Bir insan neden kilo alamaz?....Tek tek yazalım...

1-en önemli etki gün içinde harcadığı enerji ve yaktığı enerjidir yani az besin alıp çok enerji harcarsan kilo alamazsın
aşırı sex, aşırı antreman, çok hareketlilik, aşırı spor bu bağlamda sayılabilir
2- uykusuzluk: eğer uykunuz yetersizse vucut dengeniz bozulur organlarınız besinleri bile doğru dürüst süzüp enerjiye çeviremez
3-hastalıklar: mesala hormon bozuklukları, organ yetmezlikleri, şeker hastalığının bazıları vb 100lerce hastalık
4-genetik yapı

buna ek olarak bağırsak parazitlerinide ekleyebiliriz, çoğu kişi hiç farkına bile varmadan yıllarca kilo alamadan yaşar,

Alınan kalori ve yakılan kaloriye orantılı tabi kilo alamamak, salonda görüyorum yeni başlayanları ektomorf yapılı çocuklar gidip 20 dk deli gibi 10-12 hızda koşuyor sonra kilo alamıyorum len sen zaten kilo alamadığıondan şikayetçisin bide gelip orada ağır koşu yapıyorsun , bilgilendirmek lazım :D

Yağlanırım diye karbonhidrat yemekten korkarsa sadece protein yerse.Akşam 8 den sonra ufak da olsa öğün yemezse insan kilo alamaz.Örneğin ben :))

Ama sanırım Karbonhidrat kadar sıkıntı bir besin yok.2 ucu keskin bıçak.Çok yersen hacimli vucudunda alt mideni çıkarır yaglanırsın kötü olur.Az yersen omuzlardan göğüslerden erirsin ufalırsın.Yine kötü olur.Tamı tamına kararında yemelisin Buda zor oluyor bazen malesef.

Aldığınız kalori harcadığınız kaloriden fazla olduğu sürece kilo alımı kaçınılmaz olacaktır.

Eğer tıbbi bir rahatsızlık yoksa metabolizma falan biryere kadar kilo alımını kontrol eder kalori eşiğini aşarsanız vücut yağ depolamak zorunda kalacaktır.Bende kilo alamıyorum diye söylenirken günde 2 eti yulaflı püsküvit (1000kcal) le 10 günde 2 kiloya yakın kilo aldım kilo almak isteyen yiyecek başka yolu yok metabolizmam hızlı diye diyetten kaçmamalı.

---------- Post added at 09:37 ---------- Previous post was at 09:34 ----------

Yağlanırım diye karbonhidrat yemekten korkarsa sadece protein yerse.Akşam 8 den sonra ufak da olsa öğün yemezse insan kilo alamaz.Örneğin ben :))

Ama sanırım Karbonhidrat kadar sıkıntı bir besin yok.2 ucu keskin bıçak.Çok yersen hacimli vucudunda alt mideni çıkarır yaglanırsın kötü olur.Az yersen omuzlardan göğüslerden erirsin ufalırsın.Yine kötü olur.Tamı tamına kararında yemelisin Buda zor oluyor bazen malesef.

Karbonhidrat eksikliğinde küçülmenin nedeni vücudun yağdan önce kasları enerji üretmek için eğilim göstermesi.

Kas hücrelerinin yakıtı glikojendir yani karbonhidrat.Siz bunu vermezseniz vücuda vücut bu enerjiyi faaliyet devamını sağlamak için kendi dokularını kullanmaya başlayacaktır.

Karbonhidrat eksikliğinde vücut önce kasları enerji olarak kullanıyorsa ketojenik diyetler yapanlarda kas namına birşey kalmaması lazım o zaman?

Karbonhidrat eksikliğinde vücut önce kasları enerji olarak kullanıyorsa ketojenik diyetler yapanlarda kas namına birşey kalmaması lazım o zaman?

bende bu kısımda takılıyorum ketojenik de denedim low carb'da denedim şu an bol karbonhidratlı hacim dönemimdeyim.

Fakat bişey eklemek istiyorum ketojenik diyet yapıpda kas kazanan birini henüz görmedim, genelde bulktan çıkışta yapıyorlar biz kas kazandı zannediyoruz, şöyle az kaslı çok fazla yağı olmayan birisinin ketojenik diyetle bulk yaptığını falan görmedim hiç

Back
Yukarı