Bodybuilding'in 4 düşmanı... !!!

Hangisi en büyük düşman???

• Total voters
    1.799
1- bilinçsizlik
2- milletde aşırı supplement aşkı
3- allah bu supplementin belasını versin :))

ben bir ekleme daha yapmak isterim..

Sabırsızlık (çok büyük düşmandır)

Bence öyle bi niyeti olamaz yabancının, sanmıyorum, dediğini de şöyle anlıyorum "gelişimi sırf supplementle olur sanıyorlar, ne yapacak olsalar deli gibi supplement arıyorlar, bu da yanlıştır"

Bende öyle düşünüyorum, nasıl supplementi hala "ilaç" diye adlandıranlar varsa, ek besinsiz bu sporun yapılamayacağını sananlar da var.

Al birini vur ötekine !

Son düzenleme:
bence uyuşturucu alkol ve sigaradan uzak durmalıyız hangi sporu yaparsak yapalım hocasız olmaz ve antramanları aksatmamamız lazım gerisi gelir sporu bir saglık ve kültür olarak yapmalıyız önce gerisi kendiliginden gelir zamanla tabi bilinçli yapmalıyız masta gelince bence haftada bir olabilir tabi zina haram zina dansa mast iyidir ama iyi beslenip kaybedilen enerjiyi almamız lazım

Kesinlikle alkol.. Normalin biraz üstü alkol aldığım gecelerin ertesi günü mutlaka gözle görülür küçülme ve güç kaybı yaşıyorum..

en buyuk dusman cehalet, hatta daha da kotusu az bilmek... az bilmek hicbisey bilmemekten daha kotudur ve maalesef cogu kisi yanlis antrenman ve hareketlerle kendilerini sakatlayip kalici zararlar vermektedirler..

ornek, bana roman chairda uzerime 20kg lik agirlik alip mekik cektiren ve fitik olmama sebep olan hoca!

Son düzenleme:
Bencede bilgi çok önemli :)

Ayrıca bodynin bir düşmanıda benim gibi sanki etrafında hiç yemek yokmuşcasına eline ne gelirse yemek :(

Şu huyumdan bir vazgeçsem herşey daha iyi olacak :)

alkol,sigara, uyuşturucu, bodyciye değil, tüm sporculara zararlıdır, sporla direk ters etkileri var . zaten yıne başladım body e içki bıraktım gibi rahatım :)

masturbasyon olayını bız daha önce çok tartıştık, ama birisi bilimsel bir yazı koymuştu bununa ilgili, pek zararlı değil deniyordu body ci için.

en zararlısu cehalet bence. insan herşeyi bilerek doğmaz ama ustalar var öğren işte. mesela ben steroid kullanımı hakkında çok şey öğrendim şimdi psikolojik takıntı yapsam kimse beni engelleyemese en azından bilinçsiz kullanmayacam antrenmanını beslenmesini hormon tedavisini onagöre yapcam.

ama oraya gelene kadar platoya düşmeden seneler geçireyi de öğrendim her ümitsizlikte ilaca başvurmadan bir miktar daha ilerlemeyi öğrendim. bu daha iyi bişi tabii. bilmenin sınırı sadece cahillik.

İnsanın en büyük düşmanı kendi nefsi yani yine kendidir. Alkol,uyuşturucu veya diğerleri hepsi insanın yaptığı seçimler. Steroid biraz farklı bir konu. Ama yine nefsine hakim olamayıp antrenmanı yatıya gelmiş gibi saatlerce yapanlara ne demeli bu hem bilgisizlik hem doyumsuzluk. Overtrain ol ol git eve yat. Bu nasıl bir anlayışki bence enkötüsüde bu. Her antrenmanda overtraining yapacağına git hal de kabzımallık yap yada evden eve nakliye işine gir daha iyi. Enazından para kazanırsın. Ama desende anlamıyo neymiş hissedemiyomuş, abi ne dersinki zaten desende anlamıyo.

en buyuk dusman cehalet, hatta daha da kotusu az bilmek... az bilmek hicbisey bilmemekten daha kotudur ve maalesef cogu kisi yanlis antrenman ve hareketlerle kendilerini sakatlayip kalici zararlar vermektedirler..

ornek, bana roman chairda uzerime 20kg lik agirlik alip mekik cektiren ve fitik olmama sebep olan hoca!

roman chairda mekik başlı başına bene ters. ama baş aşşa mekik masasında ağırlığı ya göğüste mekik ya da havaya tutarak crunch olur. Aman deyim sırtı desteklemeyan bir ortamda mekik cızzz

Bu mast konusuna niye bukadar takılıyorsunuz anlamadım dogrusu.İçgüdüsel birşey bunu sayıya güne ayırmak bence pekte dogru degil.Ayrıca psikolojik olarak insanın kendini şartlandırması daha çok istege sebep olabiliyor.Yanılmıyorsam flexor bu konu hakkında şunu söylemişti antremandan 6 saat önce veya 6 saat sonra yapılabilir demişti.Bunun dışında sigara alkol tabiki bu işin düşmanı ancak uykusuzluk bilinçsizlik ne yapacagını bilmemezlik ve az zamanda çok iş yapma istegi supplementlere gereksiz yüklenme v.s bu işin düşmanı diye düşünüyorum.

Back
Yukarı