Bu şekilde çalışmamın bir sakincasi olurmu ?

Merhaba arkadaslar
10 kg dambılla çalışıyorum
Kol kası çalışıyorum
günde 200 sag kol 200 sol kol dambılla çalışıyorum.
40 şınav 10 10 şeklinde 40 mekik karın kası icin
bu şekilde çalışmamin sizce bi zararı olurmu .
vücuda bi zarari olurmu 4 ay uygulucam bunu.yardim bekliyorum tecrubeli kisilerden

sırf kol ve göğüs gibi t shirt altından belli olan kaslar için çok çalışmak yapılan en büyük hatadır. Sen vücudunun en büyük ve en önemli kaslarını çalıştırmadan portakal büyüklüğünde kasa çok yükleniyorsun kusura bakma kardeşim ama 400 değil 4000 yapsan o kol yine büyümez. o şekilde ben senin yerinde olsam o 10 kg dumbell eri değerlen diririm tüm vucudumu çalıştırırım.

arkadaşı hemen yargılamayın,bize düşmez.söyleyebileceğimiz tek şey hemen forumu okumaya başla.özellikle yeni başlayanlar bölümündeki sabit mesajlardan başla.

Arada kası şaşırtmak için 100 tekrar yapılır ama o da her antrenman değil. Öncelikle vücudunda ki tüm kasları çalıştırmanı öneririm. Belli bir simetri ve görüntü için önemli bir unsurdur. Kol ve göğüsler gelişip diğer kas grupları gelişmezse ortaya kötü bir görüntü çıkar. Amacın eğer kütle ise 10-10-8-8 gibi klasik tekrar sayılarına yönelenilirsin. Bunun dışında tek hareket yerine kas grubunu çalıştıran farklı hareketler eklemelisin. Böylelikle çalışman daha verimli olacaktır.

h

hepınızın yorumların okudum ılgılenmıssınız cok tesekkur ederım bende gunde 100 tane yaparım.
ama ben gunde 10 kg dambılla 200 kere sag kolumu calıstırsam
nası bı zararı olur ben bunu 1 dakka arayla 12 ser kez yapıyorum sabah 100 aksam 100 yanı 20 set sabah 10 aksam 10 .set hıc yorulmuyorum
bııde hızlı kas gelısımı ıcın haftada 3 kez yterlımı agırlık calısmak yoksa hergunmu yapılması lazım .

Back
Yukarı