Bugün spora başladım

haklısın. biraz araştırdım daha sporumun 2.ayı ve direk amino falan vazgeçtim. o kadar parayı onlara verceğime beslenme ihtiyacım için harcamaya karar verdim :)
Kullandığın protein tozunda da amino içeriği var zaten, gerekli değil..

proteini sadece spor öncesi ve sonrası kullanıyorum. 1er ölçer. bittiği zaman sizce devam edeyim mi?
ve yemeklerde en çok enerji veren besinler nedir paylaşabilir misiniz
Günlük alman gereken proteini doğal yollardan karşılayabiliyorsan şart değil toz kullanman, 100 gram tavuk göğsünde de 5-6 gram bcaa var en basitinden.. minumum 6 aydan sonra kreatin düşünülebilir yanında da bir multivitamin iyi olur..
Yemeklerde ençok enerji veren besinler derken antrenmandan 1.5-2 saat kadar önce bulgur, esmer pirinç ve yulaf ezmesi ideal..

Şuan için idmandan önce almak yerine idman sonrası ve sabah uyandığında almalısın
teşekkür ederim. peki her gün almalı mıyım sizce?
Günlük alman gereken proteini doğal yollardan karşılayabiliyorsan şart değil toz kullanman, 100 gram tavuk göğsünde de 5-6 gram bcaa var en basitinden.. minumum 6 aydan sonra kreatin düşünülebilir yanında da bir multivitamin iyi olur..
Yemeklerde ençok enerji veren besinler derken antrenmandan 1.5-2 saat kadar önce bulgur, esmer pirinç ve yulaf ezmesi ideal..
spor öncesi bulgur yiyorum genelde. fakat genelde yağlı oluyor buna dikkat etmeli miyim? yoksa anneme yağsız tuzsuz mu yaptırayım?
son olarak yumurta yemeye dikkat ediyorum, bazen günde 10 tane yiyorum. her sabah düzenli olarak 10 tane yemeyi düşünüyorum. etrafımdaki insanlar o kadar yeme alerji yapar vs gibi şeyler söylüyorlar. bunlara kulak asmalımıyım? her gün 10 yumurta yememi tavsiye eder misiniz?

Çok yağlı olmasın yeterli
çok yağlı değil normal yemeklerde bulunan yağ diyelim.
yumurta konusunda ne düşünüyorsunuz

Evet düzenli olarak kullanmalısın. Herkesin düstüğü hata olan off günleri beslenmeni sakın sallama gerekli besinleri almaya çalış

her sabah 1 ölçek protein. spor olduğu zamanlar, spor sonrası (öncesi yok)

spor olmadığı zamanlar ise sabah ve akşam ?? bu şekilde mi kullanayım nasıl kullanayım?

Spor günlerinde sabah, akşam ve spor sonrası olmak üzere 3 ölçek.
Off günlerinde ise sabah ve akşam kullanmaya karar verdim.
Yumurta konusunda ne düşünüyorsunuz günde 10 yumurta zararlı olur mu?

Spor günlerinde sabah, akşam ve spor sonrası olmak üzere 3 ölçek.
Off günlerinde ise sabah ve akşam kullanmaya karar verdim.
Yumurta konusunda ne düşünüyorsunuz günde 10 yumurta zararlı olur mu?
10 yumurta nın hepsi tam ise yağ konusu sorun yaratır, 1-2 tam 8 beyazda mahsur yok.. Tozdan aldığın protein günde 2 ölçeği geçmezse daha iyi olur..

teşekkür ederim arkadaşlar :) tabi ki sarısı olmayacak. her 5 yumurtadan 1 tanesini tam yiyorum[DOUBLEPOST=1393531103][/DOUBLEPOST]bu arada protein tozunu şimdi mikserle karıştırdım mükemmel oldu. daha önce shakerin içine koyar spor sonrası yeterli miktarda su koyardım ve çalkalardım :D topak topak olurdu.. mikser ile mükemmel oldu.

Son düzenleme:
10 yumurta nın hepsi tam ise yağ konusu sorun yaratır, 1-2 tam 8 beyazda mahsur yok.. Tozdan aldığın protein günde 2 ölçeği geçmezse daha iyi olur..

Merhaba Dr.Steelhammer,

Peki bu 2 ölçek sabah kahvaltısını çok sağlam biri yapan biri için hangi zamanlarda alınmalı?

Birinin muhakkak antreman sonrası olacağını düşünürsek digeri sabah kalkar kalkmaz mı olmalı sağlam kahvaltıdan önce, yoksa 2,5 saat önce protein 2 saat bize ise karbonhidrat içerikli yediğimiz yemeklerden sonra gireceğimiz antremandan 45 dk önce mi?

Teşekkürler..

sabah kalkaınca gece kazein almadığını varsayarsak kaslarına şifa gibi gelir :D gün içinde alman gereken protein miktarırnıda öğünlere böl :D karbo yu komplex almaya bak gün içersinde basit karbo sadece anlık enerji verir yoğun antrenman temposu için komplex karbo ağırlıklı beslen

Son düzenleme:
Back
Yukarı