Body building'e Yeni Başlayanlar İçin Program

Merhabalar aranıza yeni katıldım, beslenme ve antreman programlarınızı harfi harfine uygulamaya koyuluyorum. Gazamız mübarek ola. 184 boy 70 kg aydemir akbaş vücuduna sahibim. :)) Kendimi bu işin ustalarına teslim ediyorum.

Hocam 1. ay programını bitirdim 2 aylık 2. programa geçiyorum fakat 2 gün gelinip 1 gün ara verilecek yazmışsınız haftada 5 gün yapar yazdığınız gibimi çalışayım? cevap verirseniz sevinirim

melih3520;

şu şekilde;

1. antrenman , 2. antrenman, dinlenme, 1. antrenman , 2. antrenman, dinlenme, dinlenme : 7 gün (1 hafta)

Hocam ben 2. Ay programındayım 4*8 yapıyorum ama hacim için uğraşıyorum. Hacim için önerebileceğiniz başka bir tekrar sayısı var mı? (Mesela 6 8 10 12) Yoksa 4*8 olarak devam etmelimiyim?

'Kaslar tekrar saymaz' diye bir söz vardır. Evet 6-12 aralığı hacim için en uygun tekrar sayıları. Ama 8 ya da 10 ya da 12 çok önemli değil. Bu tekrar aralığında seni zorlayacak ağırlıklarla çalışmalısın.

Çeşitlilik kazandırmak ve monotonluktan uzaklaşmak için 4*8 ya da 4*10 ya da piramit 12-10-8-6 uygulanabilir. Ama 2. ayında olanlar için 4*8 ya da 4*10 u tavsiye ederim.

flexor hocam ben 2 aydır evde kendı kendıme barfıks cekiyorum haftada 3 kez, boksada gıdıorum fakat ben mesela evde su dolu güm kaldırdıgım zaman belımde degisik bir hıs agrımadan daha hafıf bır sey. bel kaslarımı cok guclu yapmak ıcın bana evde yapılabılcek egersız, barfıks cekme yontemlerı onerebılırmısınız??

Merhaba,
Ben 4 aylık süreç sonrasında üyelik son buldu ve 3 hafta sonra senelik yazıldım spor salonuma ancak 4 ay sonunda pek bir değişiklik olmadı artan ağırlıklar dışında çoğunda 2 kat arttı ağırlıklar yapılışlar,mantık vs daha net kafamda .Benim amacım kilo almaktı onun mantığınıda çözdüm .Ancak sormak istediğim soru şu ben 2-3 haftada bir kiloları arttırıyordum ama hala bir farklılık yaratmaması garibime gitti acaba ilk aydan sonraki 2.ay egzersizlerini yapmamış olmamdan mıdır tam oturmaması? Yapmamış olmaktan kastımda o 3 hareketler değilde 5 hareket olaraktır. Sizce neden bir gelişme gözükmedi vücutta ?

Merhaba arkadaşlar;
Ben 21 yaşındayım 1.78 boyum ve 61 kilom var. 1 aydır spor salonuna gidiyorum. Başladığımdan beri en düşük ağırlıkları kaldırıyorum ve onlarda bile canım çıkıyor. Hiç gelişebilecek gibi durmuyorum. Sizce daha erken mi yoksa beslenmemde bi yanlış felan mı var protein tozu vb. kullanmalı mıyım ?

Merhaba,
Ben 4 aylık süreç sonrasında üyelik son buldu ve 3 hafta sonra senelik yazıldım spor salonuma ancak 4 ay sonunda pek bir değişiklik olmadı artan ağırlıklar dışında çoğunda 2 kat arttı ağırlıklar yapılışlar,mantık vs daha net kafamda .Benim amacım kilo almaktı onun mantığınıda çözdüm .Ancak sormak istediğim soru şu ben 2-3 haftada bir kiloları arttırıyordum ama hala bir farklılık yaratmaması garibime gitti acaba ilk aydan sonraki 2.ay egzersizlerini yapmamış olmamdan mıdır tam oturmaması? Yapmamış olmaktan kastımda o 3 hareketler değilde 5 hareket olaraktır. Sizce neden bir gelişme gözükmedi vücutta ?

beslenmede ve kullandığın kilolarda bir eksiklik olmalı. her setin sonunda bir tekrar daha çıkaramayacak kadar zorlamalısın. Genelde 8-10 tekrar aralığında çalışmalısın.

Merhaba arkadaşlar;
Ben 21 yaşındayım 1.78 boyum ve 61 kilom var. 1 aydır spor salonuna gidiyorum. Başladığımdan beri en düşük ağırlıkları kaldırıyorum ve onlarda bile canım çıkıyor. Hiç gelişebilecek gibi durmuyorum. Sizce daha erken mi yoksa beslenmemde bi yanlış felan mı var protein tozu vb. kullanmalı mıyım ?

beslenme çok önemli. aşağıdaki linki incelemelisin;

Genel Beslenme Mantığı (Nasıl Kilo Alırım?) | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu

beslenmede ve kullandığın kilolarda bir eksiklik olmalı. her setin sonunda bir tekrar daha çıkaramayacak kadar zorlamalısın. Genelde 8-10 tekrar aralığında çalışmalısın.

Beslenme konusunda bir sıkıntım olduğunu düşünmedim şu zaman , yani açıkcası karbonhidrat ve proteini tüm güne yayarak 3 ana öğün aralardada kuruyemiş meyve tüketirim. Benim değinmek istediğim konu ağırlıklar 2 katına çıktığı halde neden görüntüsel tepki alamadım.Çalışma rutinimde 12-10-8-8 . 2 ay daha bu şekilde deneyeceğim olmassa başka tekrar aralıkları kullanıcaz.

Genelde gelişemeyenler beslenmelerinin iyi olduğunu söyler. Ne yediğini sorduktan sonra kişinin yanıldığını anlarsın.

Yeni başlayan birinin kullandığı ağırlıkları çok çabuk artırması zor değildir.

Bir de gelişim olmamasını nasıl yorumluyorsun? 4 ayda öyle çok büyük gelişimler beklemek de yanlış.

Hacim için en uygun tekrar aralığı 6-12 dir.

Genelde gelişemeyenler beslenmelerinin iyi olduğunu söyler. Ne yediğini sorduktan sonra kişinin yanıldığını anlarsın.

Yeni başlayan birinin kullandığı ağırlıkları çok çabuk artırması zor değildir.

Bir de gelişim olmamasını nasıl yorumluyorsun? 4 ayda öyle çok büyük gelişimler beklemek de yanlış.

Hacim için en uygun tekrar aralığı 6-12 dir.

Günlük sabah uyandığımda bir bardak portakal suyu taze sıkılmış:)
30 dk sonra 3 tam yumurta 100gr peynir 1 dilim tam buğday ekmek
30-60 dk sonra 400ml süt 50gr yulaf ve 50 gr bebe büskivisi karışımı
30 gr kuruyemiş karışık
13:00 100 gr makarna ve tavuk
ANTREMAN SONRASI
16.00 100gr makarna 150 gr tavuk
Daha sonra meyve
Yatmadan 30 gr lor

Beslenmem bu şekilde karbonhidrat alımımı haftalık olarak arttırmayı düşünüyorum sadece kilo almak için bir kaç deneme yapıyorum o yüzden düşük.pişmemiş o makarna bu arada.

Gelişim olmasını tabiki 1.78 boy,70 kilo olarak çok hatırı sayılır bir şişkinlik beklemiyorum ama ilk günkündende pek farkı yok gibi duruyor.

@mtnergl
kutleni artirmadan max kaldiracagin agirligi degistiremezsin o bedenin kapasitesi o kadar kisacasi kendine bir cetvel bulmalisin internette besin degerleri pdf yazdiginda bulabilirsin bi de hassas mutfak tartisi al ordan hesaplayarak ornek verim diyelim yumurta beyazi sarisini ayri ayri ayri tartip ne kadar protein yaptigi gibi butun yediklerini hesaplayabilirsin agirlik calismaktan ziyade beslenme ve duzenli uyku cok onemli

GSmart Maya M1 v2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar;
onemli olan agirlik kaldirmak degilki boyuna gore zaten zayifsin kardio antermanlarini azaltip asiri derece beslenmeye yuklenmen lazim iyi sporlar

GSmart Maya M1 v2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar spordan önce ve sonra nasıl beslenme olmalı ben kilo vermek için başladım içeriğini açık açık yazın lütfen :)

Samsung Galaksi Eys GT-S5830İ'den Gönderildi.

Arkadaşlar spordan sonra meyve yesek ne olur, akşamları açıktıgim zaman meyve yiyorum sizler neler yapiyorsunuz

Arkadaşlar size herşeyi baştan anlatayım, 193 boy, 114 kilo ve göbekli biriyim yaş 26 oldu. Güvenlik görevlisi olduğum için uyku düzeni vardiyalı saatler gibi bey 20 gün önce spor salonuna yazıldim hoca çok yardımcı oluyor, ilk kardiyo başladık bu hafta az ağırlıka başladık ben beslenmeye çok kafa taktım lütfen kusura bakmayın yardımcı olun teşekkürler şimdiden :)

Back
Yukarı