Body ve güreş bir arada gidermi

Arkadaşlar ben size body programımı yazıyım haftada 3 gün idael dediler öle yapıyordum sorumu yazayım sonra programı yazarım . Sorum bodyden sonraki gün dinlenmek yerine minder güreşi yaparsam dinlenmiş olmazmı ağırlık kaldırmam sadece güreş teknik koşu yaparım ?

Merhaba hocam normalde haftada 4gün 2günde bütün kasları yaptırıyordu açıkcası zor zaman alıcı ve gelişimi yavaşlatır diye düşündüm.Yaş 17 boyum 1.75 kilom 70 Vücut yapım mezo gayet fit ve güçlüyümdür ölçü yaptırmadım yaptırırsam yazarım. Pzt.Göğüs pazu Din. Çrş.Sırt arka kol Din. Cuma Omuz Bcak

1.Pazartesi [Göğüs-pazu]

Göğüs
Dambıl press 12x4
Butterfly 12x4
Üst göğüs press 12x4
Dumbbell Pullover 12x4

Pazu

Machine Preacher Curls 10x4
One Arm Dumbbell Curls 10x4
Concentration Curls 10x4

Çarşamba[Sırt Arka kol ]

Sırt

Wide-Grip Rear Lat Pulldown 15x4
Wide-Grip Front Lat Pulldown 15x4
Seated (Cable) Row 15x4
One Arm Dumbbell Rowing 12x4

Arka kol

Triceps Pushdowns With Rope Attachment 10x4
Standing One Arm Dumbbell Extensions (One Arm French Press) 10x4
Standing Two Arm Dumbbell Extensions (One Arm French Press) 10x4

Cuma[Omuz-Bacak]

Omuz
Seated Dumbbell Deltoid Presses 15x4
Front Dumbbell Raises 15x4
Lateral Raises 15x4
Upright Barbell Rows 15x4
Barbell Shrugs 15x4

Bacak
Leg Press (Yatay) 15x4
Leg Extension 15x4
Lying Leg Curl (Hamstring Curl) 15x4
Standing Dumbbell Calf Raise 15x4

Merhaba bende güreşle ilgileniyorum ama burada asıl soru güreş antremanlarının ne kadar ağır geçtiği. Bizde sırf ağırlık çalışması olduğu için body yapınca ben ayak uyduramıyorum ama body yapıp antremana gelenlerde vardı. Aşırı zorlar bence kaçınılması gereken birşey. Ayrıca güreş antremanın yeterince iyiyse gayet iyi bir vücuda sahip olabilirsin. Ben açıkcası bu sene güreş antremanlarına katılamayacağım onun yerine body çalışıp haftada 4 gün çalışıyorum üst üste 2 gün ara var o günlerin 1inde sırf teknik çalışmayı düşünüyorum güreşirsen biraz ağır kaçabilir ama çeviklik için çalışırsan kardioyaya sayarsın :D

Benimde amacım zaten teknik ve esnekliği çabukluluğu kaybetmemek için hafta 1 kere gitsemde yararıma zaten bodydede iyi sonuçlar alacağımı düşünüyorum allah izin verirse ama zor olur haklısın

Benimde kardeşim bi ara geçen sene güreşe gidiyordu ve 14 yaşındaydı aynı zamanda body ye gidiyordu. Ne kadar body güreşe engel yaratsada kaslanmak kötü değil iyidir. Kardeşim güreşe en fazla 1-2 ay gitmiştir ve 2 kere balıkesire gitti ve ikisindede 2. lik alarak 2 madalyası oldu. Daha sonra güreşide bıraktı body yide. Bence güreşe git çok iyi bir spor ve bodyyide yap. Bazıları kaslanmak ağırlık yarattığı için güreşe - yönde etki eder desede bence bu yanlış. Kaslı ve güçlü olmak her zaman senin için + dır.

Back
Yukarı