Araştırdımda her kafadan bi ses çıkıyo alır almaz paketten direk çıkartıpmı yemeliyim 5 dk haşlayıp öylemi yemeliyim her gün 1-2 tane yesem zararımı olur bilen birileri yazabilirmi ?
15 dakika hasliyorym ben buharli pisiricide,cig yeme ne tam pismis nede tam cig olsun,1 2 tane dedigin sap dimi,tam 1 2 brokoli yiyemez insan,sap ise az tam brokolinin yarisina yakin tuketebilirsin
herhangi bir zararı yok. çiğ de yiyebilirsin pişirerek de. ben çiğ yemeyi tercih ediyorum hem besin değerleri korunduğu için hem de zaman kaybettirmediği için.
Kaynar suda fokur fokur haşlamak iyi değil. Buharda pişirmek (3-5 dakikada yumuşuyor ve besin değerini kaybetmiyor) daha iyi. Ben buharda pişirilmişini yogurtla yiyorum veya salataya ekliyorum. Ama en çok yaptığım ve benim en kolayıma gelen çiğ brokoloyi katı meyve presinde suyunu sıkarak içmek. Bir bütün brokoloyi bu sayede tüketebiliyorum bir seferde. 1 havuc, 1-2 kereviz sapı, bir parça zencefil, ıspanak yaprakları vs hepsini alete doldurup suyunu sıkıp içiyorum. En hizli ve pratik yolu bu.