brachioradialis nasıl çalıştırılır?

herkese meraba! önkoldaki brachioradialis kasını çalıştırmak için ne yapabilirim? bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

hammer curl, ez bar reverse curl, preacher reverse curl bu kas içindir..
http://www.exrx.net/Lists/ExList/ForeArmWt.html#anchor167908

forearm_bar_ef-ps008006.jpg

hammer curl, reverse curl, preacher reverse curl bu hareketler brachioradialisle birlikte biceps brachi ve brachialis kaslarını da çalıştırıyor. rutin biceps çalışmalarının yanı sıra bu hareketlerin yapılması overtraininge neden olmaz mı? brachioradialisi tek başına çalıştırabilecek, izole edecek bir hareket varmı?

flexor yada extensor'u izole edersiniz ama bunu izole etmeniz kanımca çok zor..
şunu belirteyim kanat çalışmalarında overhand tutuş şekli de aynı kasa etki eder..yani avuç içi karşıya bakan tutuş..buna rağmen overtrain olmaz diye düşünüyorum..

ben biceps antremanlarına 3.hareket olarak ağır hammer curls eklerim..bir zamanlar wrist curl'ün peşinden de reverse curl yapardım..hatta ikisini süperlerdim..

novizenj. Vücutta hiçbi kas tek başına çalışmaz mutlaka bi grupla çalışır. brachioradialis i diez çok güzel açıklamış,resimlerini de koymuş ve hareketleri de çok güzel vermiş.

Biraz bilimsel olucak ama şöyle açıklayım 1.resimdeki gibi el supinasyon durumundayken yani avuç içi yukarı(havaya) bakarken. En çok Biceps brachi çalışır. Hareketler curl ismini alır. Kolun da en büyük kası biceps brachi olduğu için genelde hareketler de hep bu pozisyonda yapılır. doğruluğu tartışılır ama...

2.resimdeki gibi el pronasyondayken yani avuç içi aşağı(yere) bakarken. Bu sefer brachioradialis ve brachialis yükün büyük bi bölümünü üstlenmeye başlarlar. bu sefer hareketler reverse curl ismini alır.

bende Her antrenmanımın sonunda mutlaka bir reverse curl hareketi yaparım...

Barfikste eller ileri bakarken asılı kalmaya çalışın. Daha fazla asılı durmak için sıktığınızda önkollar feci şekilde yoruyo.

Back
Yukarı