Boy uzamasını durdurmak için yapılabilecek egzersizler

Evet arkadaşlar başlıktan da görmüş olduğunuz üzere boy uzamasını durduracak egzersizleri arıyorum boyum 190 cm oldu ve 17.5 yaşındayım,ağabeyim bu yaştan sonra bile 2-3 cm artmıştı ama ben bu boydan bile fazlasıyla memnunum hatta çok olduğunu düşünüyorum(topluma biraz ters düşen bir durum farkındayım,herkes boyunu uzatmak için çalışmalar yaparken ben boy uzamasının durmasını istiyorum)lütfen bu konuda beni daha da bilgilendirin bu konu hakkında onlarca yazı okumama rağmen herkes kafasına göre yorum yaptığı için belli bir sonuç esasında bilgi sahibi olamadım lütfen yorumlarınızla beni bu konuda aydınlatır mısınız?

öncelikle merhabalar

boyunuzun uzamasını engellemek için omurganın baş kısmına baskı yapan egzersizleri programınızda bulundurmanız gerekiyor diye biliyorum örneğin ağır squatlar ve omuz presleri gibi hareketler bu baskıyı yaratacaktır

spor hayatınızda başarılar

Press hareketleri çare olabilir lakin boy uzamasını durdurmak gibi bi soruyla ilk defa karşılaşiyorum uzayacaksa uzar bence ama normal düzeyde özellikle squat ve omuz press hareketleri işini görür diye tahmin ediyorum

boy uzatmak için yapılan aşırı şeylerin ben özellikle omurgada sorunlar oluşturabileceğini düşünüyorum.akışına bırakın derim :)

Back
Yukarı