Bodybuilding'in 4 düşmanı... !!!

Hangisi en büyük düşman???

• Total voters
    1.799
ya öncelikle masturbasyon kanusunda daha bilimsel ifadeler kullanacak arkadaşlar yokmu bu cidden en az sigara kadar önemli bir husus. alkolün zararı kunusunda aynı görüşte değilim hocamda içiyo alkollü içkiinin sağladığı karbonhidrat yakılabikliyorsa problem yok bunu hocam söylemişti yani göreceliliğe mahal verecek kadar bilinmeyen bir mevzu değil sadece içildiği an kaslarda gevşeme oluyor bu psikolojik çetkisi var .ama işin kimyası belli. yanlız masturbasyon konusu farklı sonuşta protein var vücuttan atılıyo belki atık ama dolması için vücut kendinden veriyor bunun oranı nedir kreatinm yediği için kıllarımızı kesiyoruz çünkü doğruluğundan eminiz bundan da emin olalım ki önlem alalım kolay iş değil emeğimiz boşa gitmesin hayvan gibi bir antrenmanı 2 damla spermle yalan etmeyelim. bi yardımcı olun.

teşeşkür ederim.

forumda masturbasyon başlığı
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showthread.php?t=2162&highlight=masturbasyon

en buyuk düşmenlarından biride isteksizlik
salonda kimde isteksizlik başladıysa salonu bıraktı
allahtan bulaşıcı değil :)

Çok doğru bir tespit. Ayrıyeten ekleyeceklerim:

-motivasyon(yukarıda belirtilen isteksizliğin paralelinde)
-net hedef koymama(uzun vadede sadece hedeflediğiniz noktaya ulaşabilirsiniz)
-düzenli bir kayıt tutmama(kaldırılan ağırlık, tekrar sayısı, set arası dinlenme süresi vs)

valla bence mastürebasyon alı koyamıyorum neyseki bu aralar kestim bide bi sorum olacak masturebasyon kaç kalori yakar bunu bilen varsa söylesin eğer çok fazlaysa tövbe edicem:D bide kendimden biliyorum vücudu acayip saavunmasız bırakıyor aşırı yaptığım zaman kesin hasta oluyorum sonrada antreman falan yapamıyorum zayıflması cabası kaslarda eriyormuş diye duydum en tehlikelisi masturebasyon bence :)

Şu anda kullanmak zorunda olduğum ilaç yan etki olarak uykusuzluk yapıyor. Beslenme şartları aynı olmasına rağmen gelişme yavaşladı (1 ayda kolda 1/2 cm. ölçü kaybı) ve antrenman performansı (Kilo/tekrar) azaldı. Kısacası uykusuzluk gerçekten de gelişme adına en büyük düşman.

Her şeyin başı kesinlikle motivasyon eğer bir işe kendinizi tamamen motive ettiyseniz zaten o şeyden geri dönmezsiniz.ulaşmak istediğimiz hedefler konusunda gerçekçi olursak kesinlikle bu sporun düşmanları olarak adlandırdığımız şeylerden kendimizi uzak tutabiliriz.Eğer uzak tutabiliyorsak bu bizim bu spora verdiğimiz değeri göstermesi açısından da önemlidir.Hem spor yapıp hem de bu zararlı şeyleri hayatımıza sokuyorsak neden bu sporu yapıyoruz sorusunuda kendimize bir kez daha sormalıyız.

Bilinçsizlik diyorum ben de. Alkol ve sigara kötü tabi vücudumuzun sağlığını direkt olarak bozuyor. Uyuşturucudan kasıt ne anlayamadım pek. Eğer esrardan veya halüsinojenlerden bahsediyorsak pek etkisi olmaz (antremandan önce kullanmayın yeter). Afyon bazlı uyuşturucular (eroin, morfin, kodein vb.) bu olayı bitirir, ağrı kesici kullanan bir insan düzenli antreman yapamaz. Amfetaminler (kokain, ecstasy) de metabolik hızla oynadığı için negatif etkide bulunur kesinlikle. Mastürbasyondan ben zarar görmedim bu güne kadar. Steroidler bu işin içinde her ne kadar bazıları sevmesede. Bir çok şey gelişimi yavaşlatır, fakat cahillik ve bilinçsizlik kadar zarar veremez.
bu güzel bir yazı olmuş açıklayıcılık anlamında bende şu uyusturucu olayına ineyim diyordum sanki hepsi birmiş gibi bir mantıkla ele alınmış die ama bu yazı gerekli ayrımı yapmış saolasın.. baştada da dedim ne bu mast ne bu mast..?? günah yada harammış yazması gibi ilk üç harfini yazınca anlayamadım mastubasyon olduğunu,bu olayada ne çok takan var ya.. hayatımda böle bişi takmadım ben,,çoğu dönem anormal bile olduğu oldu hiçbir olumsuz etkisi yok bence ,kendilerine işkence yapmak isteyenler tabi kas yapacam die tutsunlar kendilerini ... alkol aslında faydalı bile günde bir bira yada 1 kadeh sarap hergün olsa faydası zararından çok olur kanısındayım... uyusturucu olayına girmeyeceğim çok uzun ama bi eroin bağımlısının body ile sağlıklı uğrasamayacağı kesin ama esrar kullanmanın bence bir zararı olmaz hatta iştah açar doğru kullanımla yararı bile olablir(yanlışlık olmasın tabi bu bir tavsiye değil kesinlikle,benim görüşüm) bence herşeye en başta zarar sigara, body bir ciğer sporu olmayabilir dolayısıyla sigaranın etkisi az gibi görünüyor ilk bakışta ama ben yinede bir sporcu için en zararlı şeyi bu olarak görüyorum... herkese başarılar..

bence en büyük düşman bilinçsizce yapılan steroid kürleri yaş ilerlediği zaman kötü sonuçlar doğuracağınnı düşünüyorum

Şu anda kullanmak zorunda olduğum ilaç yan etki olarak uykusuzluk yapıyor. Beslenme şartları aynı olmasına rağmen gelişme yavaşladı (1 ayda kolda 1/2 cm. ölçü kaybı) ve antrenman performansı (Kilo/tekrar) azaldı. Kısacası uykusuzluk gerçekten de gelişme adına en büyük düşman.
aa evet o kadar yazdım ama bunu unuttum,benide en çok etkileyen bu.. hiç iyi bir uyku düzenim olmadığından günde 8 saat uyuyabilsem nolurdu bilmiyorum ama olumsuz etkisi çok fazla olduğunu biliyorum,hiçtesevmem uyumayı.. bunun yüzünden çok sakatlandım özellikle ağır idman yaptığımda 3-4 saatlik düzensiz uykulardan yatakta sakatlandığım bile oldu... sanırım bu sigaradan çok daha önemli..

bazı arkadasların dedıgı gıbı ayda 1, 1-2 bıranın pekde olumsuz etkıledıgını sanmıyorum

ama uyusturucu cok tehlıkelı bısey

bilinçsiz ilaç kullanımı çalışmadan bişeyler beklemek ve kasın yapısını bilmeden kısa sürede birşeyler beklemek:)
salonda yeni tipler var kaydolurken hocayla pazarlık yapıyorlardı 5 aya olmazmı diye:)....
eğitim şart....

millet body i genelde spor olarak gormesede sporcu kulturune sahip olanlar en cok bızleriz saglıklı beslenioruz icki sigara icmiyoruz ben mesela ne sigara ne icki ben soracak tım ama cekinmiştim masturbasyon olayı ben enerji kaybı olmasın dşye hiç yapmamay calısıorum yada 2 haftada 1 falan genelde kendiliginden olmasını bekliom ama bi yere kadar yapmamak daha mı ıyı yapmayınca testo seviyesi yukseliomus gibi gelio bana :D ama bence en cok dusmanı fazlaca pc oynamak ve uykusuz kalmak

1-sigara
2-alkol
3- fazla seks veya mastırbasyon
4-düzensiz beslenme, cahilce girilen ağırlıklar, (büyüksakatlıklar) beslenme bilgisizliğine bağlı ilerleyememe ve antrenmandan soğuma.

uykusuz burak ve zaen 83 size katılıyorum
bizim salona çok gelip giden oldu biri vardı kilo basına 2 gr protein al diye diye canım çıkıyordu adam poğça yiyerek kas yapmaya çalıştı ekmek makarna yedi hep baktı bişey olmuyo geldiği gibi gitti zavallı şimdi biri daha var daha üç gün oluyo başlayalı ama tutturdu ben de amino çakıcam toz alıcam diye bi dört beş ay alma yap sporunu beslenmene bak sonra ufak ufak alırsın diyoruz anlamıyo

içki sigara uyuçturucu maddeler dinimizde haramdır fakat şunu belirtmeliyim ki yüce kitabımız KUR'AN-KERİM'de masturbasyonla alakalı bişey yazmıyo ayrıca peygamberimizin de bununla alakalı hiç hadisi yok bazı islam alimleri zinadan korumak ve uzaklaştırmak için nefsi doyurdugu için masturbasyonu(el ile tatmin)i sakıncasız bulmuşlar ve oruç tutmayı tavsiye etmişler zinadan uzak tutar diye

spor bakımından ise masturbasyonun kaç kalori harcadıgı beni korkutuyor sanırım cinsel ilişki kadar güç harcamıyordur ben kötüsü steroid içki sigara uyuşturucu diyorum

ya şu sex olayını neden bu kadar abartıyor millet anlamak mümkün değil. yok sex yapılmaz yok masturbasyon zararlı...ortalıkta abaza abaza dolaşıp nasıl ağırlık çalışılır anlamak mümkün değil. bir defa konsantrasyon elsikliğine neden olur..tabiki herşeyde aşırı olmak zarardır ama vücudun doğal döngüsüne de engel olmak psikolojik ve fizyolojik arızalara sebep olur. yukarıya madde madde yazılanların çooğu sağlıklı bir şekilde yaşamak için her insanın uyması gereken kurallar. sigara içmemek, alkol, düzensiz uyumak falan ama sex kime zarar getirir. aksine mutluluk verir...mutlu insan da her zorluğun üstesinden gelir...

''ortalıkta abaza abaza dolaşıp nasıl ağırlık çalışılır anlamak mümkün değil''

Lütfen kelimelerimizi tartarak daha modern şekilde anlatalım forumda bayan üyelerin olduğunu unutmayalım şu şekildede aynı olayı ifade edebilirdiniz.

Cinsel Yönden ihtiyacını karşılamayan kişi deşarj olmamış şekilde dolaşıp nasıl ağırlık kaldırabililir ? Psikolojik Gerginlik Fizyolojik çalışmayı engelleyecektir bunu anlamak mümkün değil

Back
Yukarı