BIR KAS GRUBUNU HAFTADA KAC KEZ CALISTIRIYORSUNUZ?

BIR KAS GRUBUNU HAFTADA KAC KEZ CALISTIRIYORSUNUZ?

• Total voters
    2.958
Ben ilk 2 ay hoca tavsiyesiyle vücudumdaki her bölgeyi haftada 6 gün çalıştırdım.vücudu uyandırdım yani.şimdi hocam bölgesel çalıştırmaya başladı,bir kas grubunu haftada 2 kez çalıştırıyorum.

selam arkadaşlar. bir adeleyi misal buna göğüs diyelim, haftada bir kez çalışıp üç ya da dört gün idman yaptığımızda daha iyi güç kazanımı oluyor. fakat benim dikkatimi çeken haftada iki çalıştığımda hamlık kaynaklı ağrı olmuyordu oysa ki haftada bir kez çalıştığımda geçen bir haftalık sürede eğer çok ağır idmanla göğüs yaparsam iki gün göğsümün üzerinde korkunç hamlık sızısı oluyor. yani spora iki ay ara verirsin sonra birden ağır yüklenirsin ertesi gün vücut felç geçirmiş gibi her yanın ağrır. bende de böyle bir sorun oldu. bastığım kilolar daha iyi artıyo gibi iki yerine bir çalışınca fakat bu hamlık ağrısına nasıl bir çözüm bulunabilir. yada 70 80 li yıllardaki gibi her adale iki gün mü çalıştırılmalı?

Her kas grubunu haftada 1 gün çalıştırmak en iyisi bence bilimselide öyle gerçi..Çünkü haftada iki kez yapıldığında kaslar ağrı yapmıyor...

Her kas grubunu haftada 1 gün çalıştırmak en iyisi bence bilimselide öyle gerçi..Çünkü haftada iki kez yapıldığında kaslar ağrı yapmıyor...
Olaya çok basit bakmışsınız.
Kas ağrılarının birçok nedeni olabilir, kas ağrısını sadece gelişim ile bağlantılı düşünmek yanlış yönlendirici olabilir.

Uygulanan sistemlere göre kas grupları haftada birden fazla çalıştırılabilir.
Bu konuda yaptığımız ortak bir çevirinin linki aşağıda:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/antrenman-stratejileri-el-kitab-t21648.html

Fikir edinebilirsiniz.

Ben ilk 2 ay hoca tavsiyesiyle vücudumdaki her bölgeyi haftada 6 gün çalıştırdım.vücudu uyandırdım yani.şimdi hocam bölgesel çalıştırmaya başladı,bir kas grubunu haftada 2 kez çalıştırıyorum.

merhabalar...
ben de ikinci haftamdayım ve ben de hoca tavsiyesiyle 6 gün çalışıyorum...genel 6 hareket yapıyorum (göğüs kol omuz sırt) ve hafif kilolarla 4*10 şeklinde çalışıyorum..
yukarıdaki ''vücudumu uyandırmak'' amacıyla böyle bi çalışma yapılabilir mi?
yoksa forumda birçok yerde okuduğum gibi 1 gün çalış 1 gün dinlenmek mi lazım...
yada ikisinin ortası olan bugün 4*10 yarın 3*10 yapmanın sakıncası var mıdır? (yanlış bi uygulamaymış sanırım set sayısını değiştirmek ama forumda bu tarz bi yorum göremedim)

Lee Haney'in animal manual'da bir sözü var.. haftada iki kere çalışan (amatörce) ya da egosunu bırakamamış tonlarca ağırlığın altına girenlere..

"Stimulate , not annihilate"

yani

"uyar , imha etme"

Lee Haney'in animal manual'da bir sözü var.. haftada iki kere çalışan (amatörce) ya da egosunu bırakamamış tonlarca ağırlığın altına girenlere..

"Stimulate , not annihilate"

yani

"uyar , imha etme"

Haftada 2 kere çalışmak amatörce değildir. Bir kasın yenilenme süresi 48 ile 72 saattir. Bu süreden sonra tekrar o kası çalıştırabiliriz. Bu kulaktan dolma bir bilgi değildir tamamiyle bilimsel bir bilgidir. Tabi Antrenman sistemlerinin de yeri ayrı bir bodybuilding antrenmanından 2 veya 3 gün sonra aynı kası tekrar çalıştırabiliriz

2 aydır bir gün on bir gün off yaptım
yanı haftada 1 kez çalıştırdım
yavaş yavaş bir adeleyi 2 kez çalışmaya geçicem

2 aydır bir gün on bir gün off yaptım
yanı haftada 1 kez çalıştırdım
yavaş yavaş bir adeleyi 2 kez çalışmaya geçicem

Sadece bacaklarını haftada 2 kere dogru şekilde çalıştırırsan, diğer bölgeleri 2 kere çalışmana bile gerek kalmayabilir. Bacak kasları gelişim yonunden eksik olan bölgelerin kapanmasına yardımcı olan cok etkili bir kas grubu. Diğer bölgelerdeki yapacagın antrenmanda her hafta yeteri yogunlukta çalışırsan, bacak dışında diğer bölgelerin 2 kere çalışılmasını pek gerekli görmüyorum.

Sadece bacaklarını haftada 2 kere dogru şekilde çalıştırırsan, diğer bölgeleri 2 kere çalışmana bile gerek kalmayabilir. Bacak kasları gelişim yonunden eksik olan bölgelerin kapanmasına yardımcı olan cok etkili bir kas grubu. Diğer bölgelerdeki yapacagın antrenmanda her hafta yeteri yogunlukta çalışırsan, bacak dışında diğer bölgelerin 2 kere çalışılmasını pek gerekli görmüyorum.
D.Wolf sana katılıyorum sanırım senin çevirdiğin makalede yada başka bir yazıda görmüştüm bacağı ihmal etmemek gerek bacak çalışmak testestoronu tavan yapıyor yanı büyüme hormanı salgılanıyor ve bacak diğer kas gruplarınında gelişmesine katkıda bulunuyor bu özelliğiyle aynı şekil sırtta zaten kasların yüzde yetmişisin sırt ve bacak kasları oluşturuyor.

merhabalar...
ben de ikinci haftamdayım ve ben de hoca tavsiyesiyle 6 gün çalışıyorum...genel 6 hareket yapıyorum (göğüs kol omuz sırt) ve hafif kilolarla 4*10 şeklinde çalışıyorum..
yukarıdaki ''vücudumu uyandırmak'' amacıyla böyle bi çalışma yapılabilir mi?
yoksa forumda birçok yerde okuduğum gibi 1 gün çalış 1 gün dinlenmek mi lazım...
yada ikisinin ortası olan bugün 4*10 yarın 3*10 yapmanın sakıncası var mıdır? (yanlış bi uygulamaymış sanırım set sayısını değiştirmek ama forumda bu tarz bi yorum göremedim)

Spor hocam ıle kayıt ıcın konusurken,istersen haftada 6 gun gel ama gelısemezsın demisti.Bildigim kadarıyla küçük kas grupları 48 saat, büyük kas gruplarıda 72 saat dinlendirilir.Haftada 3 veya 4 kez calısmak yeterlı olacaktır.

Daha 2 hafta olmus sen set sayısını dusurmeyı planlıyorsun;)Bir gun 4er set bir gun 3er set yapmak dogru olmaz.

bir kas grubunu günde defalarda kez çalıştırabilirsin benim sabah öğle akşam aynı kas gruplarını çalıştırdığım oluyo bazen bunu haftada 6 hatta 7 gün yaptığım oluyor onun için haftada 18 - 21 gibi bi aralık verebilirim.

bir kas grubunu günde defalarda kez çalıştırabilirsin benim sabah öğle akşam aynı kas gruplarını çalıştırdığım oluyo bazen bunu haftada 6 hatta 7 gün yaptığım oluyor onun için haftada 18 - 21 gibi bi aralık verebilirim.

Bence senın yanlıs tavsıyelerın yuzunden bırı sakatlanmadan veya olmeden yonetıcı arkadaslarımız geregını yapmalılar.. Hanı sadece bır mesajla, forumun temelıne bu kadar zıt gıdılebılır.. duh

Vücut geliştirmeden değil sanki ATM'den para çekmekten bahsediyorsunuz..günden 3 kere haftada her gün nedir?

lütfen ya daha açık konuşun ciddi iseniz ya da şaka ise konuştuklarınız sizi konu dışı bölümüne davet ediyorum..
yazdıklarınızı yenilerin okuduklarını unutmayınız..

spordaki hocaya sordugum da ertesi gun çalışabilirsin sorun olmaz 24 saat yeter diyodu kasların dinlenmesine bunu diyen kişi spor akademisi okumuş birisi.onu dinlemeyip vucudumu dinledim haftada 2 den fazla basmaya güç bulamadım bir bolgeyi.kas agrılarınıda dikkate alınca vucut size uygun olan programı çıkartmış oluyo,iyi beslenmeyide unutmamak lazım ayda birde bassan kası beslemedikçe sadece dinlenir keyif yapar.

ya tamam herşeyi anladım da bazı saçma olan şeyler var:=)bazı arkadaşlar dioku bı gun göğüs biseps basıyorum ısde dınlenıyom sona arka kol trapez calısıyorum felan fılan cok alaksız kas gruplarını bır aya koymuslar.ne bılıyım omuzla trapezler yada bıseple arka kol veya bunun gıbı daha mantıklı gruplamalar daha ıyı olur dıe dusunuyorum.ama şahsen ben haftatada uc gun pazartesı carsamba cuma bacaklar harıc tum vücuda 2 şer set gırıyorum. sıralama olarak göğüs trapez omuz biseps arka kol son olarakda ara sıra karın. karında pek broblem yok neredeysede salondakı en fit vucudlardan bırıyım eğer profosyonel bodybuldıngcı değilsek henuz fıtnssa yonelık anteman daha ıyı oluo.ha eğer bı gun olurda 90 kıloya yaklasırsan bende antremanları boluıcem...

ya tamam herşeyi anladım da bazı saçma olan şeyler var:=)bazı arkadaşlar dioku bı gun göğüs biseps basıyorum ısde dınlenıyom sona arka kol trapez calısıyorum felan fılan cok alaksız kas gruplarını bır aya koymuslar.ne bılıyım omuzla trapezler yada bıseple arka kol veya bunun gıbı daha mantıklı gruplamalar daha ıyı olur dıe dusunuyorum.ama şahsen ben haftatada uc gun pazartesı carsamba cuma bacaklar harıc tum vücuda 2 şer set gırıyorum. sıralama olarak göğüs trapez omuz biseps arka kol son olarakda ara sıra karın. karında pek broblem yok neredeysede salondakı en fit vucudlardan bırıyım eğer profosyonel bodybuldıngcı değilsek henuz fıtnssa yonelık anteman daha ıyı oluo.ha eğer bı gun olurda 90 kıloya yaklasırsan bende antremanları boluıcem...

ben haftada 3 yapıyorum minimum

göğüs-biceps
sırt-triseps
omuz-bacak

hergune 20-25dk karın ekliyorum

hafta zaten 7 gun, 3ya da 4 yapsan farklı bolgeleri calıstırıp, sana max 2 tekrar eder aynı bolgeyi, 4-5-6-10 diyen arkadaslar canavar olmus, hulkla akrabalıkları var heralde

Haftada 2 kere çalışıyorum.... Kaslar 2 günde kendine geldiği için . 4 gün de antrenman yapıyorum...

Back
Yukarı