruz. Macrolar hesaplanirken o besindeki ana kalem ele alinip digerleri sifirlanir. Oteyandan ara ogunlerden birinde ekmek ve badem yiyorsun. Yag ve karbonhidrat ayni ogunde alinmamali. Bu yag yapar. Bademin yanina whey ekle. Kurufasulyeyi de ayda yilda bir yersin, yerine kirmizi et tavuk balik hindi ekle. Bulking diet diye aratirsan bircok sonuc bulursun ki uygulamasi, okunmasi kadar kolay degildir.

50 gr tavuk nedir hocam?eğer evde yaşıyorsanız yani yemek yapma imkanınız varsa cok komik duruyor.ekleyin antrenman sonrası ve aksama yada ögle ve aksama(ki kuru fasulyeyi fix olarak söylediginize göre hazır yiyeceksiniz öglen,pek mümkün durmuyor)200-300er gram tavugu,eksiği gidermiş olursunuz.ayrıca bu kadar ekmek yiyene kadar mümkünse yiyebiliyorsanız yulaf ekleyin daha hoş olur.sabahki yumurta miktarı da artırılabilir.

Değerli üyemiz;
Konu başlığınız kilitlenmiştir.

Kilitlenme sebebi ;

* Günlükler bölümüne açtığınız başlık günlük niteliğinde değil soru niteliğindedir.10.07.2011 tarihinde yapılan duyuru gereği günlükler bölümüne açılan soru başlıkları artık doğru bölüme taşınmamakta ve içeriğine bakılmaksızın kilitlenmektedir. (ayrıca bkz : Forum Kuralları Madde-26)

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı