Birkaç sorum var yardıma ihtiyacım var.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan _CeMo_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

_CeMo_

Üye
Merhabalar,

Arkadaşlar sorularımın cevabı forumda var biliyorum, sürekli forumu takip ediyor ve okuyorum fakat birbirine benzeyen o kadar çok soru ve cevap varki okumaktan beynim sulandı resmen, kafam iyice karıştı yazılan yorumları birbirine karıştırır oldum. Bu sebeple ben de sormak istedim.

Yaşım 37. 16 yaşımda 1 yıl, 24 yaşımda 1 yıl, 30 yaşımda 6 ay, 34 yaşımda 6 ay ve son olarakta 3 aydır bu sporu yapıyorum. Şimdi 3 ayda vücudum hemen şekillenmeye ve sertleşmeye tekrar başladı. Protein tozu falan hiç kullanmadım, beslenmemi gramlar ölçerek hiç yapmadım, fakat artık bu sporu çok özenerek ve bilnçli yapmaya karar verdim. Pzt - Çrş - Cuma günleri salonda antreman yapıyorum.

Sorularım;

1- Aynı gün çalışılması en uygun egzersizler nelerdir? Göğüs+biceps mi yoksa triceps mi gibi

2- Üst göğüste çok zorlanıyorum, antremanlarda hep önce bench press sonra üst göğüs yazarlar.. Üst göğüste daha güçlü olmak için önce üst göğüs sonra bench press çalışılır mı?

3- Üst göğüs gelişiminde en iyi verimi almak için barı dar mı yoksa geniş mi tutmak gereklidir? Ayrıca üst göğüs için tavsiye edeceğiniz egzersizler nelerdir?

4- Kasları büyüteyim derken küçülmesine sebep olacak hatalar nelerdir?

5- Tekrar sayısı nizami yapılmaz ise sıkıntı olur mu? Mesela son sette ağırlık arttırdınız 6 tekrar yapmak istiyorsunuz ama yemedi ve 4 te kaldınız ama bir yandan sınırları da zorlamak istiyorsunuz.. bu durumda nizami tekrar sayısı bozuluyor diye sınırları zorlamamak mı lazım?

6- Son olarak, antreman öncesi almak için performans arttırıcı ve antreman sonrası için protein tozu tavsiyenizi rica ediyorum.

Yardımcı olursanız ne mutlu.. saygılar hürmetler..

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Link :

En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları - BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
BodyForumTR Kullanım Kılavuzu - BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Göğüsler fora | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
nasıl antrenman yapıyorsunuz? | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Gelişme = Kaslarda; (Agrı + Acı + Kasılma) | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Antreman Ve Yanılgılar | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu

Linklerde istediğiniz bilgiler mevcuttur. Lütfen inceleyiniz.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı