Arkadaşlar lütfen konu dısına çıkmayalım tartısma yaratmayalım..
Khepnes Günde 10 yumurta beyazı 500 gram tavuk vs tüketiyorum..
Dediğin gibi Whey sanirim gereksiz kalacak. Kilo aldırıcı kullanmıstım önceden gerçekten pişman olmustum şekerden başka birşey değil dediğin gibi. Sanirim dediğini yapip Creatin alıcam.
Hiç kullanmadım nasıl kullanıcağım hakkında biraz bilgilendirirmisin beni
Ve hangi markaya yaklasmam açısından
Amacım tartışma yaratmak değil sadece bilip bilmeden yanlış bilgilendirmeler yapılmasın.
Yediğin yumurtalar büyük ihtimal hormonlu sağlıksız yumurtalar marketten alınanlardan demi ?
500 gr tavuk tahminimce göğüs tüketiyorsun ? Ve biraz araştırma yaparsan gerçek tavuk etinin 6 saat kadar bir süreyle piştiğini ve şuan senin yemekte olduğun tavuğun sağlıksız ve sağlığa zararlı olduğunu anlarsın.
Ben burada olayı sanırım tam anlatamadım protein tozunu protein ihtiyacını karşılasın diye söylemiyorum.
Sizin açınızdan bakarsak milyonlarca insan küre giriyor adam zaten kg başına kat kat fazlasıyla proteinini alıyor.1-2 kg kırmızı et tüketip creatine ihtiyaçlarını bile karşılıyorlar. Bu adamlar yinede creatine ve whey protein tozu kullanıyor ! Antrenman sonrası hızlı sindirilebilen bir proteine ihtiyaç vardır bu creatine'den bile önce gelir. Yoksa öbür türlü kas yıkımına geçer.
Kalitesiz markalar kullandıysan şeker içeriği fazla olması gayet normal. Ve sanırım sen gainerı süt ile tükettip büyük bir hata yaptın ? Protein tozu bile su ile tüketiliyor gainer'da ki besin değerleri az yağlı süt le olan besin değeridir su ile tüketirsen o fazla dediğiniz protein oranı zaten düşüyor

Creatine kullanacaksan saygı duyarım ancak benim dedikleri mi de bir araştırmanı tavsiye ederim. Sana creatine önerenlerde dahil !
Creatine ürüne göre değişir. Ancak genel açıdan bakarsak ilk hafta yükleme yapılır. 1 servis antrenmandan hemen sonra alınır.
Bu genelleme olarak söylüyorum her markanın creatine ürünü aynı kullanım özelliğine sahip olacağını söylemedim. Kullanım talimatını kafan takmaman gerekir zaten her üründe nasıl tüketileceği ne zaman olduğu yazar

Bu arada cell-tech iyi bir creatine ancak şeker oranı fazla bunu da göz önünde bulundur iyi bir ürün ancak şeker oranından dolayı insanı biraz tereddütte bırakıyor.
Genel olarak tüm creatinelerin içerikleri aynı denilebilir. Creatine verebileceğin bütçe nedir ? Ona göre öneri yapayım Hardline'nın ürünü var 40 tl Mhp'nin ürünü var 52 tl civarı fiyatları var. Bsn vb. markalar kullanırım dersen 80-90-100 tl civarları çıkıyor fiyatları.
Ancak bana kalırsa bütçe'de sınırlı ve içerik olarak aynı denilebilir çok para harcama bence creatine ama tabi senin kararın buda.
Not:Supplement satıcısı sanmayınız. Sadece önerilerde bulunuyorum.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:07 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:50 ----------
Skinny arkadaslar, zor kutle alan ektolar icin GOMAD adinda yurtdisinda epey yaygin bir beslenme bicimi var. Ben tamamen olmasa da kismen onu uyguluyorum, dogrusunu istersen biraz yaglandim ancak ekto degilim, yaglanmaya yatkin bir vucudum var, en azindan bir ayligina deneyebilirsin onu da.
Kabaca gunde 4 litre sut icmeye dayanan bir yaklasim. Sut hala dunyanin en iyi "kas yapici" besinlerinden biri cunku dunya uzerindeki en yuksek bioavailability ve aminoasit profiline sahip proteinleri ihtiva ediyor: %20 whey ve %80 casein.
Ben gunde 1-2 litre arasi sut tuketiyorum. Tam yagli olmasina ozen gosterilmeli, light tuketmenin bir anlami yok cunku vitamin ve minerallerden yoksun bicimde raflanan light sutlerin bizim icin pek bir degeri yok. En iyi secenek gunluk taze sutler.
Baska bir yere daha yazmistim. Rippetoe diyor ki, kutle aliminda karsilasilan temel problemlerden biri ve en onemlisi kalori alimidir ve gunluk sut bu kriteri kesinlikle kazaniyor. Ben de deneyimlerinden hareketle bunu destekliyorum. En azindan denersin.
Creatine icin ise, mutlaka baska degiskenler de vardir ancak mono creatine'ler bana pek yaramadi her nasilsa. Optimum ve Gaspari kullanmistim. Simdi MP creatine kullaniyorum ve en etkili ve keskin etkiyi su sira yasiyorum. Ama dedigim gibi baska degiskenler de vardir mutlaka, sadece buna baglamiyorum. Yine de kagit uzerinde, teoride mono daha etkili.
Benim MP Creatine bitmek uzere ve formu en ince olan monolardan biri olarak Ultimate'in 1 kilolugunu alip denemek istiyorum, suppreviews'te epey ovulmustu. Optimum da alinabilir ama benim tercihim ultimate olacak. Bence ultimate alabilirsin.
Kilon dusuk, dolayisiyla 5 gr yani bir tepeleme cay kasigi yeterli olur. Yuıklemeye gerek yok, ant oncesi ya da sonrasi fark etmeksizin goturebilirsin.
Yanina eczaneden ester c vit ekle bir de, 8 lira o da. Ant sonrasi 2 tab atarsin. Off gunlerde gerek yok. Baska supp'a, eger beslenmen soyledigin gibiyse ihtiyacin yok
Süt kısmını okudumya bu bana yetti. Gülmekten yarıldım yeminle

Karnım acıdı artık gülmekten öğlen saati bana karın kası antrenmanı yaptırdın resmen tebrik ediyorum

Günde 1-2 litre süt sen ne yaptın

Bide light sütte değil normal yağlı süt
100 ml besin değeri 3.1 gr yağ ise
1 litre süt 31 gr yağ içermektedir
ve 2 litre tüketilirse 62 gr yağ

Hangi kaynaklardan böyle bilgiler alıyorsunuz siz

Kalori almak mantıklı ancak o kaloriyi yağ olarak değil karbonhidrat olarak ve çokta aşırı almaman lazım

Son olarak light süt evet normal süte göre biraz daha zararlı ancak normal ambalajlanan pakette ki sütlerinde pek bir fark yok arasında. Madem light süte bahane buluyorsun normal ambalajlı sütte içmeyip köylülerimizden alman gerekir ! Sağlıklı diye tutturacaksan.
Bu arada 8 liraya nasıl adam gibi bir c vitamini var merak ettim

Her ürün senin üzerinde işe yarayacak diye bir kaide yoktur ! Nasıl bir ürün çıktığında insanlar için test ederek deneniyorsa bazı kişilerde işe yaramadığıda görülüyor.
Ama günde 62 gr sadece sütten alınan yağ fikrini attınya ortaya bir şey demiyorum ve fazladan alınan kalsiyumların insanlarda ne gibi bir zararlara yol açtığını bilmiyorsun herhalde ?
Fazla alınan kalsiyumlar böbrek taşı, damarlarda ve kaslarda kireçlenmeler oluşturur.