Body building'e Yeni Başlayanlar İçin Program

Bende yeniyim ve burada benim gibi yeni arkadaslar var.
Çalışmalarımıza bu forumdan bılgı edınerek devam edıyoruz.

Anladığım kadarıyla evde dumbel calısması resımlı olarak verılen konulardada kas guruplarının kısımları ıcın hareketler verılmıs.
mesela pazu ıcın ıc kısım dıs kısım ...

senın deyımınle alt gogus ust gogus gıbı
sen ıse buna yenı baslayanlarda sacmalık demıssın.
Bir kaynagın ,tecruben var mı yoksa sadece oyle oldugunumu dusunuyorsun.

Yenı baslayanlar olarak yanlıs yonlenırsek bosa ugrasmıs olmayalım dıye soruyorum.

sizin hesabınıza göre yeni başlayana sqat ta vermeliyiz . verilen her harekette riski minimumu düşürmek için vereceğiniz hareketin alt yapısını iyi hazırlamanız gerekir . örnek kişiye ilk programda verilen leg ex,leg curl 2. programda verilen leg presin alt yapısıdır. 2. programda verilen leg presste vucuda göre verilecek sqatın alt yapısıdır. vucuda göre verilen sqat hareketide barla lunges hareketi için alt yapıdır. hocalarımız bu mantıkla giderse sakatlıklar minimum a düşerken düzgün gelişim kaçınılmaz olur.

üst göğüs hareketinde iyi bir ön omuz altyapısı ve eklem dayanıklılığı oluşmamışsa açılı yaptığınız bu hareket ile omuzunuzu sakatlamanız an meselesidir. değil yeni başlayan alt yapısını oluşturmuş kişiler dahil incline presste sakatlıkları mümkündür. bu sebepten ötürü salonlarımızda 2 ay programında verilmesi uygundur

dencline press yani alt göğüs hareketlerinde incilineye göre sakatlanma daha yüksektir çünkü dencline hareketlerinde örnek dips hareketi iyi bir kol ,bilek,omuz dayanıklılığı istemektedir bu sebepten ötürü 2. programda dahil verilmemesini öneririm. 3. program yani vucuda göre olan programda hoca uygun görürse verebilir.

Son düzenleme:
Yeni başlayan birine profesyonel bi sporcunun programı tarzında program uygulamak hatadır genede karar seni ama mantığınla bile düşündüğünde göğüs sıkıştırma yaparken göğüs yoksa neyi sıkıştırcan :D bi düşün bakalım ama FLEXOR hocanın programı gerçekten çk güzel

yeni

merhabalar, ben bayağı bir yeniyim bu konuda. bu programı uygulayacaktım fakat dört gün sakarya'da 3 gün istanbul'dayım. istanbul'da iken cuma ve pazar günleri uygulayabilirim salonda, fakat okuldayken biraz zor. salonda olmadığım günler için dambıl alsam, parkta koşşam, şınav barfiks falan çeksem salonun yerini tutar mı? yoksa salon şart mı şartsa bir şekilde gitmeye çalışırım. çok kararlıyım ve yaptım mı tam ve eksiksiz yapmak istiyorum. konuyla alakalı mı bilmiyorum ama 22 yaşındayım 1.93 boy 78 kilo. zamanında çok basketbol oynadım ve az yüzmüşlüğüm var. hedefim kısa vadede (7 ay falan ) vücudumu düzgün bir şekle sokmak ve forma girmek, uzun vadede ise daha çok geliştirip olabilecek en estetik hale getirmek. çok kararlıyım, disiplinliyim ve gerçekten yardıma ihtiyacım var, saygılar. :)

meraba ben bu spora yenı basladım 5er kıloluk dumbell ve el yayı aldım nasıl bır programda calısırsam en iii sonucu alırım lutfen yardım...evde calısmam gerek...???

Hayatımda ilk defa bir programı harfiyen uyguladım, sağlıklı beslendim, iyi dinlendim, oldukça yağlı olduğum için sıkı yürüyüşler ve koşular yaptım ve en önemlisi bu güzide forumumuzdaki herşeyi okudum.Flexor Hocama teşekkür ediyorum bu sporla uğraşan değerli yeni başlayan arkadaşlarıma da bu sporun bilgi ve sabır ve disiplin sporu olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Hepinize saygılar...

Program verılmıstır.Ve hala boyum kısalır vb. seyler soyluyorsunuz.O zaman yapmayın bu ısı.Body buıldıng yapıcaksan 15 yasında baslıyacaksın.1 yıl ogreneceksın hangı kası nasıl ve dogru duzgun sekılde calıstırılacagını.16 yasına geldıgın zaman vucut bu yapıya alısmıs olacak ve hormonların daha fazla salgılanacaktır.Saglam yapı ıle baslarsanız cocukluktan tecrube kazanırsınız.

kafa_boyum kısalıcak dıye sebeb arayanlara vurasım gelıyor.Ben 16 yasımdayım.1.78 boyum 70 kg ım.Su an hıcbır yag bulunmamaktadır.bıceps 39 cm bulunmaktadır.erken basladıgım ıcın kendımı sanslı hıssedıyorum cunku zamanla yaptıgın hataları duzeltmek 1 yıl alıyor.buda sizi olumsuz etkılıyor erken baslayınca yeterı kadar hatalarınızı duzeltmeye calısıyorsunuz...

hocam suplament kullanmayın demişsiniz . antreman öncesi enerji verecek ne alınmalıdır . ne kadar süre içerisinde alınmalıdır . ? beslenme bölümünde ; bir porsiyon pilav içine 50 gr kadar lor peyniri. 1 saat sonra antreman şeklinde yazmışsınız . çoğu zaman okul çıkışı gittiğim için pilav yiyemiyorum . başka neler önerirsiniz ?

slm flexor hocam foruma uzun zamandır üyeydim ama ilk defa birşey yazmak nasip oldu yaş 21 boy 1.78 kilo 72 ve bugun itibariyle bir salonda başladım spora ve sizin 1. ay programının aynısını verdiler bugün.ama bazı hareketlerde bar ın ağırlıgıyla çalışmamı söylediler.sizce bu doğrumudur yoksa vücudumu zorlamıycagım şekilde ağırlık takmalımıyım beni bilgilendirirseniz sevinirim.
saygılar

ben 2 ay önce cahil bir spor hocası yüzünden ilk ay 3 farklı bölgeye ayrılarak çalıştım. Aradan 2 ay geçti. Şİmdi sizin dediğiniz programla başladım fakat ağrılarım olmamaya başladı. Şimdi ilk ay programı için 12 antreman demişsiniz. Ben ilk ay programını 2 haftada 8 antreman yaptım. 2 ay önce ağır antremanlar yaptığım için ilk ay programını erken kesmem yanlış olur mu?

Flexor hocam

biraz ilginç gelebilir ama ben 17 gündür vg yapmama rağmen sizin 3. ay programına yakın bir program kullanıyorum ( hemen hemen aynı) pek de şikayetçi değilim ... setler ise 12-10-8 şeklinde ve pramit sistemi...2 set mi yoksa 3 set mi yapmalıyım ...daha doğrusu bu antreman sistemini devam ettirmeli miyim? ve antreman süresi ne kadar da acele etsem 45 dakikayı aşıyor malesef ...bile bile overtrain oluyorum galiba ama napayım disiplin çok önemli bu sporda siz de takdir edersiniz ki....düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim hocam

Hocam Merhabalar

Malesef bir yastan sonra kilo almaya basladim ve artik bu kilolar beni rahatsiz etmeye basladi cok hantal bir vucudum yok en azindan sarkma falanda yok ama malesef gobek problemi yasamaya basladim sanirim gogus cehresi ufak olunca gobek kendini cok gosteriyor.

Sormak istedigim bu vucudu adam haline sokmak icin siz hangi diyeti hangi programi onerirdiniz... Yardimlarini bekliyorum.

Bu arada yas 31 Boy 174 Kilo 83 su anda.

selam..

hocam ii hoş da nankör spor yahu. 3 yl önce kol 33.7 den bıraktım. göğüs 121 di. şimdi ise tekrar başlayacağım inşallah. ama hani derler ya armut vücut, ona döndüm resmen. bi hocaya anıştım bulunduğum şehirde, 6 ayda normale dönmeye başlardın dedi. ya hiç yapmıyacaktın ya da bırakmıyacaktın dedi. kısa zamanda atletik olmaya çalışıcam yeniden. teşekkürler...:(

Sn.Flexor Hocam Merhabalar,

Vücut kilo verme sürecim bu süreçteki beslenme sürecim ve şu andaki beslenmemi aşağıdaki linkte fotoğraflarımla birlikte paylaştım. Vücudumun hangi bölgeleri eksik en güçsüz yerler neresi ve bench press te iyi performans göstermememin nedenini bulamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Beslenme programım: https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showthread.php?t=24663

fotolar vs.;

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/26-kilo-verdim-so-uk-t24561.html

Son düzenleme:
Flexor,
Verdiğiniz ilk iki programı güzel bir diyet ve cardio programı ile birleştirerek uyguladım. Kas ölçülerimde bir kayıp vermeden 18 kilo verdim ve kas yapım (özellikle göğüs bölgesi) fark edilir biçimde toparlandı. İkinci programı 2 aydan fazla bir süredir uyguluyorum ve sonunda 3. programa geçme cesaretini göstermek üzereyim. Benim planım bu programı iki ay uygulamak: ilk ayda karın ve bel bölgesinde kalan 2-3 kilo yağdan kurtulmak için protein ağırlıklı bir diyeti haftada iki gün cardio ile desteklemeyi düşünüyorum. Fazla kilolardan kurtulduğumu düşünürsek, bu programın ikinci ayında supplement tavsiye eder misiniz? Bu spora forumdan aldığım bilgilerle başladığım için şu ana kadar (yaklaşık 4-5 aydır) supplement kullanmadan çalışıyorum. Bu programda kullanmaya başlarsam faydasını görür müyüm, yoksa bir sonraki aşamada başlamak daha mı uygun? Aile, iş derken spora ayırdığım vakit benim için çok değerli, bölgeler arasındaki dinlenme süresini en az kaç dakika ile sınırlandırabiliriz? Son olarak 3. programın her hareketini mi piramit şeklinde uygulamamız gerekiyor ?(Korkarım ki cevap "Evet" olacak)
Boy: 183
Kilo: 79

Forumda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Sizlerin paylaştığı bilgiler sayesinde daha bilinçli olarak başladığım bu spor, gerçekten de hayat kalitemi yükseltti. Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Program

Selam hocam belki yanlis yere yaziyorum ama ilk mesajim olucak pardon simdiden!

Ben 2 ay once basladim bu spora. Ilk 2 ay iki gunde bir gyme giderek butun vucudumu calistirdim, sadece leg olayina girmek istemedim. Simdi 2 ay doldu daha programli calismak istiyorum ilk 2 ay tum vucudu calistirmak icin iki gunde bir yaklasik 2 saat gym de kaldim suan daha spesifik program cikarttim kendime sizlerin topiclerindende aldigim yardimlarla. Gozlemlerime gore butun vucut kaslarim calisiyor gozle gorulur farkliliklar belirginlesmeye basladi.

Benim simdiki 2 ay icin yaptigim programi paylasmak istiyorum sizinle siralama ve siklik acisindan, uygunmudur fazlamidir azmidir zaralimidir yardimci olursaniz cok memnun kalacagim.

Yasim 25 boy1.69 kilo 71

26 FEB. FRIDAY
Back
Shoulder
Triceps
Biceps
Forearm
28 FEB. SUNDAY
Chest
Biceps
Back
Abs
2 MARCH TUESDAY
Triceps
Shoulder
Forearm
Leg
4 MARCH THURSDAY
Chest
Biceps
Back
Abs
6 MARCH SATURDAY
Shoulder
Triceps
Forearm
Leg

Her bolge icin "3" farkli pozisyonla "4"er setten "10" or "12" aliyorum ( Agirliklari kendimce uygun olan)

"SIRALAMA, SIKLIK, YOGUNLUK" hakkinda yorumlarinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
kesinlikle supplementler kullanılmadan demişsiniz.
kullanıldığı taktirde yeterli seviyede yakılamayacağı için mi?
yani neden kullanmayın dediniz merakımdan soruyorum thums:

Yazıldığım salonun ilgisizliği ve yazdıkları programın
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-basladigim-yerin-programi-riskli-t25569.html
adresinde belirttiğim ağırlığı nedeniyle, cuma günü yaptığım bu antrenmandan beridir göğüs bölgemde kollarımın hareketini kısıtlayıcı derecede ağrım var.

O programı iptal edip buradaki programı uygulamaya bekledim çünkü hiç bir alt yapım yok.

bu gün antrenmana gitmeyi düşünüyorum çünkü o günden beri dinleniyorum,
sizce bu gün antrenmana gidip burada Flexor hocanın verdiği programı, minimum ağırlıkla uygulamalı mıyım?

Yoksa, ağrılarımın tamamen geçmesini beklemeli miyim.

Acilen cevap verebilirseniz memnun olurum çünkü duruma göre 1 saat sonra salona gideceğim.
Saygılar.

Back
Yukarı