Bodybuilding'in 4 düşmanı... !!!

Hangisi en büyük düşman???

• Total voters
    1.799
ya iyide bunlar arasından tercih yapıp en zararlısı bu demek bence doğru olmaz sonuçta hepsi zararlı (masturbasyon hariç Steroid hakkında bilgim yok) birine evet en çok bu zararlı dersek öbürünün zararlarını hafifletmiş oluruz

hiç master of puppets yapmayarak kasmayın kendinizi hyper_ benim 2 hafta yapmadığım zamanlar oluyordu. düşündüğünüzün aksine yapmamanın gelişimi yavaşlattığını düşünüyorum. sonuçta bu bir içgüdü, siz yapmamak için her kendinizi zorlayışınızda psikolojik olarak iyice hırpalanıyorsunuz. haftada bir ne demek; ben prostat hastalığına ileride davetiye çıkartmak istiyorum demek. bir insanın kafasının rahat olması kas gelişimi için daha önemli bir şey bence sürekli kuşu ile düşünen bir adam olmak ise vahim bir şey. :)

bende katılıyorum serios_sam e.antremandan önce yapılmadığı müddetçe sorun yok bence.yapın diyemem elbette ama bu konuda içgüdülerinizle hareket edin diyorum,kasmayın..
yukarda arkadaşlar bir sürü şey saymış elbette hepsi doğru ben bi tane ekliyeyim:
-sürekli aynaya bakıp vücudunu gözlemlemek;bir ara beni kollarım küçük hissayatını götürdü.çevremdekilere "kollarım küçük di mi"diye sorardım tip tip bakarlardı bana,aslında belki gaza getirme açısından iyi bişeyde olabilir

bugün kaya hoca'ya (arslantepe) şu masturbasyon konusunu sordum. hiç bir zararı yok, etkisinin çoğu psikolojik, sen beslenmene bak gerisi mühim değil dedi ve ben de haklı buldum kendisini.

bugün kaya hoca'ya (arslantepe) şu masturbasyon konusunu sordum. hiç bir zararı yok, etkisinin çoğu psikolojik, sen beslenmene bak gerisi mühim değil dedi ve ben de haklı buldum kendisini.

Aşırısının zararlı olduğunu savunuyoruz burda. Yukarıdaki ankettede mastürbasyon(aşırsı) yazıyor . Sen Kaya Hocaya bu şekildemi sordun acaba

aşırı diye nitelendirdiğin nedir bilmiyorum, ama dediğim gibi gayet rahat bir tavırla sen adam gibi beslendikten sonra sorun olmayacaktır dedi. bahsettiği bir miktar varsa o da en fazla haftada 5-6 kez falandır. zaten fazlasında çok büyük bir zarar görse onu da söylerdi çünkü oldukça detaylı muhabbet etmiştik o gün sorduğumuz konular hakkında.
bu forumda haftada 1'den (veya kendi ürettiği herhangi bir sınırdan) fazlası çok kötü vesaire diyenleri fazlaca gördüğüm için bunu yazma ihtiyacı duydum veyron.
şahsi fikrim de vücut istiyorsa yapılması gerektiği yönünde.

1-Sabırsızlık
2-Aklını kullanmama
3-Araştırmama
4-Kötü alışkanlıklar (sigara,alkol,uyuşturucu)

Anket şıklarının hiçbiri esas düşman değil bunlar alternatif yan şık olmalıydı.

Yetersiz beslenme,
Yetersiz uyku,
Tr deki supps fiyatları,
Parasızlık.

centaur'ın yazdığına hayvancılık yapılan bir ülke olmasına rağmen pahalı et fiyatlarınıeklemek istiyorum..Özellikle avrupa ve kuzey amerikaya göre..
bazen maddi olarak ağır geldiğini hissediyorum..

centaur'ın yazdığına hayvancılık yapılan bir ülke olmasına rağmen pahalı et fiyatlarınıeklemek istiyorum..Özellikle avrupa ve kuzey amerikaya göre..
bazen maddi olarak ağır geldiğini hissediyorum..

diez sana katılıyorum avrupada en çok büyük baş ve küçükbaş hayvanın bizim ülkemizde olmasına rağmen et fiyatları pahalı (yanlız ben alım gücüne göre değerlendiriyorum avrupa,amerika fiyatları hakkında bilgim yok)

ingilterede et çok ucuz ama şu da varki 6 dometes yada 6 elma 1 kilo etten daha pahalı

Bence body nin en büyük düşmanı bilinçsizlik ve cehaletle yapılan idmanlar. Body nin ''b'' sinden haberi bile olmayıp araştırmadan okumadan ahkam kesen ,laf olsun diye bu sporu yapmaya çalısanlar. 3 günde kendini uzman sanıp salonda yanınıza gelip size hocalık taslayan insanlar. Bodyi biceps şişirmek sananlar :D Ben cok gülüyom walla beni eğlendirmekten başka bişey yapmıolar :D

thums:thums:thums:thums:thums:thums:thums:thums:thums:thums:thums:thums:thums:thums:thums:
iyi tespit,gözlem. tebrik ediyorum

ya bu foumdamı yazıyodu hafatada 1 gün ve her hafta aynı gün yapılan mastbasyon vücuttaki testo üretimini artıyıomuş ,, tabi hafatada 1 de baya irade ister :D

valla mast...dedigin şeyi elle yapınca neden kas gidiyor anlamadım:)
sarf ettigin efor senin urolojik durumla ilgili erken geç meselesi..
sen o sorunu çöz:)

TRICEPS kardeşim valla bu konuya en esprılı yorum yarışması yapılsa kesın sen 1 . olurdun tebrıkler 6 parmaklı kardesım çok ıyı yorum.

nefes nefese kalan biri antremanından verim alamaz sanırım
oyumu sigaraya verdim ama yazılanları okuyunca farkettim de bilgisizlik te bu sporun en büyük düşmanlarından

aslında yanlış ve bilnçsiz antremanlar bu saydıklarınızdan çok daha fazla kötü sonuçlar dogura biliyor mesela hiç bir içki sigara vs vs kalbi buyutmezken yanlış nefes tekniği yanlış ant kalbi kafesten önce buyutup calışma alanını daraltıp buyuk tehlike yaratıyor

1)zorlandığımız zaman nefes veriyor durumda olacağız
2)hareketin daha az zorlandığımız kısımda neefs alıyor olacağız
3)nefesimizi tutmayacağız

bunların dışında bişey war mı merak edioyrm çünkü göğüsmde özellikle de sırtımda bi ağrı var acaba yanlış bi nefes tekniği mi uyguluyorm?
NOT:Üşütmüş de olabilirim:)

ya öncelikle masturbasyon kanusunda daha bilimsel ifadeler kullanacak arkadaşlar yokmu bu cidden en az sigara kadar önemli bir husus. alkolün zararı kunusunda aynı görüşte değilim hocamda içiyo alkollü içkiinin sağladığı karbonhidrat yakılabikliyorsa problem yok bunu hocam söylemişti yani göreceliliğe mahal verecek kadar bilinmeyen bir mevzu değil sadece içildiği an kaslarda gevşeme oluyor bu psikolojik çetkisi var .ama işin kimyası belli. yanlız masturbasyon konusu farklı sonuşta protein var vücuttan atılıyo belki atık ama dolması için vücut kendinden veriyor bunun oranı nedir kreatinm yediği için kıllarımızı kesiyoruz çünkü doğruluğundan eminiz bundan da emin olalım ki önlem alalım kolay iş değil emeğimiz boşa gitmesin hayvan gibi bir antrenmanı 2 damla spermle yalan etmeyelim. bi yardımcı olun.

teşeşkür ederim.

Back
Yukarı