Şu durumu anlayamadım tam. Yanlış anlamadıysam şuan 1500 tl bütçen var demi ?
Kışa kadar da para biriktirebilirsin diye düşünüyorum ve spor yaptığın zamanlarda haksızmıyım ?
Son olarak eğer maddi durum çok iyi değilse senede 1-2 kere adam gibi supplement kombinasyonu yapabilirsin.
Diğer mantıkla düşünürsek sürekli her ay yani supplement kombinasyonu yapamayacaksan kombine yapman mantıksız.
Bu tip 2 düşünce ortaya çıkıyor.
Supplement alıcaksan gerekli olan bence bunlar
1)Whey protein tozu mutlaka al derim.
2)Kilo aldırıcı(gainer,mass) Bu hedefine biraz daha çabuk ulaşmanı sağlar ancak ben çokta para harcamak istemiyorum dersen alman şart değil normal bir beslenme ile de alabilirsin karbonhidrat ağırlıklı olarak tabi.
Bana kalırsa 1500 tl yi iyi değerlendir.
Ben olsam eğer bütçem max bu kadar ise.
Whey protein tozu alırım ve 2 kutu da iyisinden kilo aldırıcı alırdım. Bu ilk etapta kilo aldırıcılar pahalı evet ancak hedefine ulaşırsın ve o 2 kutu bittikten sonra yine whey alırsın ve beslenmene de kaldığın yerden devam edersin. Şahsi görüşüm budur tabi supplement kullanırken beslenmeni de en üst düzeyde tutabilirsin tabi bütçen kısıtlıysa abartmaman lazım her gün biftek vb. kırmızı et yersen paran çabuk biter

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:03 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:56 ----------
2 ay amino beef kullanmıştım. Beef in içeriği kırmızı etteki bulunan amino asitleri içeriyormuş diye almıştım. Ama bana ne gibi faydası oldu anlamadım. O yüzden 2 ay sonra kullanmayı bıraktım. Protein tozu hiç kullanmadım. Zaten 2 gram protein alıyorum vücuduma o yüzden gerek duymuyorum. Başka da supplement kullanmadım. O yüzden onlar hakkında net şeyler diyemem. Ama dediğim gibi doğal besinlerin yerini hiç bir şey tutamaz.
İlla da supplement alacaksan kreatin al bide performans arttırıcılar var kullanan arkadaşlarım çok memnunlar çok iyi pump etkisi yaptığını söylüyorlar bu nox falan varya onlardan bahsediyorum. Antrenmanlarda ciddi artışlar gösteriyormuş. Pahalı ürünler. Kış aylarında bu ürünlerden kullanmaya başlamayı düşünüyorum.
Bu 2 ürünü önerebilirim. Malum protein tozu alsan 1-2 seferlik gereksiz olur ancak performans arttırıcı ürünler alman seni hem çok iyi motive eder hem daha iyi geliştirir diye düşünüyorum.
Polemiğe girmek istemiyorum ancak yazdığını çok saçma buluyorum.
Whey protein tozu varken no ürünü alması oldukça mantıksız.
Evet performans artışı yakalayacaktır bu doğru ancak ürünü bıraktıktan sonra üst düzey performans artışı yine düşecektir. No ürünlerini sadece performans düşüklüğü yaşadığı dönemlerde veya sürekliği kullanabilirim diyorsa o zaman almasını öneririm. Yoksa performansı iyi ve bütçe kısıtlıysa niye no ürünü almaya gerek duysun ?
Creatine ve No ürünü öneriyorsunuz ancak Whey protein tozu daha önemlidir.
Creatine diyecek lafım yok ancak supplementlerin başı Whey protein tozudur hızlı sindirilebilen proteindir ve Antrenman sonrası protein ihtiyacını hızlı karşılayabilir. Bu en önemli etkendir. Maddi durumu iyiyse creatine almasında sakınca yoktur. Ancak zaten kilo almak istiyor no ürünü fuzuli bir masraf olur.
Burada en mantıklı kombine bu olur zaten bütçe kısıtlı sonuçta
1.Kombine
Whey protein+beslenme
2.Kombine (hedefe hızlı ulaşmak için)
Whey protein tozu + kilo aldırıcı + beslenme
3.Kombine
Supplement kombinasyonları ancak para çabuk biter.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:09 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:03 ----------
Bence çok fazla supplementlere paranı yatırma. Uygun fiyata kreatin mevcut onlardan alırsın. Ve çok düzgün kaliteli şekilde beslenirsen çok iyi gelişirsin. Yani 2 ay bir çok supplementlere para yatırmaktansa bunu daha uzun süreye yayarak çok iyi gelişebilirsin. Yiyeceğe paranı yatır. Hem yediklerinde de damak tadı alırsın
Hormonlu tavuk etlerinin ve yumurtalarının ne zaman güzel bir tadı oldu

Yoksa bu durumun ben mi yanlış anlıyorum. Beslenmeye özen gösterecekse tavuk etini geçecek kırmızı ete yönelmesi lazım. Tavuk etini köy tavuğu alırım iyice temizlerim ayıklarım 6 saatte pişirmek için beklerim diyorsa olabilir ancak hormonlu tavuk etini alması sağlığına zarar verir daha çok. Ondan sonra supplementler zararlı diye insanlar boş konuşuyor. 2 aylık supplementlere para yatırmaktansa demişsiniz kesinlikle katılmıyorum. Ben 3 ay boyunca supplement kombinasyonu yaptım kaliteli markalarda ve oldukça iyi geliştim 1 sene sadece creatine,whey ve amino asit kullanarak geçirdiğim ve zamanda oldu ancak 3 ay ki performans artışım ve gelişimi mi yakalayamadım. Ve protein tozu daha önemliyken niye creatine önerisi yapıyorsunuz ?