melih3520;
şu şekilde;
1. antrenman , 2. antrenman, dinlenme, 1. antrenman , 2. antrenman, dinlenme, dinlenme : 7 gün (1 hafta)
Merhaba,
Ben 4 aylık süreç sonrasında üyelik son buldu ve 3 hafta sonra senelik yazıldım spor salonuma ancak 4 ay sonunda pek bir değişiklik olmadı artan ağırlıklar dışında çoğunda 2 kat arttı ağırlıklar yapılışlar,mantık vs daha net kafamda .Benim amacım kilo almaktı onun mantığınıda çözdüm .Ancak sormak istediğim soru şu ben 2-3 haftada bir kiloları arttırıyordum ama hala bir farklılık yaratmaması garibime gitti acaba ilk aydan sonraki 2.ay egzersizlerini yapmamış olmamdan mıdır tam oturmaması? Yapmamış olmaktan kastımda o 3 hareketler değilde 5 hareket olaraktır. Sizce neden bir gelişme gözükmedi vücutta ?
Merhaba arkadaşlar;
Ben 21 yaşındayım 1.78 boyum ve 61 kilom var. 1 aydır spor salonuna gidiyorum. Başladığımdan beri en düşük ağırlıkları kaldırıyorum ve onlarda bile canım çıkıyor. Hiç gelişebilecek gibi durmuyorum. Sizce daha erken mi yoksa beslenmemde bi yanlış felan mı var protein tozu vb. kullanmalı mıyım ?
beslenmede ve kullandığın kilolarda bir eksiklik olmalı. her setin sonunda bir tekrar daha çıkaramayacak kadar zorlamalısın. Genelde 8-10 tekrar aralığında çalışmalısın.
Genelde gelişemeyenler beslenmelerinin iyi olduğunu söyler. Ne yediğini sorduktan sonra kişinin yanıldığını anlarsın.
Yeni başlayan birinin kullandığı ağırlıkları çok çabuk artırması zor değildir.
Bir de gelişim olmamasını nasıl yorumluyorsun? 4 ayda öyle çok büyük gelişimler beklemek de yanlış.
Hacim için en uygun tekrar aralığı 6-12 dir.
onemli olan agirlik kaldirmak degilki boyuna gore zaten zayifsin kardio antermanlarini azaltip asiri derece beslenmeye yuklenmen lazim iyi sporlarMerhaba arkadaşlar;
Ben 21 yaşındayım 1.78 boyum ve 61 kilom var. 1 aydır spor salonuna gidiyorum. Başladığımdan beri en düşük ağırlıkları kaldırıyorum ve onlarda bile canım çıkıyor. Hiç gelişebilecek gibi durmuyorum. Sizce daha erken mi yoksa beslenmemde bi yanlış felan mı var protein tozu vb. kullanmalı mıyım ?