Bu garip set düzenini bilen bir tecrübe aranıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan caga
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

caga

Üye
Evet program bu ama ben ve dnıştığım birkaç kişi daha anlayamadık yardımcı olacak tecrübeleri bekliyoruz. Teşekkürler şimdiden.

-Flat DB Presses (2/0/X) 2 x 3-4
-Incline Presses (6/1/X) 2 x 3-4
-Dips (1/0/X) 2 x 25-30

parantez içindeki sayılar hareketin tamamlanacağı süreler ancak hangisi hareketin negatif kısmı hangisi pozitif kısmı hangisi tepe noktası bilemedim.

Gavur yapmış yahu :) Şeytan işi :) bir çözen ya da bilen çıksa keşke

Parantezde genelde kadans yazılır. Sırasıyla normalde pozitif / tepe nokta / negatif şeklinde olur. Rakam varsa o kadar saniyede yaparsın, sıfır için beklersin, X için anlık hareket. Mesela 2/X/6. 2 saniye kaldırış, hiç bekleme yok tepede, 6 saniye indiriş. 2/0/6 olsa 2 saniye kaldırış, tepede bir an bekleme, 6 saniye negatif indirme.

Genelde böyle. Ama yazan kişi kendi tarzıyla yazdıysa belki farklı olabilir bilemem.

Böyle bakınca hareketin nizami olarak yapılmasını sağlıyo gibi. Ama daha cok özel bir progtam gibi. Cunku ınc. Ptess da 6sn. Kaldırıs, yanlışmıyım ?

Böyle bakınca hareketin nizami olarak yapılmasını sağlıyo gibi. Ama daha cok özel bir progtam gibi. Cunku ınc. Ptess da 6sn. Kaldırıs, yanlışmıyım ?
Tüm hareketlerin hem +sını hem -sini yavaşça yapmak her zaman daha etkilidir. Çünkü kas tekrarı saymaz. Ağırlığı kasa ne kadar yedirirsen o kadar sonuç alırsın.

Tüm hareketlerin hem +sını hem -sini yavaşça yapmak her zaman daha etkilidir. Çünkü kas tekrarı saymaz. Ağırlığı kasa ne kadar yedirirsen o kadar sonuç alırsın.
Evet ama bu sekilde calıamak yeniler için önerilmiyor benim bildiğim. Ama yavasca 6 tekrar tempılu 12tekrar ile aynı gerilimi verir. Yenilere zararı nedr acaba. Muhtemelen tecrubesizce fazla yuklenip sakatlanmamak için tavsiye edilmiyordur.

Evet ama bu sekilde calıamak yeniler için önerilmiyor benim bildiğim. Ama yavasca 6 tekrar tempılu 12tekrar ile aynı gerilimi verir. Yenilere zararı nedr acaba. Muhtemelen tecrubesizce fazla yuklenip sakatlanmamak için tavsiye edilmiyordur.
Hayır. Definasyon yapmıyorsan kas yapmaya çalışıyorsan her aşamadaki insanlar için tüm hareketleri yavaş yapmak bana göre daha etkili. Ben çok normal bir hızda kaldırıp mutlaka yavaş indirerek çalışıyorum. Bu şekilde anca yoruluyorum.

Back
Yukarı