Olaya çok basit bakmışsınız.Her kas grubunu haftada 1 gün çalıştırmak en iyisi bence bilimselide öyle gerçi..Çünkü haftada iki kez yapıldığında kaslar ağrı yapmıyor...
Ben ilk 2 ay hoca tavsiyesiyle vücudumdaki her bölgeyi haftada 6 gün çalıştırdım.vücudu uyandırdım yani.şimdi hocam bölgesel çalıştırmaya başladı,bir kas grubunu haftada 2 kez çalıştırıyorum.
Lee Haney'in animal manual'da bir sözü var.. haftada iki kere çalışan (amatörce) ya da egosunu bırakamamış tonlarca ağırlığın altına girenlere..
"Stimulate , not annihilate"
yani
"uyar , imha etme"
2 aydır bir gün on bir gün off yaptım
yanı haftada 1 kez çalıştırdım
yavaş yavaş bir adeleyi 2 kez çalışmaya geçicem
D.Wolf sana katılıyorum sanırım senin çevirdiğin makalede yada başka bir yazıda görmüştüm bacağı ihmal etmemek gerek bacak çalışmak testestoronu tavan yapıyor yanı büyüme hormanı salgılanıyor ve bacak diğer kas gruplarınında gelişmesine katkıda bulunuyor bu özelliğiyle aynı şekil sırtta zaten kasların yüzde yetmişisin sırt ve bacak kasları oluşturuyor.Sadece bacaklarını haftada 2 kere dogru şekilde çalıştırırsan, diğer bölgeleri 2 kere çalışmana bile gerek kalmayabilir. Bacak kasları gelişim yonunden eksik olan bölgelerin kapanmasına yardımcı olan cok etkili bir kas grubu. Diğer bölgelerdeki yapacagın antrenmanda her hafta yeteri yogunlukta çalışırsan, bacak dışında diğer bölgelerin 2 kere çalışılmasını pek gerekli görmüyorum.
merhabalar...
ben de ikinci haftamdayım ve ben de hoca tavsiyesiyle 6 gün çalışıyorum...genel 6 hareket yapıyorum (göğüs kol omuz sırt) ve hafif kilolarla 4*10 şeklinde çalışıyorum..
yukarıdaki ''vücudumu uyandırmak'' amacıyla böyle bi çalışma yapılabilir mi?
yoksa forumda birçok yerde okuduğum gibi 1 gün çalış 1 gün dinlenmek mi lazım...
yada ikisinin ortası olan bugün 4*10 yarın 3*10 yapmanın sakıncası var mıdır? (yanlış bi uygulamaymış sanırım set sayısını değiştirmek ama forumda bu tarz bi yorum göremedim)
bir kas grubunu günde defalarda kez çalıştırabilirsin benim sabah öğle akşam aynı kas gruplarını çalıştırdığım oluyo bazen bunu haftada 6 hatta 7 gün yaptığım oluyor onun için haftada 18 - 21 gibi bi aralık verebilirim.
bir kas grubunu günde defalarda kez çalıştırabilirsin benim sabah öğle akşam aynı kas gruplarını çalıştırdığım oluyo bazen bunu haftada 6 hatta 7 gün yaptığım oluyor onun için haftada 18 - 21 gibi bi aralık verebilirim.
ya tamam herşeyi anladım da bazı saçma olan şeyler var:=)bazı arkadaşlar dioku bı gun göğüs biseps basıyorum ısde dınlenıyom sona arka kol trapez calısıyorum felan fılan cok alaksız kas gruplarını bır aya koymuslar.ne bılıyım omuzla trapezler yada bıseple arka kol veya bunun gıbı daha mantıklı gruplamalar daha ıyı olur dıe dusunuyorum.ama şahsen ben haftatada uc gun pazartesı carsamba cuma bacaklar harıc tum vücuda 2 şer set gırıyorum. sıralama olarak göğüs trapez omuz biseps arka kol son olarakda ara sıra karın. karında pek broblem yok neredeysede salondakı en fit vucudlardan bırıyım eğer profosyonel bodybuldıngcı değilsek henuz fıtnssa yonelık anteman daha ıyı oluo.ha eğer bı gun olurda 90 kıloya yaklasırsan bende antremanları boluıcem...