Bisiklet Sürerken Kas Gelişimi Olurmu...

Haftada 3-4 Kere 75-80 Km Olmak Üzeri Toplamda 300-400 Km Bisiklet Sürüyorum..Bazen 500-600 Oluyor..
Genele 3-4 Saat Sürüyor...Bacak Kaslarımın Hacim Gelişimi İçin Nasıl Sürmeliyim..Bisiklet Genelde Orta Sertlikte Dakikada 80 Kere Döncek Şekilde Sürüyorum...Kas Gelişimi İçin Pedalları Cok Sert Yapmam Gerekiyor...Dakikada 50 Kere Ama Cok Sert Gibi,,Birde Her Sürmemde 3000-4000 Kalori Harcadıgım Bile Oluyor..Nasıl Bi Yol İzlemeliyim..Genel Olarak Herkez Sert Vitesde Zorlayarak Gitmemi Öneriyor...Birde Bu Kadar Kaloriyi Kapatıcak Derecede Beslenmem Gerekiyormuş...

bu tür faaliyetler kas gelişimini artırmaz. 3-4 saatten bahsediyorsun , dediğin gibi olsaydı tüm uzun mesafe bisikletçiler ve koşucular kaslı bacaklara sahip olurlardı ama hepsi cılızlar. bacak gibi büyük kaslarda gelişim almanın temel yolu yüksek ağırlıklarla çalışmaktır.

bu tür faaliyetler kas gelişimini artırmaz. 3-4 saatten bahsediyorsun , dediğin gibi olsaydı tüm uzun mesafe bisikletçiler ve koşucular kaslı bacaklara sahip olurlardı ama hepsi cılızlar. bacak gibi büyük kaslarda gelişim almanın temel yolu yüksek ağırlıklarla çalışmaktır.
Bisikletçilerin bacakları özellikle quadları büyüktür bunu düzeltmek istedim sadece. (profesyönellerden bahsediyorum, internetten bakabilirsin)

İlla kas irilik değilki fit vücut olmak önemli baklavalı karın ve kaslı sırt gibi tabiki öyle 50 cm kollu olamazsın ama atletik vücudun olur

Adam bacağının gelişip gelişmeyeceğinden bahsediyor konu bu değil baklavaya estetiğe nerden geldin? Ayrıca sadece bisiklet sürerek estetik vücudu nasıl olucak adamın, yanlış konuya gelmişsin galiba sen.

Pardon bisiklet geliştirir kaslarıda salondada çalışması lazım bende birkere bisiklet yarışına özenmiştim hem bisiklet sürüp hem salonda çalışyordum

Ben squattan deadliftten geliştiği kadar gelişmese de gelişeceğini düşünüyorum, çoğu trainer pro-bodybuilder bacakların 12-15 rep arasında daha iyi geliştiğini söylüyor yani bacakta hipertrofi için düşündüğünüz kadar da ağır kilolara gerek yok. Tabiki bu herkes için geçerli birşey değil, benim bacaklarım üst vücuduma göre iri ve çok kolay hacim alıyor onunki tam tersi olabilir. Bu o kadar da önemli bir konu değil zaten bana göre, yani bişeyi değiştircek kadar gelişmez.

Bu kadar bisiklet sürerek hacim yapılmaz.Tabiki kaslar yeterli besini alırsan daha yavaşda olsa gelişir.Parkur bisikleti yapan sprinterler nasıl çalışıyorsa o sistemi uygulayabilirsiniz.Baya hacimli bacakları var bu sporu yapanların.

Uzun mesafede hacim pek mumkun degil muhakka bacaklar guclenecektir ancak hacim farkli bir konu. Eger pro sprinter bisikletcilerden bahsediyorsan hepsi saglam bacak idmani yaparlar gerek buyume gerek patlama gucu icin.

Back
Yukarı